Ayurvedinen ihonhoito – kauneutta kaikilla aisteilla

Kaupallinen yhteistyö: OM Organic Beauty Oy

 

Dafna’s Personal Skincare ja ayurvedinen ihonhoito – mitä se on ja toimiiko se? Ayurvedahan tarkoittaaa elämän tiedettä ja käykin omaan filosofiaani hyvin, sillä mielestäni mikään yksi asia ei tuo oikotietä onneen, eikä yksi ihonhoitomenetelmä tai tuote ole ratkaisu jokaiselle. On hyvä huomioida kokonaisuus – elämä, joka määrittelee tarpeemme, oli sitten kyse ihonhoidosta tai terveydestä. Siitä Intialaisessa, yli 5000 vuotta vanhassa holistisessa lääketiedejärjestelmässä on kyse. Ayurvedan mukaan luomme oman terveydentilamme vuorovaikutuksessa ympäristömme kanssa. Ayurvedan tavoittelee todellista terveyttä, joka saavutetaan kehon, mielen ja tietoisuuden tasapainolla, ja johon vaikuttavat kaikki elämän osa-alueet – ravinto, vuorokausirytmi, meditaatio, liikunta ja hoidot jne.

 

 

Ayurvedinen ihonhoito mahdollistaa aidon kauneuden ja tukien kokonaisvaltaista hyvinvointia. Ayurvedinen ihonhoito on menetelmä, jonka ydinajatuksena on kehon ja mielen tasapainotila, jossa terve iho on luonnollinen tila. Tasapaino mahdollistaa aidon kauneuden sekä kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin, joka näkyy myös ihossa. Iho on suurin elimemme ja sen hyvinvointi on suora heijaste sisäisestä hyvinvoinnistamme – siksi ihonhoitotuotteiden lisäksi sisäisellä kauneudenhoidolla on suuri merkitys. Puhdasta ruokaa, raikasta vettä ja riittävästi hyvää ja syvää unta. Myös mieli kannattaa valjastaa ihonhoidon tueksi ja vaalia tervettä stressittömyyttä, kiitollisuutta sekä positiivista elämänasennetta.

 

Ayurvedinen ihonhoito – oma kokemukseni

 

Olen tutustunut ayurvedaan jo useampi vuosi sitten. Olen käynyt myös mutamia kertoja ayurvedalääkäri Pardaman Sharman luona ayrvedisessä konsultaatiossa. Kehotyyppini on pitta ja aikoinaan ehkä pitalle tyypillisestikin lähdin suorittaman myös ayurvedaa. Eli noudatin orjallisesti pitan ruokavaliota, liikuntasuosituksia ja tunsin saamattomuutta kun en kyennyt toteuttamaan abhyangaa, eli lämpimällä öljyllä päivittäin tehtävää hierontaa… Hetken jälkeen ymmärsin, että suoritamisen tuoma stressi kumosi hyödyt, joten päästi lempeästi irti ayurvedan suorittamisesta ja siirryin lempeämpään tapaan elää. Ayurvedan kulmakivet ja doshani piirteet ymmärtäen, teen valintoja, jotka tukevat kehotyyppiäni – raakasuklaasta ja viineistä kuitenkin edelleen nauttien. : ) Mistä sitten oma kehoityyppi selviää? Voit käydä selvitttämässä sen ayurvedalääkärin luona tai vaikka tehdä suuntaa-antavan pikatestin, joka löytyy Om Organicsin sivuilta. Kehotyyppitesti auttaa ymmärtämään paremmin omaa kehoa sekä keho-mieli-sielu -kokonaisuuden toimintaa sekä ruokavalion, elintapojen ja ihonhoitorituaalien vaikutuksia terveyteen.

 

 

 

Ayurvedinen ihonhoito – kauneutta kaikilla aisteilla

 

Aromaterapeutti ja naturopaatti Dafna on kehittänyt yhteistyössä tutkijoiden kanssa ikääntymistä hidastavan ihonhoitosarjan, jonka teho pohjautuu ayurvedan filosofiaan, luonnollisiin ja bioaktiivisiin ainesosiin sekä pitkälle kehittyneeseen bioteknologiaan. Dafnan ayurvedinen ihonhoito on enemmän kuin kosmetiikkaa, se on rituaali, tunne ja ainutlaatuinen hyvinvointikokemus sisäisesti ja ulkoisesti. Mustien kauniiden purnukoiden uumenista vapautuu elämyksiä, jotka hoitavat kehoa ja mieltä. Tarkoin valitut 40 luonnollista aktiivista raaka-ainetta muodostavat synergiassa keskenään tehokkaita tuotteita, joita on turvallista käyttää. Nuo vaikuttavataineet uudistavat, puhdistavat, laskevat stressiä lempeästi ja energisoivat tehokkaasti. Tehoaineiden molekylikoko on hyvin pieni, joka maksimoi aktiivisten-ainesosien imeytyvyyden ja tehokkuuden iholle ja hyvinvoinnille.

 

 

Ayurvedinen ihonhoito – tuotteet testissä

 

Kokeilen osaa Dafna’s -sarjan tuotteista, jossa nostan tässä muutamia.  Recovery Cleanser on purkissa oleva runsas ja monikäyttöinen puhdistusbalmi, jonka teho perustuu ravitseviin ja antioksidanttipitoisiin moringan, bambun ja arganin luomuöljyihin. Sitruunaheinän ja sitruunan eteeristen öljyjen virkistävä, elvyttävä ja tasapainottava tuoksu auttavat puhdistamaan ja rauhoittamaan niin ihoa, kun mieltäkin. Parhaimman kokemuksen sain hieromalla helmen kokoisen määrän voidetta kasvoilleni, jonka jälkeen annoin tehoaineiden vaikuttaa muutaman minuutin ihollani. Lopuksi poistin sen lämpimää vettä ja kasvopyyhettä käyttäen. Ilman pyyhettä puhdistusemulsiota ja meikkiä olisi jäänyt vielä iholleni, joten pyhe viimeisteli rituaalin. Puhdistusvoidetta voi käyttää myös maskina, jolloin se jätetäään koko yksi iholle. Itse pyörin sängyssä niin että tyynyliina olisi aika sotkuinen tuon yön jäljiltä, joten jätän sen väliin. : ) Tuote puhdisti hyvin ja rauhoitti selkeästi ihoani.

 

 

Naamiona oli kaksivaiheinen Dafna’s Revival –kasvonaamio, joka on ainutlaatuinen yhdistelmä bioaktiivista puhdistavaa kapseloitua puuhiiltä ja kosteuttavaa hyaluroonihappoa, Ginsengiä ja Reishiä. Naamion puuhiili poistaa tehokkaasti vapaita radikaaleja iholta estäen niiden hapettavan, eli ihoa vanhentavan vaikutuksen. Revival kasvonaamio on täydellinen tuote kiireiselle ja stressaavassa elämäntilanteessa olevalle henkilöille, jonka iho tarvitsee kosteutusta ja hellimistä – eli me kaikki tarvitsisemme tätä välillä… Taputtelin samettisen naamion puhtaalle ja kuivalle iholleni ja annoin vaikuttaa noin 10 minuuttia. Valkoinen voidemainen naamio sisälsi pieniä mustia pilkkuja – puuhiilikapseleita, jotka hieroin kosteilla käsilläni kasvojani ja valkoinen naamio on muuttunut väriltään harmaaksi. Sen jälkeen annoin puuhiilen työskennnellä ihollani epäpuhatuksia imien noin 3-5 minuuttia, jonka jälkeen huuhtelin kasvot runsaalla vedellä. Kasvoni saivat loppusilauksen Anti Aging & Glow tehoseerumista. Kasvonaamio pehmensi, kosteutti, uudisti ja toi näkyvästi lisää elinvoimaa ja hehkua iholleni. Kaksivaiheisuus oli mielestäni loistava – sain kaksi naamiota yhdelä kertaa!

 

Silmänympärysihoni on vaativa – samaan aikaan herkkä ja helposti turpoava, mutta yli nelikymppisenä naisena se kaipaa tehokasta hoitoa. Dafna’s Eye Care – silmänympärysvoide teki minkä lupasi – korjasi selvästi silmänympärysihon ulkonäköä. Eikä ihme, sillä voide sisältää 16 voimakkaasti vaikuttavaa ainetta, kuten sikurijuuren oligosakkarideja ja pilkottuja soijaproteiineja, jotka parantavat kollageenin tuotantoa ja valmistusta. Ilokseni turvotusta vähentämässä olevat kurjenpolven eteerinen öljy, ruusunmarjaöljy ja kehäkukkauutte tuntuivat toimivan upeasti! Olin myös huomaavinani että tummuus silmien alla väheni ja silmät näyttivät kirkkaammilta ja virkeämmiltä. Levitin samettista silmänympärysvoidetta aamuin illoin, eikä turvotusta tullut – myös tuotteen sisältämä hyaluronihapon suolat ja aloe vera kosteuttivat ihoa hyvin.

 

 

Ayurvedinen ihonhoito luottaa myös tehoseerumiin, joka tarjoaa tehokasta apua ihon vanhenemisprosessien hidastamiseen ja torjuntaan. Dafna’s Serum Anti Aging & Glow tehoseerumin yhdistää parhaita luonnollisia ja aktiivisia ainesosia ja kehittynyttä bioteknologiaa. Tehoseerumi sisältää 11 aktiivista ainetta. Ruusu- ja oliiviöljyt ravitsevat ja pehmentävät ihoa. Sikurijuuren oligosakkaridit lisäävät kollageenin tuotantoa ja synteesiä ja hyaluronihappo kosteuttaa tehokkaasti. Käytin erittäin hyvin imeytyvää seerumia aamuin illoin ja tunsin ihoni raikastuneen – ikäänkuin se olisi saanut pienen piristysruiskeen.

 

 

Rakastan kasvoöljyjä, joita tästä sarjassa ei löydy. Sen sijaan käytin monia palkintoja voittanutta Dafna’s Nutrition yövoidetta. Yövoide rentoutti ja hoiti niin kehoa kuin mieltä – samalla ihoa korjaten ja sen vanhenemisprosessia jarruttaen. Ayurvedinen ihonhoito perustuu raaka-aineisiin, niin myös tässä tuotteessa – Nutrition yövoide sisältää 21 korkealaatuista vaikuttavaa-ainetta, jotka yhdessä tekevät korjaavat ja suojaavat ihoa vapaiden radikaalien aiheuttamalta vanhenemiselta. Kasvojeni iho oli yövoiteen jäljiltä heräätyäni levollinen, raikas ja rauhallinen. Nautin myös erittäin paljon tästä illan ihoitorutiinista ja sen miedoista, mutta terapeutisista tuoksuista – tuntui todella että kiire väistyi ja huomasin jopa siveleväni ihoani rakkaudellisemmin. Sillä, miten voiteen kasvoilleen levittää onkin merkitystä…

 

 

 

Dafna’sin illan kauneudenhoitorituaali 

 

 

1. Levitä pieni määrä voidetta sormenpäihin. Hengitä syvään voiteen tuoksua, jolloin eteeristen öljyjen aromi pääsee vaikuttamaan limbiseen järjestelmään. Toista syvään hengitys kolmesta viiteen kertaan ja anna itsesi rauhoittua.

2. Hiero voidetta pienin pyörivin liikkein ranteiden sisäpuolelle, ohimolle ja korvien taakse. Näistä pulssipisteistä voiteen vaikuttavat aineet pääsevät imeytymään nopeammin verenkiertoon. Toista 2-3 kertaa. Käytä tämä hetki rentoutumalla ja nauttimalla.

3. Levitä voidetta kevyillä liikkeillä kasvojen sisäosalta ulospäin ja alhaalta ylöspäin suuntautuvin vedoin. Tämä edesauttaa eteeristen öljyjen imeytymistä verenkiertoon ja ihon syviin kerroksiin.

4. Lopuksi levitä voidetta myös kaulalle ja dekolteelle alhaalta ylöspäin suuntautuvin vedoin.

 

 

 

Ayurvedinen ihonhoito oli ihana kokemus ja rauhoitti sekä elvytti ihoa lunastaen lupauksensa. Öljyn poisjäänti ei ollut ongelma, mutta hiukan jäin kaipaamaan rakastamiani kasvovesiä – muuten sarja oli ihana! Tosin pikkulinnut ovat laulelleet että kasvovesi olisi tulossa piakkoin… Ykköstuoteina kokeilemistani tuotteista nostaisin Dafna’s Nutrition yövoiteen,  Anti Aging & Glow tehoseerumin ja Eye Care – silmänympärysvoiteen, johon tykästyin kovasti. Tehokkaita, hellävaraisia ja kokonaisvaltaisia tuotteita. Tuoksut ovat mietoja, joten ne eivät käy nenään tai ärsytä, silti toimien tehokkaasti. Sarja on sertifioitua luonnonkosmetiikkaa eikä tuotteita ole testattu eläimillä.

 

 

Jos ayurvedinen ihonhoito kiinnostaa, suosittelen lämpimästi selvittämään kehotyyppisi ja kokeilemaan Dafna’sin ihania tuotteita. Yksilöidyllä tuotekokonaisuudella saat itsellesi parhaimman hyödyn ja tehokkaimman vaikutuksen. Jokaisesta ihonhoitohetki voi olla oma kauneusrutiinisi, joka tehostaa ihonhoitoasi ja kaunistaa ihoasi. Omiin aamu- ja iltarutiineihini sisältyy aina aikaa ihonhoidolle, rauhoittumiselle ja läsnäololle. Meditaatio, liike ja luonto. Joskus aamuihini tai iltoihini kuuluu myös naamio, jonka aikana rauhoitun, hengittelen tai venyttelen. Iltarutiini etenee samalla kaavalla kuin aamut – kasvojen huolellinen puhdistus, hoitotuotteiden levitys ja venyttely, lukeminen tai television katselu – ennen nukkumaan menoa meditaatio. Joinakin aamuina levitän kasvoilleni naamion joka huuhtoutuu mereen aaltoihin aamu-uinnillani – tämän jälkeen olo on taivaallinen! Luonnonkosmetiikassa ei tarvitse myöskään pelätä meren saastuttamista mikromuoveilla tai muilla myrkyillä – voimme elää luonnon kanssa sovussa ja yhteistyötä tehden.

 

 

Iloa ja kaunista oloa,
Karita

 

 

kuvat: Emma Ronkainen

hiukset ja meikki: Heidi Hyttinen

 

 

 

Jäitkö kaipaamaan lisää? Ei hätää – alla olevista postauksista löydät terveyttä, kauneutta ja herkullisia reseptejä.

Äitiys – kun kaikki muuttui

Mustikkaraakakakku (pähkinätön)

 

Seuraa myös: Instagram @karitatykka | Snapchat karita-tykka | Twitter @KaritaTykka

Kiitos

 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *