Salsa verde – suosikkikastikkeeni

Salsa verde – tuo ihana ravintorikas kastike, joka tekee kasvis-, kala-, äyriäis- ja liharuoista juhlaa.

salsa-verde-karitatykka

Koska grillaus kuuluu kesään on hyvä kerätä helppoja lisuke- ja kastikereseptejä kesän grilliherkkujen kanssa nautittavaksi. Helppo ja herkullinen kastike voi pelastaa monet ruoat ja vaihtamalla kastikkeita ja lisukkeita et kyllästy grillattaviin koskaan!

Salsa verde sopii mainiosti tarjottavaksi monen kanssa – se toimii paahdettujen unijuuresten, liharuokien, kalan, äyriäisten tai vaikka sosekeittojen kera. Itse rakastan kesällä suolaisia smoothieita ja tämä toimii loistavasti myös niissä ja vuohenjuuston kanssakin olen tätä nauttinut – yhdistelmä toimii ainakin omaan makuuni.

salsa-verde-karitatykka

Perinteinen salsa verde sisältää anjovista, mutta jätin ne omasta kastikkeestani pois, jotta myös vegaanit ja kasvisyöjät voivat nauttia tästä kastikkeesta. Halutessasi voit lisätä tähän myös kolme tai neljä sardellia – tässä tapauksessa voit jättää suolan pois.

Salsa verde sopii monille – ketoilijalle, vegaanille, keliaatikolle, pähkinäallergisille ja monille muille. Kuten jo mainitsin, sopii kastike monen grillattavan kaveriksi. Tämä tekee siitä ihanan tarjottavan isommallekin seurueelle, jossa joku syö lihaa, toinen rapuja ja kolmas kasvisruokaa – salsa verde -kastike sopii heille kaikille.

Onko salsa verde sinulle tuttu? Suosittelen kokeilemaan tätä nopeaa, helppoa ja ravitsevaa kastiketta, joka on helppo tapa rikastuttaa monia ruokia. Raikas, maukas ja ravitseva – täydellistä kesäruokaa!

Herkullista grillikesää,
Karita

Salsa verde – suosikkikastikkeeni

 (noin 4 annosta)

1–2 valkosipulinkynttä, hienoksi raastettuina
1 dl hienonnettua, tuoretta lehtipersiljaa
3 rkl hienonnettua, tuoretta minttua
1/2 dl hienonnettua, tuoretta basilikaa tai korianteria
2 rkl kapriksia
1 rkl Dijon-sinappia
1 rkl sitruunanmehua
1/2 rkl sitruunan raastettua kuorta
mustapippuria myllystä maun mukaan
suolaa maun mukaan
noin 1 dl oliiviöljyä

Kuori ja hienonna valkosipulit. Laita ne yrttien, kapristen ja sinapin kanssa tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi tahnaksi.

Kaada joukkoon sitruunamehu, ripaus suolaa ja mausta mustapippurilla.

Lisää oliiviöljyä niin paljon, että kastikkeesta tulee lusikoitavaa. Salsa verde maistuu melkein kaikkien kasvisten kuin grilliherkkujenkin kanssa!

Nauti.

kuvat: Karita / Rakkaudella, Karita
kuvausastia: Nougat

Lisää iloa, inspiraatiota, reseptejä, kauneutta ja paljon muuta löydät aiemmista postauksista!
Ilolla seuraan myös Rakkaudella, Karita –blogini jakoja somessa!

Kukkakaalipihvit

Olisi ilo jos tapaisimme myös somessa: Instagram @karitatykka | Twitter @karitatykka | Snapchat karita-tykka ja FB

kiitos!

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *