Primelife by Umppu
Primelife by Umppu

Vapaat alkoi

Tällä viikolla on taas puskettu töitä ja treeniä niin, että ei oo oikeen mitään ehtinyt tekeen. Seuraavan kerran ens viikolla ja nyt pitkät vapaat. Mulla on kerrankin aikaa laittaa kotia ja siivota oikein kunnolla. Kevät tulee ja on kiva laittaa myös kotiin vähän väriä. Aamu aeroobisen jäljkeen lähdin salille ja iloksi huomasin, että on jo valoisaa ja aurinko paistoi. Kyllä se ilma tekee vain ihmeitä mielelle. Treenasin tänään kuntopiiri tyyppisen treenin minkä teen kerta viikkoon joka on kivaa vaihtelua puntti treeniin. Nyt on 4 viikkoo kisoihin aikaa ja tirisee tirisee. Vielä ei ole valmista, mutta valmiimpaa viimeviikkoon nähden.

Tänään kävin hakemassa lisää vitskuja Life myymälästä. Olenkin siirtynyt Solgarin tuotteisiin pikkuhiljaa, sillä ne on ”puhtaimpia” ja luonnollisin vaihtoehto.

Mulla on edelleen se saakelin elohiiri nykimässä silmässä ja on vaivannut jo todella monta viikkoa, muuten kaikki tuntuu olevan mallillaan, mitä nyt pää tulee pari sekunttia perässä, mutta näillä mennään. Luen edelleen Kaisa Jaakkolan kirjaa hormoonitasapainosta, joka on aivan huippu. Se on tavallaan hidas lukuista, kun samalla mietin asioita. Oon oikeesti luulut monien ”vaivojen vain kuuluvan elämääni, mutta kirjassa on aina syy ja seuraus ja kaikki on niin perusteltua. Suosittelen niin miehille, kuin naisille kirjaa luettavaksi. Kirjassa on ihan yleis terveyteen liittyviä asioita ja mikä mulle oli oikein herätys : kuinka pitkäaikainen stressi vaikuttaa niin moneen asiaan. Jokaisen kroppa on erilainen ja kehot toimii erilailla. Tiedän, että ainakin omalla kohdalla on ollut jo useita vuosia stressiä, vaikken ole sitä koskaan tavallaan myöntänyt ja ne ketkä eivät ole stressaantuneita ei taas voi ymmärtää stressissä olevia. Sama pätee moneen asiaan on kysessä sitten uni, ruokavalio, palautuminen, työ, perhe tms. Mää en oo omassa elämässä valinnut koskaan sitä helpointa tietä vaan kävelen aina kuumilla hiilillä, jossa välillä on meinannut palaa koko jalka. Rakastan kaikkea mitä teen, mutta oon todennut, että jostain on luovuttava ja narua löysättävä.

Tällä hetkellä se on työ ja suunnitelmissa olikin tehdä tänävuonna 4 päivää viikossa hommia, mutta jouduinkin välillä tekemään 6 päivää viikossa. En halua polttaa itseäni loppuun ja pieniin reaktioihin on hyvä reagoida ajoissa. Just kattelin ohjelman olet mitä syöt…… Britti nainen painoi n150kg söi pelkkiä roskaruokia: hamppareita, ranuja, pitsaa, keksejä, kokista (30 tölkkiä viikossa) sipsejä yms. Hän ihmetteli miks on aina pää kipeä jokapäivä, ripulia on ollut 20 vuotta, närästää, pierettää, röyhtäyttää, ei jaksa kävellä……. pöydälle kasattiin viikon ruokamäärä ja voi taivas…..  Oli todellakin aika tehdä ruokaremontti, sillä kodissa ei ollut kuin eineksiä. Jo 6:n viikon jälkeen niin ripuli, kuin päänsärky oli poissa painosta lähtenyt -15kg ja yleisilme oli huomattavsti parempi. Kaikkien pitäisi oikeasti herätä ja katsoa sitä omaa peilikuvaa ja muuttaa se sellaisesksi fiilikseksi, että on tyytväinen itseensä ja mikä tärkeintä voi hyvin…
-Umppu

Kommentit (2)

  1. Anonymous

    Toi on niin totta! Täytyypä itsekin hankkia kirja käsiinsä. Mitenhän vielä sais sellaisen stressaantuneen ihmisen joka ei myönnä noita asioita eikä kaipaa parempaa elämänlaatua, ymmärtämään faktat.. eli työnarkomaanin mieheni :/ Sen mielestä makkara on hyvää ja mitä sitten jos maha on sekaisin 2x päivässä, ei se voi johtua lihapiirakoista ja 15h työpäivistä.. Aaargh! 😀 Kiitos hyvästä blogista.

    • Ulla-Riitta Koskinen

      Niin siis niinhän se menee, että jonkun ulkopuolisen pitää se sanoo tai pahimmassa tapauksessa on tapahduttava jotain hälyyttävää, suosittelen muutenkin käytäväksi inbody mittauksessa pari kertaa vuodessa samoin verikokeissa. Mulla on niin omakohtaista kokemusta väärästä ravinnosta, työnarkomaaniasta yms !

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *