Makeat kesärullat

Makeat kesärullat – kesää on vielä jäljellä

makeat kesarullat Karita Tykkä

Elokuun puoliväli on jo taittunut ja pikku hiljaa matkaamme kohti syksyä. Muistoissa kuultaa viime kesä, uskomaton aurinko ja lämpö, joka jatkui pitkälle syyskuuta. Samaa toivoisin nytkin… Mutta etenkin varhaisissa illoissa on jo viileä syksyn tuntu. Vielä voi kuitenkin fiilistellä kesää ja nauttia kesän antimista. Tänään jaa makean reseptin, joka pitää kesän mielessä – myös talvella. Kyseessä on makea versio tutummista suolaisista kesärullista.

Makeat rullat maistuvat sellaisinaan, mutta myös kookoskermavaahdon, jäätelön tai ihanien kastikkeiden kera. Reseptin alta löytyykin kaksi kastireseptiä, joiden kanssa voi rullista nauttia.

Nauti!
Karita

Makeat kesärullat

Neljälle
8 riisipaperiarkkia
1 mango tikuiksi viipaloituna
2 banaania pitkittäissuunnassa halkaistuina ja
puoliksi leikattuina
muutama tuore mansikka viipaloituna
1 omena TAI päärynä tikuiksi leikattuna
1/4 ananas tikuiksi leikattuna
(cashewpähkinä- tai mantelivoita jos haluat)
+ esimerkiksi minttua, kuivattuja hedelmäpaloja, melonia, vaniljaa ja niin edelleen

Kostuta riisipaperiarkki kuumaan veteen laakeassa lautasessa niin. että se pehmenee, tämä vie noin 15 sekuntia.
Laita leikkuulaudalle ja lisää päälle mieleisesi täytteet. Vain mielikuvitus ja omat makumieltymykset ovat rajana. Älä kuitenkaan laita liikaa täytteitä, jotta rullaus onnistuu. Voit pursottaa käärön täytteeksi myös kookoskermavaahtoa.

Rullaa niin, että käännät ensin sivut sisään, sitten itseäsi lähinnä olevan reunan ja lopuksi käännät koko rullan kiinni. Tarjoa sellaisenaan, vaahterasiirapin, kookoskermavaahdon tai makeiden kastikkeiden kera ja nauti haarukkaa ja veistä käyttäen.

TOFFEINEN TAATELIKASTIKE
(noin 2 dl)

9 medjool-taatelia kivettöminä
2 dl vettä
1–1 1/2 limetin mehu
1/2 tl vaniljajauhetta
aavistus suolaa

Sekoita kaikki raaka-aineet tehosekoittimessa tai monitoi- mikoneessa sekaisin ja täysin sileäksi. Tarkista maku.
Säilö jääkaapissa kannellisessa astiassa. Säilyy pari viikkoa.

P.S. Jos taatelit ovat kuivia, liota niitä ensin lämpimässä vedessä noin 30 minuuttia.

RAAKASUKLAAKASTIKE
(noin 2 dl)

5 rkl kookosöljyä sulana
4 rkl raakakaakaojauhetta
1 tl vaniljajauhetta
3 rkl vaahterasiirappia

Sekoita kaikki raaka-aineet tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa. Tarkista maku.
Säilö jääkaapissa kannellisessa astiassa. Säilyy pari viikkoa. Kastike jähmettyy jääkaapissa, saat sen notkeaksi pitämällä sitä hetken lämpimässä vesihauteessa.

kuva: Viola Minerva / Cozy Publishing

Lisää iloa, inspiraatiota, reseptejä, kauneutta ja paljon muuta löydät aiemmista postauksista!
Ilolla seuraan myös Rakkaudella, Karita –blogini jakoja somessa!

YRTTEJÄ JA HYVÄÄ OLOA FRANTSILASSA

luomuytteja Karita Tykkä

Olisi ilo jos tapaisimme myös somessa: Instagram @karitatykka | Twitter @karitatykka | Snapchat karita-tykka ja FB

kiitos!

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *