KURPITSAKEITTO – ENERGIAA JA ELINVOIMAA

Kurpitsakeitto, joka hellii kehoa ja mieltä.

kurpitsakeitto

Keitot ovat siitä ihania, että niihin voi upottaa monia jääkaapista löytyviä kasviksia, jotka alkavat olla jo nuutuneita. Keittoihin voi myös sujauttaa kaikkea ihanaa, joka tukee terveyttä ja hyvää oloa. Keitto voi olla myös silmänruokaa – tämänkertaisen kurpitsakeiton keltainen väri hivelee silmää ja samettinen koostumus lämmittää kehoa hellien. Keitossa on myös inkivääriä, joka tehostaa ruoansulatusta ja sen kurkuma auttaa alentamaan kehon tulehdustiloja, samoin kuin valkosipuli ja sipuli, jotka myös tukevat immuunipuolustusta.

kurpitsakeitto

Kurpitsakeitosta ei löydy lisäaineita, lisättyä sokeria, gluteenia, se on vegaaninen ja helppo valmistaa. Sen voi mainiosti ottaa mukaan evääksi tiiviissä lasipurkissa ja sen päälle voi ripotella sattumiksi mitä tahansa – vaikka täällä blogissa tarjoamaani siemenleipää. Reseptin leipään löydät tästä. Makeahkoa ja täyteläinen kurpitsakeitto täyteläistä ja suolainen feta- tai vuohenmaitojuusto, marinoidut sienet, paahdetut siemenet tai keitetty kanamuna maistuu ihanalta keiton päällä ja tuo annokseen tarpeellista proteiinia. Tulisuutta ja lisää boostia aineenvaihduntaan kurpitsakeittoon saa lisäämällä tuoretta pieneksi pilkottua chiliä tai lisäämällä ripauksen cayennepippuria. Päälle voi annostella myös pieneksi hienonnettua chiliä ja tuoreita yrttejä tuomaan paitsi makua, myös kaunista väriä – värikäs ruoka maistuu aina paremmalta!

kurpitsakeitto

Keittoruoat ovat helppoja ruoansulatukselle ja lämmittävät ihanasti koko kehoa. Rakastan sosekeittoja, mutta lisään keiton päälle aina jotain pureskeltavaa. Paahdettuja siemeniä, juustoa, yrttejä tai muita lehtivihreitä, papuja, avokadoa jne… Päälliset tekevät keitosta mielenkiintoisemman, eikä se käy tylsäksi – oliiviöljyä lorautan aina myös keiton päälle. Tällä kertaa keitto sai päälleen pinaattia ja kurpitsan sisältä löytyneet siemenet, jotka paahdoin pellillä muiden raaka-aineiden kanssa. Myös suolaa ripottelin keiton päälle.

Kokeile ja nauti tästä täyteläisestä kurpitsakeitosta ja nauti sen tuomasta hyvästä olosta ja energiasta.

Herkullista päivää,
Karita

kurpitsakeitto

Kurpitsakeitto

(kahdelle-neljälle hengelle)

650 g kuorittua ja siemenetöntä myskikurpitsaa
(P.S. Ota siemenet säilöön, paahda ja nauti keiton päällä tai salaateissa)
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 rkl oliiviöljyä
2 dl kookosmaitoa (noin 17 % rasvapitoisuus) TAI luomukermaa
2,5 dl kasvislientä
pala raastettua tuoretta inkivääriä
pala tuoretta raastettua kurkumaa TAI iso teelusikallinen tai kaksi jauhettua kurkumaa
1 tl dijon- sinappia
suolaa ja rouhittua mustapippuria maun mukaan

+ cayennepippuria jos kaipaat lisää potkua
+ oliiviöljyä, lehtivihreitä, paahdettuja siemeniä tai vaikka murusteltua fetajuustoa keiton päälle enne nauttimista

Esilämmitä uuni 200 asteeseen ja kuori sekä pilko sipuli, valkosipuli ja kurpitsa. Sekoita oliiviöljy sipulin, valkosipulin ja kurpitsan sekaan ja levitä pellille. Voit paahtaa samaan aikaan myös siemenet, mutta tarkkaile etteivät ne pala. Siemenet valmistuvat noin vartissa.
Paahda kasviksia noin 30 minuuttia tai kunnes kypsiä. Annan jäähtyä hiukan ja kaada kaikki raaka-aineet kookosmaidon, kasviliemen ja mausteiden kanssa tehosekoittimeen. Sekoita silkkisen sileäksi ja tarkista maku.
Kaada kattilaan ja lämmitä.
Annostele lautasille ja ripottele päälle paahdettuja siemeniä, yrttejä, pinaattia, papuja, rukolaa tai vaikka paistettuja sieniä – myös kuutioitu omenasilppu toimii ihanasti kiekon päällä.

Nauti!

Lisää iloa, inspiraatiota, reseptejä, kauneutta ja paljon muuta löydät aiemmista postauksista!
Ilolla seuraan myös Rakkaudella, Karita –blogini jakoja somessa.

TYRNI-CHIAVANUKAS

tyrni resepti – tyrni-chiavanukas Karita Tykkä

Olisi ilo jos tapaisimme myös somessa: Instagram @karitatykka | Twitter @karitatykka | Snapchat karita-tykka, FB

ja YouTube.

Kiitos!

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *