Primelife by Umppu
Primelife by Umppu

Rokottamatta jätetty lapsi on uhka muille

Sisältää kaupallisia linkkejä*

Kuvan asu House of Brandon*, Mekko*, Paita*. Tiesittekö muuten, että House of Brandonin* valikoimissa on kaikki lastenvaatteet* -40%. Jos et ole vielä hankkinut esimerkiksi talvivaatteita*, niin nyt kannattaa hankkia. Mukana alessa esimerkiksi  merkit MOLO*, VIMMA* ja paljon muuta. Myös koko normaalihintainen valikoima -20% koodilla DEC20

Kuvat Noora Näppilä

Nyt on paljon ollut otsikoissa Suomessa levinnyt  tuhkarokko. Mää otan nyt tähän asiaan kantaa siitä syystä, että mulle menee välillä yli ymmärryksen toimintatavat, missä ei ole mietitty asioita maalaisjärjellä ollenkaan. Rokotteet on kehitetty suojamaan meitä ihmisiä, jopa tappavilta taudeilta. Mun mielestä on jopa edesvastuutonta, että osa vanhemmista jättää lapsensa rokottamatta sellaiselta taudilta joka voi tappaa.

Ajatteleeko ihmiset ihan oikeasti niin, että kun rokotetta ei vaikka ole tutkittu tarpeeksi niin en anna sitä lapselleni, mutta ei huomioida, että vaihtoehtoisesti samalla valitset lapsellesi pahimmassa tapauksessa sairaudesta johtuvan kuoleman. Kun et rokota omaa lastasi altistuu hän taudeille, mitä rokotuksilla on tarkoitus suojata. Rokotuksilla koitetaan välttää epidemioita. Monella rokotusohjelmaan kuuluvilla rokotteilla ollaan saatu Suomesta pois tappavia tauteja. Ei niitä huvinvuoksi ihmisille anneta.  Osa lapsista ei voi ottaa rokotetta esimerkiksi oman sairauden vuoksi ja nämä rokottamatta jätetyt lapset altistavat myös muut ihmiset ympärillä.

Ymmärrän, että ihan joka vaivaan ei lapsille haluta ottaa rokotusta, vaikka esimerkiksi vesirokko. Meillä sen on sairastanut yksi lapsi ja kokemus oli aivan kamala. Sielä me oltiin koko perhe eristyksissä Taysi:n osastolla ja pelkäsin lapseni puolesta. Tunne oli kamala, kun katsot omaa lastasi, joka hourii yli 40 asteen kuumeessa ja silmät pyörii päässä. Tieysti äitinä pelkäsin pahinta. Tästä syystä haluan rokottaa lapseni tältä taudilta kun se kerran on mahdollista.

Tottakai rokotuksilla halutaan myös välttää yleisesti vaikka sellaista, että työpaikalta ei ole 4 viikkoa 70% henkilökunnasta samaan aikaan pois. Se on aivan käsittämätön tappio yritykselle. Sitä ei ehkä muu ymmärrä, kun se työnantaja ja siitä syystä monilla työpaikoilla on rokotepakko esimerkiksi aikuisilla. Vaikka olen sitä mieltä, että jokaisella ihmisellä tulisi olla oikeus päättää oman kehon puolesta, niin ymmärrän silti nämä pakko rokotukset.

Välillä tuntuu että jengillä katoaa sellaiset ihan normi järjenasiat, kun kaikessa pitää olla jotenkin super erikoinen. Mun mielestä on naurettavaa jättää lapsi rokottamatta jopa tappavilta taudeilta ja vielä törkeämpää että samalla siinä voi altistua muut, niinkun esimerkiksi nyt on käynyt. Mää en muutenkaan ymmärrä välillä tätä maailman menoa. Miks meidän pitää kokojan olla jotenkin super erkoisia..

Ensiks möyhötään maahanmuuttajista.. sitten sukupuolista ja kaikkeen niihin liittyvästä. On liikennemerkki kohua ja enään ei ole olemassa miestä eikä naista vaan henkilöitä, possuja ja karhuja. Seuraavaks on eettisyys ja ekologisuus. Teit sitten mitä tahansa, niin kaikki on paskaa. Syöt lihaa olet maailman tuhooja jne.  Mikään ei missään muodossa riitä koskaan. Ihan sama asia tässä rokotuksissa. Tiedostan että niissäkin on aina myös niitä riskejä. Joku on saanut jostakin rokotteesta sairauden, mikä on kamala ja kurja juttu, mutta  sairauden olisi voinut saada myös jos jättää rokottamatta. Musta sekin, että jaetaan esimerkiksi facessa jotain aivan ääripään videoo, missä lapsi saa jotain kohtauksia on käsittämätöntä provosointia. Halutaan luoda ihmisiin pelkoa, että näin käy kun rokotat lapsesi. Olisi hyvä silloin kun kyse on vakavasta asiasta/sairaudesta puhua myös siitä, kuinka suuri prosentti on sairastunut. Onko se 1% vai 90% on hieman eri asia.

Mua äitinä jotenkin sapettaa kaikenmaailman kukkahatut tällä hetkellä. Joka päivä tulee viestiä jostain hoito tai harrastuspaikoista, että on täitä, matoja ja mitä muuta. Mitenkä 2018 on oikeasti vielä olemassa täitä? Ne on siitä syystä, kun niitä ei hoideta kunnolla pois. Jos perheessä on täitä on syytä hoitaa koko perhe ja huolehtia ettei ne pääse leviämään eteenpäin. Sama on niissä kihomadoissa ja muissa. Niihin on saatavilla apteekista tuotteet/lääkkeet, millä ne lähtee. Ei ne mitään juuria pureskelemalla katoa sieltä persreijästä.

Herätkää ihmiset tähän päivään. Mä en jotenkaan käsitä monene ajattelutapaa tänä päivänä. ”Mä saan tehdä mitä mä haluun, koska mä voin”. Me ollaan ainakin toistaiseksi edelleen yhtenäinen kansa, missä pitää ajatella vähän omaa napaa pidemmälle. Mää aijon rokottaa lapseni roktusohjeman mukaisesti ja otamme koko perheinfluenssa rokotteen tänäkin vuonna. En halua sairastaa sitä enää koskaa, enkä halua että lapseni sairastaa sen. En myöskään halua että meidän perhe on se joka tartuttaa sitä eteenpäin muille.

-Umppu

Kommentit (12)

 1. T

  Kiitos kun otit tärkeän asian esille.
  Rokotusohjelmassa olevia rokotteita on tutkittu paljon ja niillä on todettu olevan suurta hyötyä.

  1. limppu

   Kiitos kannanotosta Umppu! Rokotukset ovat yksi lääketieteen suurimmista edistysaskelista ja niiden avulla on säästetty miljoonien ihmisten henki. Todella tärkeä aihe, vaikka terveydenhuoltoalan ammattilaisena se tuntuukin itsestäänselvältä, sitä se ei näköjään ikävä kyllä ole kaikille…
   Mukavaa joulunodotusta sinulle ja koko perheelle!

   Vastaa

   Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *