Primelife by Umppu
Primelife by Umppu

Naama kun parhaatpäivänsä nähnyt ilmapallo

Ensimmäinen kosketukseni fitness kisoihin oli Lappeenrannan karsinnat, missä bikini fitness kilpailtiin ensimmäisen kerran. Aamulla lähdin junalla 5 jälkeen kisoja kohti kassi täynnä hiuslakkaa, kiharrin, meikkejä jne. En tiennyt mitä odottaa ja roolini oli Suvin tukan laitto. Olin nähnyt Suvin pari viikkoa aiemmin PRIMESSÄ, kun laitoin hänen hiuksensa kisoja varten. Saavuttuani Lappenrantaan tuli Kimmo nappaan mut asemalta ja paineltiin suoraan hiustenlaitto hommiin. Siä se Iso-Kuusela seisoi nakkena vessassa ja Minna siveliä väriä pintaan. Olin aivan pihalla jaa noinko se väri laitetaan???? Whaaat. Kuvani siveästä eloveenasta oli tipotiessään ja tilalle tuli #jäätävä kissa Iso-Kuusela well HELOU..

 En olis tosiaan uskonut ihan samaks tytöks. Tästä päästäänkin aiheeseen kisa-look. Usein kilpailuissa olevat on kovan työn tehneenä ja monet tunnit treeniä takana olevassa tilassa, mutta kasvoista paistaa väsymys. Kun naama on rasvaton, nesteetön on ulkonäkö usein aivan erilainen, kun normi tilassa. Onkin hyvä ottaa huomioon, miltä näytät ”riutuneena” ja oletko edelleen kaunis. Ensimäisissä kisoissani en tunnistanut itseäni peilistä ja värien levityksien jälkeen sanoinkin, että muistutan pientä ”neekeri poikaa. Jokaikinen uurre ja ryppy tulee varmasti esiin kasvoista ja miljoona kertaa voimakkaampana kun koskaan. Vaikka kroppa on tummaksi maalattu ja samoin kasvoihin tulee todella tumma meikki on hyvä muistaa valot ja varjot. 
Taitava meikkaaja osaa hommansa oli pohja sitten kunka tumma tahansa. Tämä on siis ihan yhtä tärkeä arkimeikissä, kun kisoissakin. Jokainen osa-alue on kisoissä tärkeää ja epäonnistuneella lookilla, voi loppupeleissä olla merkitystä muutaman sijan verran. Varsinkin bikinissä se on hyvin tärkeää. Kun laitat valokynän meikin pohjalle ja siihen päälle tumman meikkivoiteen on iho sata kertaa paremman näköinen ja kuulaampi. Samoin kaikki luomivärit, poskipunat ja huulet kannattaa kokeilla etukäteen miltä ne tosiaan näyttää siinä tummassa pohjassa. Usein oikein punaiset huulet saattavat antaa kisalookissa todella halvan näköisen lopputuloksen, samoin kirkkaat luomivärit esim lila, turkoosi, lime yms, vaikka ne näyttäisivät arkilookissa hyviltä. Samoin liian pitkät ripset tuovat usein ”surullisen ilmeen kasvoille (oon kokeillut) ja silmäkulmat ”roikkuvat alaspäin, josta tulee kalansilmä efekti. Joskus liika on liikaa.

No kuitenkin mun jutun pointti oli siis siinä, että kisojen jälkeen näin pikkuhiljaa niin salilla, kun muualla kilpailijoita, joita en ollut tunnistaa samoiksi, koska ne posket oli valtavat,,,,,, oikeesti valtavat! Tuntui siltä, että kaikkien naama on kun helium täytön jäljiltä, vaikka se olikin se normi arki naama. Mulla kesti pitkään tottua siihen, että ihmiset ei näytä siviilissä samalta kuin kisoissa ja että kaikilla on oikeesti posket ja se on ihan normaalia. Se kisa look on tavallaan se sun roolihahmo, minkä menet esittämään lavalle ja todellisuudessa olet aivan muuta. Siksi musta on hauska laittaa kuvia treeneistä ja salilta, missä oon todellakin se UMPPU mikä oikeesti oon. Ilman sitä kaikkea krumeluuria ja ruskeeta öljyttyä pintaa. En myöskään hillu niin töissä, kun vaapa-ajalla hotpantseissä tissit tötteröllä, vaan yleensä oon verhottuna johonkin todella mukavaan isoon paitaan ja leggareihin <3<3<3<3<3<3
-Umppu

Kommentit (4)

 1. Anonymous

  Heippa!Sain tossa vajaa vuosi sitten hirveen blogi-innostuksen ja luinkin päivittäin monia blogeja, lähinnä treenauksen liittyviä. Sitten innostus pikkuhiljaa laantui kunnes enää luinkin vaan ainoastaan sun blogia joka jatkuu edelleen. Muita ei enää tippaakaan kiinnosta lukea, ärsyttää lähinnä monien tyhjänpäivänen hypetys. Mutta sie kirjotat jotenki niin rehellisesti ja kaunistelematta että se kiinnostaa. Myös se että tekstiä tulee muistaki aiheista kuin tästä bikini fitneksestä on iso plussa. Blogisi on vaan muuttunu parempaan suuntaan eli jatka samaa rataa :)Asustelen itse täällä pohjosessa mut sisko asuu Tampereella joten siellä tulee silloin tällöin käytyä. Mietinkin et ois kiva joskus päästä sun asiakkaaksi hiusten laittoon. Onko sulle siis vaikea saada aikaa?Onnea ja menestystä dieettiin ja kisoihin!:)

  • Ulla-Riitta Koskinen

   Meille voi varata aikoja netistä PRIMEN sivujen kautta’ riippuu ihan päivästä tervetuloa 😉

 2. Tiina

  Nyt on ihan pakko saada jokaista lausetta myöten kompata yllä olevaa anonyymia. Lueskelin myös blogeja innokkaammin, ja nyt on enää muutamat seurannassa (pro elite teamin lähinnä :)). Itsekin jo 30 vuotiaana ei tämä salille-meikissä-tällissä-bb:n vaatteissa oikein iske. Mutta itse laji, treenaus ja se, että fitness ei ole koko elämä! Ja yhtälailla lomareissu on suuntaamassa pohjanmaalta kohti Tamperetta, ja ensi silmäys primen palveluihin tehty.Kiitos Umppu siitä, että olet ihan tavallinen ja just sellainen 🙂

  • Ulla-Riitta Koskinen

   Kiitos 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *