Rakkaudella, Karita
Rakkaudella, Karita

ÄLÄ TUOMITSE

Älä tuomitse tai pidä ennakkoluuloistasi kiinni…

Älä tuomitse

Olen tänään palannut Kaunis elämä tv-sarjan kuvauksista ja tämä kirjoitus kumpuaa sieltä. Olimme reissussa yhdeksän päivää ja yötä. Yhdessä kaikkea touhuten, kahdeksan naisen ja ison kuvausryhmän kera. Päivät venyivät pitkiksi, unet jäivät ajoittain vähäisiksi ja tunteet menivät vuoristorataa. Muistoja, oivalluksia, ajatuksia ja suuria tunteita – kaunista elämää.

 

Before you judge my life life, my past or my characterwalk in my shoes, walk the path I have travelled, live my sorrow, my pain and my lauhgter.
Remember that everybody has a story of their own. When you have lived my life, then you can judge me…
– unknown

Siellä me sitten olimme, Vanajan linnassa, kahdeksan hyvin erilaista, mutta kuitenkin jollainlailla niin samanlaista naista. Itselleni reissu oli erittäin antoisa, mutta samaan aikaan myös melko raskas. Olen herkkä ja aistin herkästi erilaisia tunnetiloja, jotka vaikuttavat minuun vahvasti – se ei aina ole hyvä juttu… Olen nainen, joka ei osaa kovettaa itseään tai pidätellä tunteita vaan pikemminkin vetäydyn takavasemmalle tilanteen niin vaatiessa tai sitten kyyneleet kirpoavat silmiini ja valuvat valtoimenaan poskillani. Tunteet ja herkkyys tulevat kotoa, vanhempani ovat myös herkkiä ja meillä on aina mnäytetty tunteet – meillä itketään ikävästä, ilosta ja surusta.

Jaoimme koko Kaunis elämä -reissun ajan kameralle ja ohi kameran erilaisia tarinoitamme ja kokemuksiamme. Keskustelimme tuomitsemisesta, arvosteluista, haukkumisesta, iloista, urasta, elämän kohokohdista ja sen syvimmistä suruista sekä pohjamudista. Siksi tänään kirjoitus osuukin aiheeseen tuomitsemisesta – siitä, miten ilman minkäänlaista ymmärrystä tai kokemusta henkilöitä arvotetaan, arvostellaan ja tuomitaan. Se on väärin, sillä KUKAAN ei voi tietää keitä ja mitä oikeasti olemme – vain me itse. 

Toisen mielipide sinusta onkin juuri sitä, mielipide sinusta  – EI MITÄÄN MUUTA. Vaikka sen järjellä ymmärtääkin, on sitä kuitenkin joskus vaikea sulattaa ja ymmärtää, se vaivaa, loukkaa ja satuttaa…

Älä tuomitse…

Ensi kerralla kun huomaat ajattelevasi jotakin negatiivista toisesta, mieti hetki mistä se kumpuaa ja mitä sen takaa oikeasti löytyy. Löytyykö sieltä kenties pettymystä, kateutta, epäoikeudenmukaisuuttaa, traumoja tai jotakin muuta? Tiedätkö oikeasti, miten asia on ja millainen henkilö on? Saatat ymmärtää ihmisestä paljon, muttet voi koskaan oikeasti tietää…

Ei syyttä arvostella, loukata tai tuomita toisia – eihän?

Rauhaa, rakkautta ja voimaa,
Karita <3

P.S. Lopuksi haluan vielä lämmöllä sydämeni pohjasta kiittää koko naisryhmää sekä kuvaus- ja tuotantotiimiä, Vanajan linnan huikeita ammattilaisia unohtamatta! Kuvausreissun ansiosta olen saanut oivaltaa uusia asioita itsestäni ja muista, nauraa, itkeä, oppia, nauttia ja saada uusia ystäviä – kiitos.

Vaatteet: Gustav/Dots…
korvakorut: Viaminnet

Lisää ravintoa keholle ja miellelle löydät alta.

Miksi suhteet epäonnistuvat?

miksi suhteet epäonnistuvat?

Mitä rakkaus on?

mita-rakkaus-on-?

Gluteeniton vegepasta

paras gluteeniton vegepasta

Seuraa myös: Instagram @karitatykka | Snapchat karita-tykka | Twitter @KaritaTykka

kiitos

Kommentit (14)

 1. patricia

  Kauniita sanoja ja olen samaa mieltä kanssasi.Tänään teen sun ihanaa suklaa raaka kakkua mutta pienellä lisä twistinä laitan tuoretta mangoa suklaa kerroksen väliin ,katsotaan mitä siitä tulee 🙂

  yst.terv,

  Patricia

  • karitatykka

   Mahtavaa ja varmasti maukasta – kerro miten toimi…

   <3 Karita

 2. Helena

  Hei. Eksyin tämän blogin puolelle sattumalta kun teen jälleen kerran terveellistä mutakakkua, se on niin hyvää. Olen muuten tehnyt sen myös härkäpavuista joita jäi yli kun niitä liotin vähän enemmän, laitoin saman määrän kuin papujakin.
  no nyt meni vähän ohi aiheen, mutta palatakseni siihen.
  Olen sitä mieltä, että ihminen joka tavalla tai toisella arvostelee muita tai vaikkapa töissä tiettyä/tiettyjä henkilöitä haluaisivat, että heillä olisi itsellään niitä hyviä piirteitä joita toisessa näkevät. Valitettavasti tässäkin tulee kateus esiin, mikä sinänsä on typerä tunnetila, koska jokaisessa on jotakin mitä voisi kadehtia jos sille antaa vallan.
  No toinen asia mikä myös mielestäni aiheuttaa tätä on se, että näin halutaan peittää, tai alitajuisesti peitetään omaa pahaa oloa. Ja AINA tällainen satuttaa toista osapuolta vaikka kuinka ”urheaa” yrittäisi näyttää.
  Valitettavasti on niin, että jos tätä tapahtuu työpaikalla ei sieltä niin vaan lähdetä, koska se uusi työ pitäisi myös jostakin löytää, mikä tänä päivänä on aika vaikeaa.
  Myös herkkiin ihmisiin tätä kaikkea p;tä kohdistuu kaikkein eniten. Voin olla väärässäkin, mutta siltä tuntuu.

  • karitatykka

   Hei Helena,
   Kiva että ”eksyit” tänne ja että tykkäät mutakakustani! <3
   Olet varmaankin oikeassa – herkät ihmiset ovat heplloja kohteita henkilöile joila itsellään on paha olla. He tiedostvat että voivbat purkaa omaa epävarmuuttaan tai pahaa oloaan helpommin herkkiin kuin kylmempiin ja ns. kovempiin tyyppeihin. Herkät henkilöt kaiken lisäksi vielä ottavat haukut voimakkaammmin vastaan ja reagoivat suuremmin – sitähän vastapuoli toivookin…
   Työpaikkaa ei välttämättä voi tosiaan noin vain vaihtaa, mutta olisi hienoa, jos asiasta pääsisi edes jollekulle puhumaan, purkamaan ja tunteen kanssa istumaan.

   Iloa ja ihanaa uutta alkavaa viikkoa sinulle Helena,
   Karita

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *