Primelife by Umppu
Primelife by Umppu

paha saa palkkansa

Mä niin kuvittelin taasen, että oon terve, mutta toisin kävi. Eilen illalla kipu kyljessä oli jotain aivan käsittämätöntä. Illalla en pystynyt kunnolla hengittään… Kyllä siinä taasen poru tuli. Mulla on kotona sellanen tarralla toimiva selkätuki, joka olikin kokoyön päällä ja se päällä oli myös paineltava töihin ei muu auta. Toi pääkallokelikään tua pihalla ei anna armoa. Jos ei ala yhtään auttaan niin taas se on uus reissu lääkäriin. Mun olis vaan pitäny jättää treenit välistä, koska siä meni kylki sitten varmaan lopullisesti. Asiaan ei myös auta jalkojen järkyttävä lihaskipu, jonka kanssa pystyn just ja juts käveleen. tyhmä Umppu!

Taas nousee merkitykseen kehonhuolto, mikä on edelleen nro1. Eilen venyttelin kunnolla, mutta kovan treenin jälkeen lihaskipua on lähes mahdotonta välttää. Mulle tulee paljon kysymyksiä ruokavaliosta s-postiin ja tänne blogiin ja toki koitan auttaan sillä tietämyksellä mikä minulla on, mutta haastavimmissa asioissa kehoitan siirtymään ammattilaisen puoleen. Esim ruoka mitä minä syön on puhdasta (joka tarkoittaa ei eineksiä) ja proteiini pitoista ruokaa. Jos haluaa tiputtaa painoa on hyvä karsia kaikkki ylimääräinen pois esim leipä, jugurtit, vanukkaat, valmisruuat jne. Jos haluat, että oma ”läski vaihtaa olomuotoa lihakseksi on käytävä punttisalilla, sillä itsestään se ei muutu. Pelkkä lenkkeily ei auta lihasmassan kasvuun, eikä myöskään ryhmäliikunta hirveästi. On aivan ”paskapuhetta” oon syömättä kokopäivän, että laihdun. Syö tasaisesti pieniä annoksia kolmen tunnin välein. Aamulla on hyvä syödä esim puuroa, tai munakas, päivällä: jossa on mukana esim liha,kala tai kana, salaattia, kasviksia, riisiä lounaalla sekä päivälisellä. Illalla esim maitorahkaa, minne voi laittaa marjoja ja mehukeittoa. Välipaloja kannattaa myös syödä ja niihin sopii esim protskujuoma, smoothiet, hedelmät yms.

Laihduttajan on myös saatava rasvaa ja hyviä lähteitä siihen on esim omega3, kylmäpuristettu kookosöljy, pähkinät sekä oliiviöljy. Ja todella salli itselle se herkkupäivä viikossa, sillä se vikastuttaa aineenvaihduntaa ja laittaa koneen käymän taas uudelleen.

Sitten rakas ystävämme selluliitti. Moni mieltää sen vain lihavien ihmisten ongelmana, mutta todellisuudessa se ei niin mene. Itsellä esim kisojen jälkeen 2 viikkoa, kun turposin ihan muodottomaks, koska kehoni ei kestänyt niin montaa isoa muutosta yhtäaikaa oli jalkani täynnä selluliittiä. Se tuli 2:ssa viikossa, eli se esimerkiksi kumoaa väitteen. Selluliitti voi olla myös stressiperäistä. Se voi tulla käyttäessä liian puristavia ja pieniä vaatteita jne. Se on tavallaan osittain myös nestekiertohäiriö eli lymfatasapaino ei ole kunnossa. Siihen auttaa suuri vedenjuonti n4l päivässä ja oma suosikkini LPG hoito, jota Tampereella tekee Anu Ladylinen tiloissa Hoitola Preventiossa.

Hyvässä kunnossa oleminen vaatii järjetöntä työtä niin liikunnallisesti, kun ravinnolisesti. Toki joukossamme on niitä läpipaskoja, joihin ei jää liha kiinni vaikka mitä söis. Oon kyllä rehellisesti sanottuna niille kateellinen 🙂

Kävin tänään hakemassa Detox kuurin, jonka vedän tähä dieetin alkuun. Kyseessä on puhdistuskuuri, joka vaikuttaa nesteenpoistoon, ruoansulatuksen, suolentoimintaan, ihoon sekä hengitykseen. Kuuri kestää 20 päivää. Neste sekoitetaan 1,5l vettä ja juodaan päivän mittaan. Saanen nähdä onko siinä mitään tehoa 🙂

Lisäksi hain pakurikääpä uutetta, jota meidän Teamiläiset dissaa, mutta siitä viis 🙂 Se on koivussa kasvava kääpä, jona täydellisiä vaikutuksia on arvostettu jo vuisosatoja Suomessa ja Venäjällä. Kaukoidässä se on tunnettu jo vuosituhansia.

– puhdistamon pakuriuute on 6-kertainen tiiviste
– Kiireiseen elämäntapaan sopiva: nopea, helppo ja 100% luonnonaineista muodostuva lisäravinne: ei täyteaineita
– energisoi
– tehostaa immuniteetti järjestelmää
– estää ennenaikaista vanhenemista ja tukee rappeumasairauksien hoitoa
– lievittää tulehduksia
– lisää fyysistä ja psyykkistä suorituskykyä
– helpottaa stessiä ja auttaa jaksamaan

Jos ei tällä lähde niin ei sitten millään 🙂 Ei tästä ainakaan haittaa ole ja uskon ennemmin luonnontuotteisiin kun kemiallisesti tuoettuhin tuotteisiin.

Meille tuli siskon tytöt yökylään ja show voi alkaa <3 Fanni heti ilmoitti että mulla on sitten huulikiilto mukana 🙂
-Umppu

Kommentit (12)

 1. Anonymous

  Olen myös miettinyt detox- kuuria nimenomaan ennen kisoja ja ennen dieetin aloittamista, sekä ihan yleisestikin. Kun olet aloittanut kuurin niin kerro ihmeessä miten vaikuttaa suhun jne! 🙂 Itselläni tänä vuonna ei kisat edessä olekaan niin olisi hyvää aikaa kokeillakin 🙂

  • Ulla-Riitta Koskinen

   Joo kerron ja itse teen sen dieetin alussa. Oon kuulut vaan hyvää

 2. Anonymous

  Mistä saa tota pakurikääpäuutetta ja paljon maksaa?

  • Ulla-Riitta Koskinen

   Esim life myymälästä ja 30€

 3. Anu ja Minna

  Tsemppiä Umppu 🙂 Sulla on muuten hyvä blogi, kirjoitat aidon spontaanisti asioista! Minna

  • Ulla-Riitta Koskinen

   Kiitti 🙂

 4. Anonymous

  Moikka! Syötkö detox-kuurin aikana normaalisti vai teetkö ruokavalioon muutoksia?

 5. Ulla-Riitta Koskinen

  Aloitan dieetin kisoja varten

 6. Anonymous

  Umppu, millaista puuroa syöt? Muistaakseni mainitsit aikaisemmin, että et syö kotimaisia viljoja, teetkö puuronkin jostain muusta, vai onko se poikkeus, joka vahvistaa säännön?

  • Ulla-Riitta Koskinen

   Nyt oon syönyt ihan normi puuroo ja kokeillu aiheuttaako se mulle mitään ja ei oo tullu oireita

  • Anonymous

   Ok, eli esim. veteen keitettyy kaura- tai neljän viljan puuroo vois vetää ihan hyvällä omalla tunnolla aamupalaks, jos haluu syödä terveellisesti. Siis tietty niin, ettei paa päälle jotain jätti-isoo voisilmää ja sokeria tai kauheesti jotain sokerimehukeittoo tai hilloo 🙂

 7. Ulla-Riitta Koskinen

  Jep

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *