Primelife by Umppu
Primelife by Umppu

Luksuselämän pakkomielle on uusi sairaus

Tuntuuko että sun elämä on välillä tosi tylsää? Sun auto on likainen ja kaikenlisäks ruma. Kotikin on vailla pientä remonttia ja rempalaan ettei edes vieraita kehtaa kutsua. Myöskään se sun tekemä lihaperunasoselaatikko ei ole yhtään yhtä seksikkään näköinen sun lautasella kun se gaijinin maistelu menu.. voishan se olla toisin?

Vuonna 2013 New Yorkiin harjoittelupaikan vuoksi muuttanut Lissette Calverio, 26, tunsi elävänsä unelmaansa suurkaupungissa. New York Postin mukaan nuori nainen nautti kaupungin upeista ravintoloista, shoppaili tyylikkäitä vaatteita ja esitteli upeaa elämäänsä Instagramissa.

Calveiro innostui Sinkkuelämää-elokuvaa muistuttavasta elämästään ja halusi jakaa sen täydelliset hetket sosiaalisessa mediassa. Nainen julkaisi Instagram-tilillään kuvia tyylikkäistä asuistaan, New Yorkin kaduista ja tapaamisista ystäviensä kanssa. Hänelle oli tärkeää, että kaikki näytti kuvissa hyvältä ja että hänen elämänsä vaikutti kadehdittavan hienolta. Lue koko juttu Tästä

Somesta tulee monille pakkomielle. Se on paikka missä voi näyttää ja esittää jotain mitä ei ole edes olemassa. Nuoret naiset ajattelevat olevansa riittämättömiä jos heillä ei ole samoja asioita kun ”julkkiksilla” somessa. On kyse mistä tahansa vaikka esimerkkinä käsilaukku niin en henkilökohtaisesti osta sitä sen takia, että saisin siitä  kuvan someen ja voisin näyttää muille, mutta moni niin tekee. Merkkilaukkuja voi jopa nykyään vuokrata. Tuntuu että missään ei oo enää mitään järkeä ja kaikki menee aivan mahdottomaksi.

Luin tämän kyseisen artikkelin aivan järkyttyneenä. Mietin että matkustaako joku ihan oikeasti sitä varten jonnekin tiettyyn paikkaan, että sieltä saa hyvän kuvan someen. Onko meillä kadonnut kokonaan elämästä se hetkistä nauttiminen tai ihan se tavallisuus ja arki? Mää kirjoitan tästä aiheesta nykyään aika usein, koska se kauhistuttaa mua joka päivä enemmän ja enemmän. Mua kauhistuttaa minkälaisen kuvan ihan me jokainen somessa paljon esillä olevat annamme nuorille. Eikä itse asiassa edes tarvitse olla nuori vaan ylipäänsä.

Mää otin aamulla meidän kodista muutaman kuvan. Joku voi kuvia kauhistella, mutta tää on se todellisuus viiden hengen perheessä (missä vanhemmat on töissä). Vaikka joka päivä siivotaan ja laitetaan tavarat paikoilleen niin totuus on silti tämä. Imuroin lähes joka päivä ja meillä käy siivooja 2 kertaa kuussa. Meillä ei kotona ole likaista, mutta tavarat on sekaisin.

Siivoaminen on kivaa, muuta samalla tosi turhauttavaa.  Mua ei silti haittaa vaikka kodissa näkyy elämä. Lapset saa todellakin leikkiä . Me vietetään suurin osa ajasta alakerrassa ja siitä syystä se on aina kun pommi. Yläkerta taas on todella siisti, mutta sielä ei olekaan leluja eikä sielä leikitä. Lapset muuttaa kotia ja esimerkiksi sisustusta. Huonekalut on tietynlaisia ja tietyn värisiä. En halua että kotona joutuu kokoajan varoon asioita.

Mää en itse halua luoda ainakaan omasta elämästä valheellista kuvaa. En myöskään halua luoda niillä kuvilla en itselleni enkä muillekaan paineita. Elämä saa näkyä

Lue edellinen postaus: Musta tulee Suomen ensimäinen….

-Umppu

Kommentit (40)

 1. Johanna

  Tämä oli tosi hyvä ja ajankohtainen kirjoitus. Itse olen kolmekymppinen ihan tavallinen korkeakoulutettu nainen ja ihmettelen tätä nykymeinkiä. Olin vähän aikaa sitten tilanteessa, jossa tapasin pitkästä aikaa vanhoja vähän etäämpiä kavereitani ja olin aivan pöyristynyt siitä, että puuheenaiheet olivat autoissa, asunnoissa ja matkoissa ja katseet kaverin merkkilaukussa. Oma tavallinen elämäni jossa tärkeintä on läheiset ja arjen yksinkertaiset asiat sai osakseen nyrpeitä ja jopa hieman sääliviä katseita. En ollut heidän mielestään menestynyt sillä elämässäni on hyvin vähän ns. rahalla saatua luksusta. Eipä siinä. Eivät hekään olleet minun mielestäni menestyneitä tyhjine puheineen ja kylmine katseineen. Lisää lämpöä ja tavallista arkista lähimmäisen välittämistä tähän maailmaan kaipaisin! ❤️

  1. seffe

   Sori, en vaan ymmärrä miten keittiö on tuon näköinen. Miksei muropaketteja voi laittaa pois, kun on ottanut? Miksi lieden päällä on kamaa? Olkoon induktio tai ei, niin hyvä turvallisuusniksi olisi pitää se aina tyhjänä.
   Paljon helpommalla pääsee, kun korjaa kamat saman tien veks, niin varsinaisessa siivousurakassa on vähemmän tekemistä.
   Täydellisten IG-kuvien ja Alibi-kodin välissä läjä muitakin variaatioita.

   1. primebody

    Alibi koti… Jos ei mitään muuta niin ainakin sain päivän naurut.. Tervetuloa tänne pikku aamushowhun 🙂 Kyllä ne muropaketit laitetaan paikoilleen eikä lieden päällä ole tavaraa. Kuva olikin juuri siitä hetkestä ilman mitään somistuksia tai siivouksia.

   Vastaa

   Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *