KYLMÄUUTETTU JÄÄKAHVI

Kylmäuutettu jääkahvi – koska kesä ja pehmeän täyteläinen maku!

kylmäuutettu jääkahvi

Miksi kylmääuutos, eikö voisi käyttää vain kylmää kahvia? Voi kyllä, mutta ero maussa on kuin yöllä ja päivällä. Kylmäuutetun kahvin maku on ihanan täyteläinen, pehmeä, kermainen ja raikas. Reseptin raaka-aineet löytyvät joka kaupasta eikä erityisiä tarvikkeita tarvita – kulho, siivilä ja jääpalamuotti riittävät. Jääpalamuotinkin voi pahemman puutteessa korvata vaikka pakasterasialla.

kylmäuutettu jääkahvi Karita Tykkäkylmäuutettu jääkahvi Karita Tykkä

Auringon helliessä ihanasti ei kuppi kuumaa juurikaan houkuttele – kylmäuutettu jääkahvi sen sijaan viilentää ihanasti ja piristää aurinkoista kesäpäivää. Olen jo jonkin aikaa nauttinut pääasiassa kofeiinitonta kahvia ja juonut yhden tavallisen kahvin päivässä, koska sen maku on vain niin paljon kofeiinittomia parempi – oli kumpi vain, valintani on aina luomulaatu. Perinteisesti jääkahvi latte tehdään täysmaitoon, mutta itse en käytä sitä, joten valitsin kasvikunnan maidon. Teen usein kasvikunnan maidot itse – halutessasi voit kurkata ohjeeni kookosmaitoon. Cashewmaito tuo jääkahviin kermaista makeutta ja kauramaito taas maanläheisempää makua. Manteli- tai kookosmaito sopivat mainiosti myös.

kylmäuutettu jääkahvi Karita Tykkä

Itse valitsen kofeiinittoman luomukahvipavun tällä hetkellä uutokseen ja nautin raikastavasta jääkahvi latte-juomasta myös kesäiltoina, ilma että menettäisin uneni. Aamulla nautin yleensä yhden lämpimän kofeiinillisen espresson tai americanon, se tuntuu tällä hetkellä hyvältä. Oletko löytänyt hyvän kofeiinittoman luomulaatuisen kahvipavun? Itse en vielä ihan sitä omaan makuuni parhaiten sopivaa ole vielä löytänyt, joten mieluusti ota vinkkejä vastaan. Saa siis ilmiantaa oman suosikkinsa. : )

Herkullista kesäviikkoa kaikille,
Karita

kylmäuutettu jääkahvi Karita Tykkä

Kylmäuutettu jääkahvi

ainekset
tilkka kylmäuutettua kahvia
6–8 kylmäuutettua kahvijääpalaa
2–3 dl mieleistäsi kasvimaitoa tai lehmänmaitoa
ripaus jauhettua vaniljaa jos haluat

Kylmäuutettu kahvi

ainekset
1 1/2 dl tummapaahtoista luomukahvia jauhettuna
8 dl kylmää vettä

Jauha kahvipapuja tai käytä suodatinkahvia. Mittaa kahvinpurut ja vesi lasikulhoon ja anna seistä huoneenlämmössä yön yli.
Siivilöi kahvi esimerkiksi harsokankaan läpi kahteen kertaan.
Käytä kahvi sellaisenaan tai jäillä viilennettynä tai pakasta kahvi jääpaloiksi.

P.S. Kylmäuutettu kahvi säilyy jääkaapissa pari viikkoa.

Kylmäuutettu jääkahvi – VALMISTUS

Laita kahvijääkuutiot lasiin ja kaada mieleistäni maitoa päälle. Jos kaipaat heti alkuun vahvempaa kahvin makua, voit kaataa lasin pohjalle hiukan kylmäuutettua kahvia, lusikoida jääpalat päälle ja lisätä lopuksi maidon. Kahvijääpalojen sulaessa, voimistuu myös kahvin maku.

Nauti!

P.S. Jos päädyt jakamaan kuvan omasta jääkahvistasi someen, tägää ihmeessä minut mukaan niin pääsen näkemään ja jakamaan sen kanssasi.

kuvat: Karita

Lisää iloa, inspiraatiota, reseptejä, kauneutta ja paljon muuta löydät aiemmista postauksista!
Ilolla seuraan myös Rakkaudella, Karita –blogini jakoja somessa!

VEGE PAD THAI -salaatti

Olisi ilo jos tapaisimme myös somessa: Instagram @karitatykka | Twitter @karitatykka | Snapchat karita-tykka ja FB

KIITOS,
Karita

Kommentit (2)
  1. Pirjo Kokko
    9.7.2020, 17:47

    Kiitos hyvistä resepteistä ja vinkeistä terveellisempään elämään

    1. Kiitos sinulle kun luet blogiani : )

      Iloa!
      Karita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *