Primelife by Umppu
Primelife by Umppu

Onko mulla tarve olla esillä?

Ajatuksissa pyörii vain fitness  ja varsinkin nyt kun kisat on takana päin ja some oikein pursuaa fitnestä. Tottakai siinä tulee omat muistot mieleen ja ne kisat ja kaikki kisa fiilikset, mitä itse on kokenut. Niin hyvässä kun huonossa.  Jo pelkkä rusketusaineen tuoksu toi mieleen vaikka sun mitä. Vaikka se karmea haju onkin niin sitäkin on tavallaan välillä ikävä. On paljon kilpailijoita, ketkä ei ehkä koskaan enään kilpaile tai on pitkällä treenitauolla, muta silti seuraa sitä silmä kovana lajia ja mitä sielä tapahtuu.

IMG_4445

En tiedä onko ne omia muistoja vai jonkinlainen tarve nostaa niitä omia kisa kuvia esille juuri näin kilpailujen alla. Haetaanko sillä huomioo ja samalla suretaan sitä, kun en nyt itse ollut tuola lavalla ja kai te vielä muistatte mut, vai onko se vaan fiilailua? Pakko sanoa rehellisesti, että en oikein tiedä kummasta on kyse omalla kohdallani. Tiedän, että ainakin itselläni nyt ei ole  mitkään kisalavat mielessä, mutta jokin jollain sairaalla tavalla siinä edelleenkin kiehtoo. Paljon on kilpailijoita joilla jää dieetti kesken syystä tai toisesta. Toisilla se on hirveää selittelyä miksi ja osa vaan lopettaa dieetin. Kun hegitetään fitness ilmaa lähes loppuun asti niin silti ihmetyttää, että jätetään kuitenkin sitten välistä Suomen suurin ”the fitness” tapahtuma. Eikö se laji sitten kiinnostakkaan kun ei olla itse parrasvaloissa?

Jos päättäisin vielä joskus kilpailla niin tekisin sen aivan jostain muista syistä kuin ennen. Silloin kun kilpailin mielessäni oli vain voitto, mutta nyt voisin kilpailla vaan fiiliksen vuoksi. Toisaalta mulle olisi aivan sama mikä liitto olisi kyseessä, koska vaikka omista viimeisistä kilpailuistani on vain muutama vuosi olen muuttunut ihmisenä aivan mielettömästi sinä aikana. Elämään on tullut paljon tärkeämpiä asioita ja nyt eletään tätä elämänvaihetaa. Musta toisaalta olis vaan joskus vielä kerran ihana kävellä sielä lavalla ja huuttaa kattokka kaikki mua, mutta toisaalta se asia tuntuu tällähetkellä ihan naurettavalta. Laji on hyvin vaativa nimenomaan sillä henkisellä puolella ja sitä ei oikein voi ymmärtää ennenkuin sen itse kokee. Pään sisällä käy ihan valtava tunnemyrsky ja vain hyvin pieni osa osaa sitä käsitellä.

IMG_6412 IMG_5409

Nyt lajin ympärillä kuohuu, niinkuin aina kisojen jälkeen. Sijoituksia spekuloidaan oikein iltapäivälehdissä asti. Mun mielestä jokaisella on oikeus olla tyytymätön sijoitukseensa, mutta myös jokaisella on oikeus onneen omasta sijoituksesta. Se pitää aina tässä muistaa mikä monella hämärtyy on se, että kukaan ei kuitenkaan arvostele ketään ihmisenä vaan nimenomaan sitä ulkokuorta, millä kilpaillaan. Kyllä määkin oon mielestäni joskus hävinnyt jollekkin kenet mun olis omasta mielestä pitänyt voittaa ja joskus voittanut jonkun ketä mun ei olisi mielestäni koskaan kuulunut voittaa. Muistan mun viimeiset kilpailut, jossa ennen lavalle menoa mietin, että onpas toi kova ja varmaan tulee voittamaan, mutta se samainen tyttö sijoittui aivan häntäpäähän. Ja juuri tätä tarkoitan arvostelulajeissa: koskaan ei tiedä kuka voittaa ja varsinkin bikinissä.

IMG_0912

Itse vertaan aina voittajia ammaatilaisiin, koska sehän useesti ihmisillä on kilpailuissa tavoitteena  (menestyä myös ulkomailla) ja mun oma henkilökohtainen mielipide on aina ollut, että kilapiluissa nostettaisiin ne tytöt kärkeen kenellä on mahdollisuus menestyä myös kansainvälisesti . Jos kus käy niin, että vaikka joku menestyisikin kansainvälisissä kilpailuissa ei se kyseinen kilpailija säväytä mua kuitenkaan millää lailla. Tässä maassahan jokaisella on ”oikeus” omaan mielipiteeseen ja muistankin kun olen joskus huvittuneena lukenut itsestäni kommentteja ”fitness sivustoilta”, minne ei edes kannata mennä. Mullahan oli sielä lempinimi URK jonka takapose on pahasti pielessä 😉 Höyryjä on joskus ihan hyvä päästää ulos ja purkaa niitä tunteita.

Kaikilla on oikeus unelmaansa <3 on se sitten mitä tahansa.

IMG_4053
Tässä viimeinen päivä lähdössä synnyttämään

Mutta sitten ihan muihin aiheisiin. Kävin juuri äsken vaa-alla ja ilokseni huomasin että -5kg oli lähtenyt viime kerrasta. Hiljaa hyvä tulee. Haluanki, että paino tippuu pikkuhiljaa, koska silloin kroppani pysyy tahdissa mukana. Ehkä viime viikonloppu antoi taas tälle mun palautumiselle hieman perspektiiviä, sillä jos mietin vaikka kisa dieettiä, jonka alkaessa ollaan jo lähtökuntoisesti aika timmejä ja painoa pudotetaan se 8-15kg naisilla. Dieetti kestää usein 3-4kk. Raskaushan kestää sen 9kk ja olen jo nyt tiputtanut (3kk) reilusti enemään kun millään dieetilläni  ja kuitenkin hankin tätä ”massaa” jonkin aikaa. Vaikka toi löysä vatsan iho ei ole ehkä tällähetkellä seksikkäin vartalon osani niin päivä päivältä se näyttää enemmän entiseltään. Edelleen huudan korsetin nimeen jonka voit tilata itsellesi TÄÄLTÄ

-Umppu

Kommentit (3)

 1. Duube

  Heh, pakko tälleen ihmisenä joka ei ymmärrä fitneksestä hevon fit’t#a todeta että nää tuloksista narisiat unohtaa kyllä komeasti sen, että kilpailevat lajissa jossa tuomarit (ihmiset) arvioivat ulkonäköä- niin niitä lihaksia kuin hiuksia, kasvoja jne. Kun voittajaa ei valita mitattavan tuloksen perusteella niin oikeutettuja voittajia on niin paljon kuin kisaajiakin. Se joka leikkiin lähtee, leikin kestäköön 😉
  Joko teidän hassu, tuhannen ilmeen tyttö kääntyy? 🙂
  Mukavaa syksyä Umppu!

  • primebody

   eilen käännyttii ekaa kertaa

 2. Mivi

  Mulle on muodostunu rivienvälistä koko ajan fiilis, että kyllä sulla se palo vielä siihen kovaan treenaamiseen ja Bikini-lavoille on. 🙂 Ja kyllä minä kuule luulen, et me nähään sinut siellä vielä 🙂 Mukavaa luettavaa, tämä päivitys, jälleen kerran 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *