Primelife by Umppu
Primelife by Umppu

Kuka hullu antaa lapselleen purkkiruokaa?

Ainahan on nii helppo antaa niitä neuvoja ja vinkkejä mitenkä MINÄ toimisin tässä tilanteessa. Aina on helppo arvostella muita kun varsinkin jokainen äiti tekee omasta mielestään aina kaiken oikein. Onko näin?

IMG_8304

Silloin kun Vili oli pieni niin rehellisesti sanottuna kokeilin kerran tehdä soseita ja siihen se sitten jäi. En ajatellut asiaa yhtään sen pidemmälle ja hain kaupasta pilttejä, joilla mentiin sitten koko vauva-aika. Tähän asti olen tehnyt itse kaikki ruoat, lukuunottamatta muutamaa (mago yms) hedelmäsosetta. Syy on ihan myös osittain helppoudessa. Kun kuorit muutaman porkkanan ja laitat mukaan milloin mitäkin kiehumaan ja soseutat niin siinä on muutaman päivän ruoat valmiina.

En todellakaan tuomitse ketään kuka antaa ruokaa purkista, sillä olenhan tehnyt sitä itsekkin ja hyvin on lapseni voinut ja on terve. Nyt kun olen ihmisenä reilusti vanhempi kuin silloin on ajatusmaailmanikin hieman muuttunut niistä vuosista kun olin reilu parikymppinen. Nykyään on super trendikästä laitella sosetta erilaisiin jääpalamuotteihin ja sulatella niistä sopivia annoksia. Mulle aivan liian työlästä 🙂 Teen muutaman päivän ruoat kerralla isoon purkkiin ja lämmitän aina siitä sopivan annoksen. Usein sitä jaksaa ensimäisen lapsen kohdalla touhuta kaikkea ja näpertää. Toisen kohdalla mennään suht helposti ja kolmas kasvaa ”pellossa”, eli tulee miden mukana.

IMG_8306

Soseet ei ole mulle kirosana, mutta todellakin nyt mietin kun on erilaisia annoksia, mitkä esim sisältää lihaa ja ne säilyy kuukausi jopa vuosi tolkulla. Päätin, että en anna lapselleni mitään, mitä en itse laittaisi suuhun ja pitää todeta, että ”laivurinlohi” taitaa jäädä kaupan hyllylle. Omasta mielestäni lapsista tulee ihan yhtä terveitä on ne kasvatettu purkkiruoalla tai ei. Toki itsetehty on varmasti aina terveellisempi vaihtoehto, mutta nyt esimerkiksi kun lähdemme reissuun niin sinne oikein lääkäri suositteli ottamaan purkkiruokaa mukaan. Meillä on toki jokaisessa hotellissa keittiö, niin ajattelin ottaa myös sauvasekoittimen niin voin helposti antaa ainakin hotelilla omia pöperöitä. Syystä että välillä raivostuttava kantaa niitä lasipurkkeja kaupasta.

IMG_8319

Meillä on tänä vuonna tälläinen kuusi. Vivian pyörii niin paljon lattialla, että en halua, että se tukehtuu havunneulasiin. Muutenkin se olisi jopa vaarallinen jos sieltä menee lujaa kiskomaan tavaroita alas ja se on varmasti mielenkiintoinen.

Muistakaa, että vielä on kuukausi aikaa hyödyntää Biancaneven alennuskoodia: ADTBFIT

Sivuille pääset TÄÄLTÄ

Saat alennusta -10% kaikista B-fit malliston tuotteista mihin on tullut aivan ihastuttavia asusteita. Nämä ovat loistavia joululahja ideoita <3

b-glorious-lace-white-front

Tämä ihastuttava pipo TÄÄLTÄ

b-glorious-black-front

Sama mustana TÄÄLTÄ

b-chic-lace-nude-front

Lisäksi löytyy erilaisia pantoja ja huiveja TÄÄLTÄ

Mukavaa joulunodotusta kaikille <3

-Umppu

Kommentit (4)

 1. Jonna1983

  Mä tein paljon soseita itse tytön ollessa pieni, mutta kaapissa oli aina myös muutama valmis purkki varalla. Tein ihan niin kuin säkin eli muutaman satsin kerralla. Jostain syystä en vielä tänäkään päivänä osaa pakastaa ruokaa… Tuore on parempaa; )

 2. AnniK

  Otin aikoinaan neuvolassa puheeksi soseitten tekemisen itse. Neuvolan hoitaja katsoi minua hymyillen ja sanoi, että voithan toki käyttää aikasi soseitten tekemiseen, mutta kaupan purkit ovat niin tutkittuja ruokia että sen puhtaampaa saa hakea. En ollut uskoa korviani…mut sitten aattelin että tottahan se varmaan on.

 3. Anniina

  Täälläkin kokkaillaan soseet itse. Vauvan maitoallergian takia on parasta olla varma siitä mitä ruoka sisältää, muuten en kammoksu valmiita ruokia sen ihmeemmin.

  Toisin kuin edellisen kommentoijan kohdalla, meidän neuvolassa kyllä oletettiin että vauvan soseet tehdään itse.

 4. Lilja

  Niin… Nehän on kyllä nimenomaan puhtaita, kun ne iskukuumennetaan, että niissä ei kasva mitkään bakteerit. Eli ovat aika huonoja ravitsemusarvoltaan.. Tosin nykyään itsekin käytän niitä välillä laiskuuttani, vaikka pakastin olikin vauva-aikana täynnä erivärisiä kuutioita.. 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *