Rakkaudella, Karita
Rakkaudella, Karita

Helppo ja herkullinen feta-parsakaalivuoka

Helppo ja herkullinen feta-parsakaalivuoka – vhh, gluteeniton, kasvisruoka, viljaton ja oi joi kuinka hyvää…

Helppo ja herkullinen feta-parsakaalivuoka syntyi arki-iltana nopeasti ja vaivattomasti. Jääkaapissa ei ollut juuri mitään – ainostaan perusjuttuja, joita usein löytyy. Mieleni teki jotain lämmintä, selkeää, täyteläistä ja maukasta. Ihanien ”makuilotulitusten” lisäksi nautin suunnattomasti myös selkeistä mauista ja ruokani saa usein olla yksinkertaista, jolloin raaka-aineet kukoistavat laadullaan. Ruoanlaitossani ajattelen, että kun laatu on hyvä, ei maku voi mennä pieleen… : )

Tähän ruokaan ihastuin heti – valmistuu melkein itsestään ja maistuu monen kaverina. Viimeksi söin tätä sellaisenaan, mutta se on ihanaa myös vaalean kala kanssa. Fetajuusto tuo ihanaa suolaisuutta ja rasvaisuutta ruokaan ja laadukas sekä maukas oliiviöljy tuo oman sävynsä annokseen. Tämän ruoan voi valmistaa myös vaikkapa kukkakaalista, mutta itse rakastan parsakaalia ja siksi tässä resptissä parsakaali saa arvoisansa paikan. Juustona reseptiin päätyi jääkapistani löytynyt luomulaatuinen fetajuusto, mutta myös esimerkiksi mozzarella- tai parmesaanijuusto toimivat mainiosti ja tuovat vaihtelua arkeen. Voit myös kokeilla esimerkiksi vegaanista uuninkestävää juustoa tai vaikka fermentoitua tofua.

Helppo ja herkullinen feta-parsakaalivuoka pelastaa kiireisen arjen

Kokeile tätä ihanaa arjen pelastajaa – helppo ja herkullinen feta-parsakaalivuoka vie kielen mennessään! Myös raaka-aineet löydät jokaisesta ruokakaupasta. Aikaa kuluu noin 20 minuuttia, eikä siinäkään aktiivista toimintaa ole kuin muutaman minuutin ajan. Helppo ja herkullinen feta-parsakaalivuoka valmistuu pienessä uunivuoassa tai vaikka valurautapannulla, jossa itse sen useimmiten valmistan. On ihana nautia se suoraan pieneltä pannulta tai vuoasta tai nostaa isompi vuoka pöytään ja tarjoilla se lisukkeena muille ruoille.

Terveellinen, maukas ja erittäin vähähiilihydraattinen ruoka, joka maistuu monille herkkusuille – myös perheen miehille sekä lapsillekin.

Kokeile ja kerro mitä pidit!

Herkullista viikkoa!

Karita

kuvat: Karita / Rakkaudella, Karita

Helppo ja herkullinen feta-parsakaalivuoka

(yhdelle esim salaatin kanssa pääruokana tai kahdelle lisukkeena)

150 g parsakaalin kukintoja
1–2 rkl oliiviöljyä (itse käytin aromikasta Don Witkan Exclusive -oliiviöljyä)
suolaa ja pippuria maun mukaan
1 rkl tuoretta oreganoa

Noin 100 G fetajuustoa

Esilämmitä uuni 200 asteeseen. Sekoita parsakaalinkukinnot, oliiviöljy, mustapippuri, suola ja oregano sekaisin ja kypsennä uunnissa noin 10 minuttia.

Murustele fetajuusto kukintojen päälle ja jatka kypsennystä vielä 10 minuuttia tai kunnes juusto saa hiukan väriä.

Nauti sellaisenaan tai jonkin muun ruoan lisukkeena.

Helppoa ja herkullista – nam!

Lisää iloa, inspiraatiota, reseptejä, kauneutta ja paljon muuta löydät aiemmista postauksista!

Ilolla seuraan myös Rakkaudella, Karita –blogini jakoja somessa!

Aasialainen kurkkusalaatti

Olisi ilo jos tapaisimme myös somessa: Instagram @karitatykka | Twitter @karitatykka | Snapchat karita-tykka ja FB

kiitos!

Kommentit (3)

  1. katjaana

    Yhdeksän samanlaista kuvaa vie vähän terää sanomalta.

    • karitatykka

      Kiitos Katjaana,

      Olen pahoillani, ainahan voit skipata niiden yli. Sanomaahan tässä ruokapostauksessa ei hirveästi olekaan, vaan resepti… : )

      Iloa päivään,
      Karita

  2. Marlene

    Ihan huikeen hyvä resepti.Piti kurvaa kaupan kautta ja heti testata. ajattelin et taitaa tulla aika kuivakka paistos,mutta tulikin tosi hyväKiitos❤️

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vinkit onnellisempaan syksyyn

Vinkit onnellisempaan syksyyn – nautitaan syksystä Olin luennoimassa eilen Kalajoella – aiheena toisessa luennossani energinen elämä ja ensimmäisessä luennossa aiheena oli iloa elämään. Annoin myös paikallislehteen lyhyen haastattelun vinkeistä onnellisempaan syksyyn. Syksyllä mieli voi olla…

Näin pääset eroon maksaläiskistä

Eroon maksaläiskistä – kyllä kiitos, mutta miten? Maksaläiskät ovat viheliäisiä. Itselleni ne pamahtivat iholleni heti kolmekymppisenä, eli reilu kymmenen vuotta sitten. Sen jälkeen olen huomannut niiden vähentyvät syödessäni puhdasta ravintorikasta ruokaa ja paljon vihreitä, kuten…

Paras raakasuklaapatukka – snickers ála Karita

Paras raakasuklaapatukka – gluteeniton, sokeriton ja vegaaninen!Moni teistä tietää tarinani ja sen, että olin aikoinaan pahassa sokerikoukussa. Rakastan makeaa edelleen, mutten valkoista sokeria. En käytä valkoista sokeria sisältäviä tuotteita lainkaan, mukaan lukien valmistuotteet, mutta herkuttelusta…

Kysymyksiä itselleni

Kysymyksiä itselleni… Olen oppinut kysymään itseltäni paljon kysymyksiä. Yleisimpinä kysymyksinä ovat; miksi, onko se totta, mikä ohjaa tekojani, miltä minusta tuntuu, miksi minusta tuntuu tältä ja mitä tunnetta tavoittelen toiminnallani? Kysymyksiä on paljon ja ne…

Tehokkain tapa nauttia kollageenia!

Kaupallinen yhteistyö: Skin Collagen

Kollageeni, tuo ihanan ihon ihmevalmiste vai onko? Entä mikä on tehokkain tapa nauttia kollageenia ja miten se todellisuudessa toimii? Olet varmasti huomannut, että kollageenia löytyy tänä päivänä sieltä sun täältä ja se on kaupallistettu tehokkaasti…

Seesaminsiemen-kurkkusalaatti

Seesaminsiemen-kurkkusalaatti – helposti ja herkullisesti Kotimaiset kurkut kukoistavat vielä kauppojen hyllyillä ja tämä nopea, helppo ja herkullinen seesaminsiemen-kurkkusalaatti sopii monen ihanan kaveriksi. Myös avomaakurkkuja voi halutessaan käyttää tai vaihtaa kurkun kesäkurpitsaan! Seemansiemen-kurkkasalaatti sopii loistavasti esimerkiksi…

Positiivisuutta etsimässä

Positiivisuutta etsimässä – olenko nyt negatiivinen?!Olen jälleen uuden äärellä ja tänään aloittamassa opiskelun. Haluan oivaltaa, ymmärtää ja kehittyä paitsi itseni, myös valmennettavien, läheisien, seuraajien, blogilukijoiden ja luentoyleisöni vuoksi. Tälläkin hetkellä tavoitteena inspiroitua ja kehittää tietotaitoani…

Kasvirohdosten alkujuurilla – A Vogel

Kaupallinen yhteistyö: Bioforce AG

Kasvirohdosten alkujuurilla – ihanaa! Loppukesästä minulla oli ilo päästä käymään kasvirohdosten alkujuurilla ja tutustua Alfred Vogelin elämäntyöhön matkallani Sveitsissä. Kasvirohdokset ja luontainen terveydenhoito ovat olleet lähellä sydäntäni jo pikkutytöstä saakka. Saadessani kutsun päästä omin silmin…

Kahden raaka-aineen suklaamousse

Kahden raaka-aineen suklaamousse – terveellistä ja helppoa! Avokadosuklaamousse on kyllä ihanaa, mutta vaatii aina reilummin jotakin makeuttajaa ollakseen superherkullinen, lisäksi se on syötävä melko pian valmistuksen jälkeen, sillä avokado alkaa hapettumaan nopeasti ja sen maku…

Minut itseni kanssa – osa 2

Kaupallinen yhteistyö: Prisma

Minut itseni kanssa – osa , unelmat ja pelot Uskotko unelmiin? Minä uskon, uskon, että kun uskaltaa unelmoida ja on valmis ottamaan tarvittavat askeleet niiden tavoittamiseksi, on miltei kaikki mahdollista. Seiniä tulee eteen ja varmasti…