Primelife by Umppu
Primelife by Umppu

Laihdutus vs lifestyle

Miksi laihduttaminen on niin vaikeaa? Sana laihduttaminen pitäisi saada muokattua päänsisällä elämäntyyliksi, joten silloin siitä poistuisi se ”pakko. Esimerkiksi omassa lajissani tuskin koskaan tulee pärjäämään jos ajattelee, että mun on pakko lähtee lenkille tai mun on pakko mennä salille. Toki mukaan mahtuu niitä päiviä, että aina ei huvita, mutta silloin vaan pitää astua sen oman mukavuustason yli ja ottaa asia haasteena vastaan. Esimerkkinä vanha rasva palaa parhaiten tekemällä aamu aeroobista tyhjällä vatsalla ja lisäämällä siihen sali treenauksen. Jos se asenne on jo valmiiksi, että mää en tosiaan halua herätä aiemmin, vaan kello soittaa 10  min ennen kun bussi lähtee on tavallaan turha odottaa mitään tuloksia. Mää tykkään nykyään herätä ajoissa, sillä saan rauhassa touhuta omia juttuja ja oon töihin menessä jo vireystasolla valmis päivään, koska mun kone on käynnistynyt jo.

En ajattele, että hitto kun mun tarvii nousta, vaan ihanaa olla aikaisin liikkeellä. Päivä on huomattavsti pidempi jaksaa paremmin ja liikunnan hyväolo kestää kokopäivän. Sama on laihduttamisessa….. miksi laihduttaa, koska voi tehdä monta asiaa helpommin, eli vaihtaa kokonaan elämäntyyliä. Silloin ei tarvitse ajatella, että tekee mitään pakosta vaan siksi, että siitä nauttii. Jutta sanoi hyvin ohjelmassaan, että mihin häntä tarvittais jos tää olis helppoo. Niinhän se on, että elämäntyylin muuttaminen kokonaan usein vaatiikin jonkun ammattilaisen apuun. Kun lähtee miettimään niin en oo oikeastaan koskaan kuulluut, että PT:n palkkaaminen olis ollu huono asia kenenkään elämässä vaan päinvastoin.

Jos asiaan viitsii vähän edes keskittyä tuo se helpollakin tavalla haluamiaan tuloksia. Mulle yks juttu oli joskus leivästä luopuminen. Muistan kun ennen söin päivässä varmaan 6 ”lötsöjuustovoileipää,  hirvee kerros oltermannia päälle ja mikroon ai että oli hyvää…… Ruoka on vaan niin verrattavissa omaan vartaloon. Näytinkin silloin ihan löysältä juustolta:). Ihmiset haastaa itsensä nykypäivänä työssä ja ovat valmiita uhramaan sen eteen kaiken tarvittavan, mutta sitten luistetaan omasta terveydestä. Drive inin kautta kotiin, kun ollaan oltu kokopäivä syömättä on vaan tavallaan niin hiton helpoo. Kotona käydään kaapilla ja sanotaan, että täällä ei oo mitään hyvää….. kuulostaako tutulta? Aina kannattaa syödä terveellinen ateria ennen kun edes kurkistaa sinne kaappiin 🙂 ruokia kannattaa tehdä isoja määriä ja vaikka pakastaa ja ottaa mukaan valmiita annoksia ja vältää niitä helppoja pikaruoka paikkoja viimeiseen asti.

Älä siis ajattele mun on pakko, vaan mää haluan voida hyvin ja syödä terveellisesti. Sillä pääsee jo pitkälle. Se alkuhan siinä on aina se vaikein asia, mutta voin luvata kun se eka 10kg ylipainoo on selätetty on loppu aina helpompaa. Älä edes osta kotiin niitä herkkuja vaan pakota ja sen seurauksena opettele laittamaan itsellesi maukkaita terveellisiä aterioita ja nauti niistä.

Lopeta samalla valitus ja tekosyiden keksiminen, et ei oo aikaa. Kaikilla on aikaa jos vain haluaa. Oon huomannut, että päivän aikana ehtii tekemään ihan uskomattomia määriä juttuja, jos herää ajoissa ja menee ajoissa nukkumaan.

Kyky unelmoida on yksi ratkaiseva tekijä onnistumisessa. Ensimmäinen askel on aina se vaikein, mutta jos sitä ei koskaan ota niin toista askelta ei vaan tule. On turha jäädä odottamaan sitä oikeaa hetkeä, koska sellaista ei ole vaan on tartuttava tilaisuuteen. Jos saat hyvän alun saattaa monikin asia muuttua matkan varrella, tietämys kasvaa ja tavoitteet nousee. Usein liikunnan aloittajat alkavat pikkuhiljaa kiinnittää huomiota myös ruokailuun ja sitä kautta selvittämään enemmän asioita. On oltava unelma, joka on tarpeeksi vahva herättääkseen suuria tunteita ja joka vaatii taistelua. Usein se suurimmat taistelut käydään vihollista vastaan eli omaa päätämme ja mieltämme. Kannattaa mietiä myös teenkö itse niinkuin haluan vai tietävätkö muut ihmiset asiani paremmin? Mitä meidän tekemisemme ja asiamme kuitenkaan muille kuuluu? He eivät elä elämäämme, joten heidän on parempi olla puuttumatta siihen.

Jokaisen pitää hyväksyä omat pelot ja muut negatiiviset tunteet, mutta ne ei saa lannistaa sinua. Sinä et ole yhtä kuin ne. Sinä olet jotain muuta…….unelmasi. Kannattaa valita oikeanlainen ympäristö, jossa on mahdollisuus toteuttaa juuri niitä asioita mitä haluat tehdä. Yksinkertaisesti, jos haluat päästä elämäsi kuntoon, sinulla on oltava hyvät mahdollisuudet liikkua, rahaa ostaa terveellistä ja ravitsevaa ruokaa, ja ympärilläsi on oltava sinua kannustavia ja tarpeitasi ymmärtäviä ihmisiä.

Ja näillä mennään…… muistakaa liikkua mää lähden auringon lämpöön
<3:lla Umppu

Kommentit (16)

 1. Queen Ariel

  Minulla on kaikki tuo mitä sanoit!:D ”pakko lähteä lenkille” ”onks mitään hyvää?” 😀 hihi

  • Ulla-Riitta Koskinen

   se on aika monella 🙂 tiedän tunteen oon ihan itse käynyt samat läpi 🙂

 2. Anonymous

  Mulle kans tuttua, varsinkin vielä viime vuonna jolloin en treenannu ja söin mitä sattu 😀 nykyään nään enään unia juustoleivistä <3 ja tekosyiden keksiminenki loppu ku seinään kun tajusin et ne on sitä oman mielensisästä lässytystä. "By changing your mind, you change everything!" Hyvä teksti umppu taas ja oot todella inspiroiva ja upee! 🙂

  • Ulla-Riitta Koskinen

   Huippua jos voi millään tapaa kannustaa muita 🙂

 3. Anonymous

  Alotin jo kirjottamaan kauheen pitkää pohdintaa mutta tyydynki vaan sanomaan että ihana Umppu. : -) ja kiitos!

  • Ulla-Riitta Koskinen

   ilmeisesti jäi herkut kaappiin 🙂 🙂

 4. Katja

  Niin hyvä postaus että oli pakko linkata omaan blogiin 🙂 raporttiblogi.blogspot.com

  • Ulla-Riitta Koskinen

   🙂 kiitti

 5. Anonymous

  Mitäs mieltä olet tästä, vetää maton aamuaerobisen alta: http://th-valmennus.blogspot.fi/2012/07/ravaatko-turhaan-tyhjalla-mahalla.html

  • Ulla-Riitta Koskinen

   Tavallaan (uskon et linkin kirjoittajalla) jos on tietotaitoa paljon en kumoa vastausta mutta jos ei oo suosittelen aamuaeroobista 🙂

 6. salla

  Olet asian ytimessä. Juuri pään sisäistö taisteluahan elämäntapa muutokset ovat. Kaikki tietävät kuinka painoa pudotetaan mutta se että se saadaan toteutettua omassa elämässä on omien asenteiden muutosta, sitä että saa henkisen puolen rullaamaan ja klikattua asiat omassa päässä oikeeseen moodiin. Tsemppiä Umppu!

 7. Ellu

  Juuri näin! 🙂

 8. Anonymous

  ihanaa lomaa ! olet sen ansainnut! :)-Helmi

 9. Anonymous

  Kiitos mahtavasta blogistasi!!! En oo koskaan tänne mitään kommenttia pistäny mutta nyt oli aivan pakko, koska tää sun viimeisin teksti osu ja uppos ja se oli juuri sitä mitä mä tarvitsin tähän päivään että jaksais taas henkisesti htken etiäppäin. Kiitos umppu!!! Arvostan tätä blogia ihan maasta kuuhun 😉

 10. Ulla-Riitta Koskinen

  <3

 11. Anonymous

  Millaisia aamuaerobisia lenkkiä vedät? Kävellen, juosten – kesto? Kiitos – olet kaunis nainen!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *