Primelife by Umppu
Primelife by Umppu

Pitäiskö sitä lyödä kisapäätös lukkoon? Entä minkälainen valmentaja?

Nyt on mennyt jo tovi kun olen viimeksi kilpaillut. Olen elämäni aikana kilpaillut: joukkuevoimistelussa, rytmisessäkilpavoimistelussa, cheerleaderingissä, showtanssissa, disco tanssissa, hiuskilpailuissa, meikkikilpailuissa, yleisurheilukilpailuissa ja uskokaa tai älkää jopa uinnissa 🙂 Pikkuhiljaa alkaa taas vieetti kolkutteleen ovella. IMG_3181 IMG_3182 IMG_3184 IMG_3193

Syksyn kilpailut ovat tulollaan  ja tottakai on hienoa seurata tulevien kilpailijoiden matkaa kisoihin. Myös sitä kuinka moni asia on kehittynyt ihan muutamassa vuodessa kuten esimerkiksi nämä bikinit. Maailmalla jo suuren suosion saavuttaneet kuppimallit on nyt saatavilla myös Biancaneveltä http://www.biancaneve.fi . Näillä saa kaiken malliset rinnat näyttämään kilpailuissa hyviltä.  Uskon että suurin bikinifitness buumi on nyt takanpäin. Lajin kirjo on valtava niin kilpailijoissa kuin valmentajissa. Mietin usein mitä kilpailijat haluavat valmentajalta. Usein mitä kokemattomampi kilpailija ja nuorempi sitä jotenkin epävarmempia he ovat esim valmentajan suhteen. Halutaan yksilölistä valmennusta, mutta mitä sekään on kenenkin mielestä? Ei kilpaurheilussa menetellä niin, että valmenajan kanssa kuljetaan käsi kädessä vaan hän on se joka ohjaa homman oikeaan suuntaan ja sinä olet se joka asiat toteuttaa. Ei kilpaurheilu ole mitänn BFF:n etsimistä vaan ihan sitä itseänsä eli kovaa työtä ja treeniä. Myös sinun vastuulla on selvittää asioita ja käyttää omaa järjkeä.

Tuntuu, että myös nyt julkisuus on in ja sekä valmentajat että valmennettavat hakevat silkkaa hyötyä toisistaan ja unohdetaan se itse olennainen juttu. Pitää kuitenkin aina muistaa että kisavalmennus ja pt- titteli on kaksi täysin eri asiaa ja niitä ei kannata sekoittaa.

Uskon, että moni vaihtaa valmentajaa tai tiimiä paremman menestyksen toivossa. Sekin on mielestäni ihan täysin väärä peruste. Harvoin sitä tiimillä voitetaan tai jos voitetaan niin ehkä Suomessa. Se mitä kuliseissa tapahtuu on asia mikä minua itseäni välillä puistattaa ja se mitenkä joku tai jokin voi hallita koko lajia ja siinä kilpailevia ihmisiä. Sekin on hassua että joku kilpailija saattaa vaihtaa valmentajaa useita kertoja vuoden aikana ja hänellä saatta olla ollut esim 5 eri lisäravinne sponsoria….

Muita lajiin tulleita uuttuksia on myös nämä Bikinipussit. Saat säilöttyä oman bikinit ja estät 100%:sti sen ettei connectorit vain mene poikki tai väänny laukussa. Loistava tuote.

IMG_3226 IMG_3227 IMG_3228 IMG_3229

No teitä varmaan kiinostaa koska aion kilpailla seuraavan kerran….. Sitä en vielä itsekkään tiedä onko se parin vuoden päästä vai onko sitä päivää koskaan. En ole myöskään pois sulkenut mitään vaihtoehtoa onko se ehkä tulevaisuudessa mamma sarja vai jopa jokin toinen liitto. Jos ajattelen ihan omien mieltymyksien mukaan jos kilpailisin ja vaihtoehto olisi vaikka karsia sm-kisaan omassa koti kaupungissa tai painaa suoraan Las Vegasin niin multa ei tarvitsisi kahteen kertaan kysyä kumpi.

IMG_3141Jos haluan kilpailla kilpailemisen ilosta niin Las Vegas kuulostaa oikein hyvältä. Mutta nyt on kuitenkin aika keskittyä perheeseen ja lapsiini ja hieman hengähtää.

-Umppu

Kommentit (2)

  1. annis

    hmmmm, erikoisia ja ehkä vähän yllättäviäkin mietteitä kisaamisesta ottaen huomioon aiemmat kirjoituksesi. Mutta en siis tätä missään tapauksessa pahalla kirjoita, oli vaan yllättävää 🙂

  2. Anna

    Edelliseen postukseen liittyen, Mä olen sun kanssa niin samaa mieltä!!
    On alkanu vituttaa tää että meidän työssä käyvinen pitä kaikki maksaa, mutkin on opetettu siihen että työtä tehdää, ihan sama mitä työtä kunhan tekee! Mies on myös yrittäjä, palkka on 2-3x enemmän kun oli samassa työttä toiselle työskennellessä, mutta veroa amksetaan niin vitusti, että käteen jää sama… Ja vaikka sitä veroa amksaa puolet niin silti meinaa tulal mätkyjä.. .epäreilua, mitä enemmän tekee työtä sen pitäisi näkyä myös palkassa. Ikinä en ole tukia nostanut, terveydenhuollon palveluita en käytä vaan vien lapset yksityiselle, koska kunnallisessa ei vaan onnistu… eli veroraha tässäkin menee hukkaan… ja taas kiristetään uudessa hallituksessa….

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *