Primelife by Umppu
Primelife by Umppu

Uskonko ikuiseen rakkauteen?

Perjantai oli jotenkin nostalginen päivä, sillä tasan 5-vuotta sitten sanoimme toisillemme tahdon. Meillä ei ole mennyt oikestaan mikään niin perinteisesti vaan minä kosin Juusoa 6-vuotta sitten. Olen aina uskonut ikuiseen rakkauteen, sillä niin isovanhempani, vanhempani ja lähes kaikki ystävieni vanhemmista ovat poikkeuksetta olleet naimisissa jo vuosikymmeniä.

IMG_3540

Mielestäni nykyään erotaan liian heppoisin perustein ja todella suuri osa avioliitoista päättyy eroon. Se on todella surullista. Ihmiset eivät ole enään valmiita tekemään töitä yhteisen liiton hyväksi vaan pienien erimielisyyksien jälkeen erotaan.  Toisen kanssa on opeltava elämään. On hyväksyttävä, että olemme erilaisia ja meillä on erilaiset tavat. Avioliiton eteen on tasiteltava ja välillä se vaatii uhrauksia ja jopa luopumista jostain muusta. Tärkeintä on arvostaa toista juuri sellaisena kun hän on.

IMG_3582

Musta on hullua, että nykyään jopa avioliittoa mietitään kauemmin kun vaikka lapsen tekoa. Vaikka meilläkin Vili syntyi ennen naimisiin menoa niin mulle oli ainakin sanomatta selvä, että meistä tulee perhe ja menemme naimisiin. Näiden 5:n vuoden aikana on ollut niin ylä kuin alamäkiä. On ollut rakkautta ja räiskyviä riitoja, mutta kaikki ne kokonaisuudessaan tekee meistä yhdessä vahvemman ja erottamattomamman pariskunnan.

IMG_3612 IMG_3613

Viikonloppuna meidän ystävä pariskunnalla oli häät. Morsian on mun lapsuuden ystävä ja sulhanen on Juuson paras ystävä ja Juuso  toimi myös bestmanina. Olen joskun tämän parin saattanut yhteen ja varsinkin kun on tuntenut molemmat puoliskot pitkään niin hetki oli hyvin tunteellinen. Tietysti mua jännitti ensinnäkin se, että olenko yhtenä kappaleena tekemässä hääkampausta 🙂 Onneksi mulla ei ollut muuta roolia ja meillä olikin töissä jo sovittu plan B, jos jotain sattuu tai siis jos synnytän.

IMG_3559 IMG_3614 IMG_3584 IMG_3585

Häät olivat mukavan rennot ja ilmakin oli juuri sopiva. Jaksoin yllättävän hyvin yöhön asti, mutta yö olikin sitten hieman tuskainen. Jalat turposi niin , että jopa kantapohja oli kuppimainen ja täynnä nestettä. Ihana rakas mieheni tuli tehtävistään hieman myöhemmin ja heräsin kun Koskinen hihitteli yksin alakerrassa 🙂 Sitten se täräytti makuuhuoneeseen ja laitto valot pääle ja sano että otetaanpas parit selfiet 🙂 Ja ne voikin nähdä juuson jäätävästä instagramista 🙂

IMG_3587 IMG_3597 IMG_3601 IMG_3617Avioliitto on yksi maailman hienoimmista asioista. Meile jokaiselle on täällä maan päällä joku kenen kanssa saa viettää elämänsä, jakaa ilot ja surut ja ja olla onnellinen. Onnellisuus on yksi tärkeimpiä asioita elämässä, mikä vie sinua eteenpäin kaikessa. Niiden ihmisten kanssa joista todella välität et saa koskaan luovuttaa. Meillä on myös hyvänä esimerkkinä meidän ystävä porukka mikä on säilynyt osan kohdalla jo ala-asteelta asti. Näemme muutaman kerran vuodessa, mutta aina kun tavataan niin voimme jatkaa siihen minne jäimme.

Ihailen itse pitkiä liittoja ja niihin uskoutuneita ihmisiä. Hyvä esimerkki on vaika oma pappani Untamo <3 Hän ja Elma tapasivat sotasairaalassa ja ovat siitä asti olleet yhdessä ja niinkuin he lupasivat: kunnes kuolema meidät erottaa. Mummu on ollut poissa jo 7 vuotta ja pappa rakastaa Elmaa edelleen. Mun äiti on antanut myös hyviä neuvoja ikuiseen rakkauteen ja toki koitan niitä aina sisäistää. Äidin ja isän liitto on ollut mulle aivan mahtavana esikuvana ja haluan itsekkin ikuisen liiton.

IMG_1817Haluan, että mun toivottavasti tulevilla lastenlapsilla on mummo ja pappa saman katon alla ja toteuttaa sitä mitä olen saanut itse kokea ja saan edelleen.  Juuso i love you <3

-Umppu ikuinen romantikko <3

Kommentit (7)

 1. Viivi

  Aivan ihana postaus! Täysin samanlaiset ajatukset itsellä. Vaikeita aikoja itellä, sillä vanhemmat ovat juuri eroamassa ja tilanne on se että toinen haluis ja toinen ei. Ihana kuulla että on ihmisiä ketkä ajattelevat avioliiton olevan ikuista ja ennen kaikkea ymmärtävät sen, että se vaatii taistelutahtoa ja kunnioitusta ja erilaisiin elämäntilanteisiin sopeutumista. Kaikkea hyvää teille

 2. Eve / Queen Of Everything

  Hieno kirjoitus ja voin samaistua täysin oikeastaan kaikkeen mitä aiheesta kirjoittelit. Itse olen hyvin voimakkaasti parisuhdeihminen, ja parisuhteeni ovat olleet 10, 5, 2 ja 2 vuotta. Näistä varmasti jo tuo toinen 5v suhde olisi voinut olla ikuinen, ja etenkin kaksi viimeisintä tai ainakin tämä viimeinen, mutta valitettavasti miehet ovat syystä tai toisesta halunneet erota. Itse olen aina ollut hyvin onnellinen parisuhteissani ja usein miehetkin, mutta ketään eksääni dissaamatta täytyy todeta että jonkinlaista ”epärealismia” on ollut myös ilmassa. Tällä tarkoitan lähinnä sitä että tuntuu ettei mikään riitä. Vaikka on samat mielenkiinnot, samanlaiset haaveet elämässä, tulevaisuudelta toivoo samaa ja jutut ja huumori ja seksuaalisuus synkkaa niin miehille etenkin tuntuu toi arki olevan vaikeaa. Mä aina luulin että naiset on niitä hömppiä jotka kaipaa jotain ihmeellistä ikuista romantiikkaa jne, mutta mun tapauksessa se on ollut niin että miehet haluaa etsiä jotain suurempaa tunnetta tai jatkuvaa perhosten pörinää vatsanpohjassa. Itse olen sellainen että tajuan että suhteen eteen täytyy paiskia hommia, eikä intohimokaan ole mikään automaattinen asia joka pysyy viikosta ja kuukaudesta ja vuodesta toiseen samana ilman mitään panostusta. Itse panostan mielelläni suhteisiin mutta ikävä kyllä miehet ovat kokeneet panostamisen vaikeaksi ja ”työlääksi”, kaikki kun pitäisi tapahtua itsestään. Mun mielestä realismia ja pitkän liiton salaisuus on se miten itse käyttäydyn ja asioista ajattelen = elämässä ja parisuhteessa on ylä-, ja alamäkiä, ja tasannevaiheita. On onnea ja surua, joskus vähän tylsempää ja tavanomaisempaa ja joskus taas ihastutaan ja rakastutaan uudestaan kumppaniin. Se jos ei kestä arkea johtaa vain siihen että aika ajoin on kumppanista erottava (yleensä sen parin vuoden jälkeen), ja aloitettava taas homma alusta. Toivon itse että seuraava kumppanini tajuaisi että tärkeintä on se iso kokonaisuus, yhteiset arvot ja halu rakentaa ja ylläpitää parisuhdetta yhdessä, sillä se on se tärkein asia ja sillä pääsee pitkälle 🙂

 3. maikku

  Joo. On hyvä postaus ja hyvää varmaan tarkoitat. Mutta älä tuomitse ihmisiä, et voi tietää millä perusteella kukakin on mennyt eroamaan. Jos sanotaan että erotaan liian heppoisin perustein niin mistä kukaan voi tietää toisten parien eron syyt? Itse jouduin eroamaan miehestäni 10 avioliiton jälkeen, syynä miehen toistuva uskottomuus. Viimeiset vuodet sekä tämä eroprosessi on ollut ihan helvetillistä aikaa. En koe eronneeni pikkusyyn takia vaan pelastaakseni oman elämäni, naisellisen itsetuntoni sekä lasteni käsityksen siitä, millaista on elää normaalissa ja tasapainoisessa parisuhteessa. En olisi ikinä halunnut erota. En ikinä. Minulta ei sitä vain näköjään kysytty että haluanko, vaan nyt oli vain sitten erottava.

  • primebody

   Mitenkä tää nyt taas näin saatiin kääntyyn? En tuomitse ja varmaan ymmärrät että esim sinun tilanteessa miehesi ei ollut valmis tekemään liiton eteen tarpeeksi jos hän toistuvasti teki noin? Et voi syyttää toisen uskottomuudesta itseäsi. En todellakaan tuomitse ja usein myös se ero on vain se ainut vaihtoehto. Kuitenkin itse uskon siihen rakkauteen ja sen voimaan, mutta kaikille se ei ole niin tärkeä asia.

 4. ninnu

  Kävin katsomassa miehesi instaa, aika huumoripainotteista. Hän ei näytä ottavan elämää turhan vakasti. Kutsuuko hän sinua todellakin milfiksi? Itse en moisesta kyllä olisi kauhean otettu, mutta jokainen tyylillään.

  • primebody

   Ei kutsu 🙂 se siinä on se ”juttu” koska ne kuvathan on aivan kamalia esimerkiksi musta niin nämä hästägit on ihan pelkkää vitsiä 🙂 joo ei ota liian vakavasti, mutta en määkään. Itselle pitää pystyä nauramaan 🙂

 5. Ansku

  Moikka! Ihana kirjoitus! <3 Minäkin kävin uteliaisuuttani katsomassa miehes instan ja miun täytyy kyllä sanoa, että teidän välinen huumori vaikuttaa ihanalle ja aidolle! 😀 Mm. tuollaiset asiat ovat mielestäni kantavia voimia parisuhteissa, että itselleen ja myös toiselle voi sekä pitääkin nauraa! Ihanaa kesää teidän perheelle!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *