Primelife by Umppu
Primelife by Umppu

Minkä nimen saa vauvani, pikkuprinsesani?

Mulla on mielessä vain se kuuma auringonpaiste ja kookoselta tuoksuva aurinkovoide, jolla jaksan nämä viimeiset päivät ennen lomaa. Torstaina on lähtö lämpimään ja kun katsoo ulos säätä niin lomareissu tulee juuri oikeaan aikaan. Muutamalta olen kuullut, että hotelli minne menemme on mukava ja siisti. Vihdoin pötsimutsi pääsee vähän rentoutumaan. Työtahti on ollut melkoinen tässä viimeiset kuukaudet ja todellakin nyt on aika alkaa pikkuisen himmaileen. Vaikka moni sanoo mulle, että oi kun toi sun vatsa on ihana niin en vaan koe itse siinä mitään ihanaa. Haluan vain sen siällön 🙂

IMG_4246

Mahassa on kova meno kokoajan ja tuntuu, ettei vauva pysy paikoillaan hetkeäkään. Mun jalkapohajt huutaa hoosiannaa joka ilta ja niihin koskee niin, että kävely on täyttä tuskaa, liitoskivuista puhumattakaan. No onneks kun on tekemistä niin päivät vaan menevät nopeasti eteenpäin kun ei liikaa mieti. Ajattelin mun loman jälkeen aloittaa jonkinlaisen valmistelun vauvaa varten. Vilistä oli jo varmaan 4 kuukautta etukäteen topsit ja talkit valmiina hoitopöydällä, mutta nyt oon ottanut aika rauhassa. Mulla on kamala kasa saatuja ja käytettyjä lastenvaatteita, mitkä pesen ja laitan lipastoon valmiiksi. Vilin vaatteita en ole ede vielä käynyt läpi ja sielä on varmasti vielä vaikka sun mitä.

IMG_5741

On helpottavaa kun ei tarvitse tuhlata satasia/tuhansia kaikenlaiseen vauva rojuun ja tiedän mitä tarvitsen ja mitä en , ja paljon on vanhaa vielä säästössä. Mietin paljon ihmisten erilaisia tilanteita ja varsinkin tässä äitiysloman kynnyksellä yksi asia on noussut hieman vasten omia periaatteita. Itse yrittäjänä sairasloma ei tule kuuloonkaan ennen virallisen äippäloman alkua. On hassua kuinka moni odotava äiti suunnittelee jo etukäteen koska aikoo jäädä saikulle!!! Ilmeisesti työmotivaatio on täys nolla ja ei vaan huvita enää mennä töihin. Joku ne viulut kuitenkin joutuu maksamaan.  Meillä asiat on hieman erilailla. Mun virallinen loma alkaa 26.5, mutta ei tule kuuloonkaan, että jään silloin pois töistä. Äitiyspäivärahat on suunniteltu niin, että saat sen kuukausipalkan joka kuun viimeinen päivä, mutta kappas kun me ei saadakkaan. Joutuisin olemaan kuukauden ilman tuloja, jos jäisin oikeana päivänä. Vaikka oma olo käy kokoajan tukalammaksi niin silti olen täysin työkykyinen ja teen töitä nin pitkälle kunnes synnytän 🙂

IMG_2623 IMG_2640

Moni on kysynyt multa joko ootte päättänyt kummit, joko ootte päättänyt nimen ja pakko sanoa, että en ole ehtinyt antaa  montaa ajatusta koko asialle. Nimi mulla on ollut jo pitkään mielessä. Se on sellainen minkä olen joskus monia vuosia sitten kuullut ja ihastuin siihen. Olen aina sanonut, että jos joskus saan tytön niin se on se nimi.  Toki itse olen aina sitä mieltä, että vauvan pitää näyttää siltä ja olenkin miettinyt, että onko se nimi liian erikoinen Koskinen sukunimeen.. Ja kaikkia tietenkin kiinnostaa mikä se on 🙂 Olen ajtellut Vivian nimeä ja toiseksi nimeksi Valentiina 🙂 miltä kuulostaa?

Tälläviikolla lähtee iso joukko kampaajia kohti Kreikan Haniaa. Itse olen ollut reissussa mukana kolme kertaa ja nyt kun seurailen ihmisten päivityksiä reissuun niin kyllä tuppaa tulla tippa linssiin. Ensi vuonna olen ehdottomasti mukana matkassa <3 Kaikille hanipupusille ihanaa reissua ja tässä vähän fiilareita viime kerralta <3

IMG_4264 IMG_4259 IMG_4400 IMG_4403

Meillä on ollut aina mahtava porukka mukana ja ollaan naurettu lähes vikko putkeen. Näitä akkoja vaan tulee ikävä, mutta eiköhän me tulla näkemään jossain muissa merkeissä <3

-Umppu

Kommentit (19)

 1. Nina Nousiainen

  Ihanaa lomaa teillekin murut !!!!
  Karsee ikävä kun et tuu Kreetalle mutta yritetään
  selvitä ilman sua….vaikeeta tulee olemaan. . Parempi tulla ens vuonna! !! Mä niiiin kaipaan sua ja sun röhönaurua rakas !!!!!

  • primebody

   Kyllä sää mun röhönaurua tuut vielä kuuleen <3 Tullaan kyläileen kun vauva on syntynyt, jollei jo ennen 🙂 <3

 2. Sabina

  On hienot nimet! Olen itse Valentina toiselta nimeltäni 😉

 3. pii

  Uuh, ei käy kateeksi sun raskausoloa. Minäkään en siitä hommasta oo nauttinu, vaan aikamoinen odottaminen siinä oli, vaikkei mitään isompia ongelmia ollutkaan. Maha oli vaan niin turkasen iso ja ahdistava olo koko ajan. Mutta tsemppiä, äkkiä se menee! Vivian on kyllä kaunis nimi, eikä kovin tavallinen. Tosi kiva nimi siis teillä.mielessä! Vivian valentiina vois sitten aikuisena ottaa jonkun vähän spesiaalimmalla sukunimellä varustetun puolison. jos alkaa liiaksi tuntua, että se ei passaa sukunimeen, kokeilkaa jotain suomalaisempaa/tavallisempaa toista nimeä (nopeesti ajatellen esim. Eveliina vois passata siihen ja siinä ois kuitenkin jotain samaa ku teidän aattelemassa). En siis tosiaan tarkoita, että teidän valitsema nimi ois huono, rakastan vaan pyöritellä vaihtoehtoja.

  • primebody

   Mää on myös miettinyt tota Eveliinaa 🙂

  • Pauliina

   Ei ehkä kannata laskea sen varaan, että a) lapsi menee naimisiin, b) valitsee puolison sukunimen perusteella tai että puolisolla sattumalta on hienompi nimi ja c) vaihtaa nimensä, jos menee naimisiin. Jokaisen omia asioita.

 4. Nina Nousiainen

  Jeeeee. ..kyllä todellakin pitää nähdä joko ennen taikka synnytyksen jälkeen !!! Mulla olis ollu tytölle Sirena nimi mut jätkänpätkä tulikin

 5. bby

  Oletko koskaan miettinyt nimeä Viivi Valentiina Koskinen? Se olisi ihana mielestäni ja sellainen vähän suomalaisempi kun on suomalainen sukunimikin 🙂 Vivian on kyllä myös kaunis! Kaikkea hyvää loppuraskauteen ja onnea kasvavasta perheestä!

  • primebody

   Viivi on ihan kiva, mutta kun joskus on nimiä, mistä tulee joku ihminen mieleen ja tää on just sellainen 🙂 Nimessä ei oo mitään vikaa 🙂

 6. kirsi

  Moi!
  Ehdottomasti prinsessan nimeksi Vivian! Kaunis nimi ja toinen mun tyttäristäni on Vivian 😀 . Hyvin hän on nimensä kanssa pärjännyt, koska se kuitenkin istuu hyvin suomalaiseen suuhun. Meidänkin sukunimi on ihan tavallinen, mutta ei tosiaan kukaan ole mulle kummastellut nimeä ( mitä sitten selän takana on puhuttu, se ei mua kiinnosta 😀 ).
  Tsemppiä loppuraskauteen ja jaksamista! Se on kuitenkin vauvan kannalta parempi, mitä kauemmin mahassa pysyy, vaikka äidin olo olisikin tukala. Ihanaa lomaa!

 7. Riikka

  Hei!
  Pakko kommentoida tuohon saikutteluun. Itse saan heinäkuussa vauvan ja tiedän jo 100% varmasti, etten pysty töitä loppuun saakka tekemään vaan se saikku on ainut vaihtoehto. Kaikki ei tietenkään ole aina ja vaan rahasta kiinni, monella kuin myös itselläni asiaan vaikuttaa työ ja sen vaarallisuus ja raskaus. Maha on todella jo nyt edessä ja joudun jännittämään töissä ettei kukaan lyö tai potkaise mahaan sekavana. Toisen ihmisen nostaminen, kiinni pijäminen saa supisteluja aikaan. Joten kyllä vaan, otan saikkua lopussa lapseni ja oman turvallisuuteni vuoksi. Eri juttu jos työ olisi turvallista.
  Onnea loppu odotukselle ja kivaa lomaa!!

  • primebody

   Joo no ehkä sun tapauksessa asia on todella eri 🙂 Lähinnä tarkoitin juurikin nitä ”tavallisia” ammatteja, missä ei ole mitään vaaraa vaan nimenomaan se motivaatio loppuu 🙂

  • Öööö

   Pakko kommentoida Riikan kommenttiin sen verran, että täällä on mahdollisuus aloittaa äitiysloma varhennettuna, reilu kaksi kuukautta ennen laskettua aikaa. Mun mielestä niiden, jotka ovat jo etukäteen 100%:n varmoja ettei pysty tekemään töitä pidempään, pitäisi valita tuo vaihtoehto. Mutta ei, monet valitsevat mieluummin saikun, kun siitä maksetaan varmaan täyden palkan veroista korvausta ja joissain tapauksissa se on yrittäjä kun repii ne omasta persnahastaan. Että kyllähän se raha.

 8. ride

  Niin tuo varhennettu äitiysloma on sieltä loppuajasta sitten pois ja kaikilla ei ole mahdollisuutta jäädä hoitovapaalle kotiin ja sellaista 8kk ikäistä muksua on aika ikävä laittaa hoitoon 🙁 Mulle on elokuussa tulossa vauva ja pidän kesäloman ennen äitiyslomaa, koska tiedän etten pystyisi olemaan äitiysloman alkuun saakka töissä, mutta en todellakaan suunnittelut, että ”milloin” jään saikulle. Heh ja nimenomaan tuo kesäloma siksi ennen äippälomia, ettei ”tarvitsisi” olla sairaslomalla. Saikun tarve iski kuin märkä rätti vasten naamaa yhden työvuoron jälkeen ja vauvan terveyden sekä omankin terveyden vuoksi nyt ei töitä enää tehdä. Jotkut työnantajathan voi siirtää esim. kevyempiin töihin, mutta meillä se ei onnistu. Työ on fyysistä, pitkät työvuorot, voi olla väkivallan uhkaa myös, nostamista ja kantamista ihan jokaisessa vuorossa ja aina ei pysty niitä oppikirjan mukaan niin ergonomisesti tekemään.

  Yrittäjillä tietysti toinen juttu ja ihanaa jos pystyy töitä tekemään eikä jatkuva seisominen tai kävely saa supistuksia aikaan 🙂 Tsemppiä Umppu sulle loppuraskauteen!

  • Mites se työnantaja

   ”kaikilla ei ole mahdollisuutta jäädä hoitovapaalle”
   En tiedä mitä tarkoitit että ei ole mahdollisuutta, mutta jos tarkoitit taloudellista mahdollisuutta, niin edellinen kommentoija juuri kirjoitti kuinka kysymys ei ole aina rahasta vaan turvallisuudesta, ja että AINOA vaihtoehto olisi saikku. En itsekään voisi laittaa 8kk ikäistä päivähoitoon, mutta musta on hassua miten odottavat äidit ajattelevat tässä vain omaa tilannettaan, eikä tunnu ymmärtävän sitä että työnantaja maksaa sinun saikkusi! Ei tarvitse olla edes erityisen pieni yritys, kun tuollainen kulu saattaa todella saada aikaan esimerkiksi sen, että yrittäjä joutuu saikkusi kulut korvatakseen tekemään itse niska limassa töitä ja jättää omat lomat pitämättä ja laittaa omat lapsensa sinne hoitoon, jotta sinun ei tarvitse sitten siellä loppupäässä!

   Yllättävästi eteentulevat tilanteet ja sairasloman tarve on tietysti eri asia, ja jokaisen äidin pitää ajatella omaa ja lapsen parasta eikä vaan hampaat irvessä painaa meneen vaikka pahalta tuntuu. Tämä varhennetun äitiysloman suositus oli siis osoitettu pääasiassa niille, joilla työn luonne on sellainen että tosiaan tietävät jo puoli vuotta aikaisemmin, että eivät voi tehdä töitä loppuun asti, ja suunnittelevat siis saikkunsa etukäteen.

   Tällainen toiminta ei myöskään mitenkään paranna nuorten naisten asemaa työelämässä. Juuri sairaslomat ovat yksi suurimmista kulueristä työanantajalle työntekijän ollessa raskaana. Ensin itketään miten nuoria naisia syrjitään työelämässä, ja sitten ne samat naiset on suunnittelemassa näitä saikkuja työnantajan kustannuksella. Ja lopuksi todettakoon että ei, en ole yrittäjä, enkä ole koskaan ollutkaan yrittäjänä, mutta silmäni ovat auenneet ihan rivityöntekijänäkin viime vuosina näitä tapauksia seuratessani. Haluaisin ehdottomasti että työnantajat uskaltaisivat palkata nuoria naisia töihin ilman, että joutuvat laskemaan miten paljon kulua heistä koituisi mahdollisen raskauden alkaessa, mutta tämä suunnitelmallinen saikuttelu ei paranna kyllä naisten asemaa.

  • primebody

   hyviä pointteja

 9. Pauliina

  Nimestä. Sori, jos tulee liian suoraa puhetta, mutta… Vivian ei sovi yhtään yhteen Vilin kanssa. Eri asia, jos vasiten halutaan korostaa heidän olevan jotenkin eri ”sarjaa”. Vivianista tulee mieleen jokin upper class lady, miss Vivian. Tosin Pretty Romaniasta taisi myös olla Vivian…:P Vili on luonnonlapsinimi, Vili Vilperi.

  Valentiina on tosi venäläinen nimi. Jos on sukujuuria sinne, niin mikäs siinä. Mutta yhdistelmä VV ei minusta kuulosta hyvältä.

  Itse en ehkä lähtisi ylipäänsä toistamaan sisarusten nimissä VI-alkua. Aiheuttaa hieman tilanteen, jossa sisarukset saavat miettiä, että kumpi sieltä nyt lopulta tulee. No, ehkä ei sekään suurin ongelma, mutta omaan makuuni vähän liikaa toistoa. Joka tapauksessa esim. ehdotettu Vili ja Viivi on mielestäni paljon parempi.

  • Pauliina

   Oho, miten tää puhelin tuon noin muutti. Pretty WOMANISSA.

  • primebody

   Mulla nyt ei oo mikään tarkoitus miettiä mitenkä lapsieni nimet sopii yhteen. En halua mitään Sonja, Sofia, sohvi meininkiä. Mulle Viivi on jotenkin vaan nimi mistä en niin tykkää. En myöskään mieti kuulostaako joku ”venäläiseltä”. Mutta ilmeisesti itse pidät suomalaisista perus nimistä 🙂 ja mää en 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *