Primelife by Umppu
Primelife by Umppu

Kotityöt on kuin esileikki. Nyt puhun seksistä

Sisältää kaupallisia linkkejä*

Mää en ole vielä muistaakseni kertaakaan tämän 8:n vuoden aikana kirjoittanut seksistä. Eilen oivalsin yhden asian minkä koin todella tarpeelliseksi jakaa liittyen seksiin. Seksi on parisuhteessa usein asia mistä ei puhuta. Joko sitä on tai sitä ei ole. Varsinkin pitkissä suhteissa, missä on pieniä lapsia jää liian usein kaiken rumban jälkeen se puolison huomioiminen liian vähälle. Tämän voin allekirjoittaa ainakin itse täysin. Mulla on ollut pitkään jo sellainen vaihe (kun perheessä on pieniä lapsia) että en vaan yksinkertaisesti jaksa ihan kaikkea. Kun tulin eilen kotiin niin sielä ne mun mussukat oli jo ulko ovella huutamassa ÄITI ÄITI ÄITI ja olivat onnesta soikeena kun saavuin kotiin. Kaikki päivän tapahtumat kerrotaan lähes 30 sekunnissa ja yrität nyt siinä saada takkia pois juostessasi vessan missä on puoli perhettä odottamassa tuleeko äidiltä pissa vai kakka….

havahdut taas siihen että tästä se taas alkaa. Ne intensiiviset tunnit perheen kanssa. Sitä ennen olet viettänyt viimeistä työpäivää ennen lomaa töissä ja tieodostat tekeneesi itsellesi niin tiukan aikataulun, että ainuttakaan taukoa ei ole sen 10,5h aikana…

Missä oli se hetki päivästä kun ehdin hetken hegähtään… ei missään. Mies lähti illalla pelaan kiekkoa ja tiesin että taas mulla on edessä se nukuttaminen… joka voi olla jees tai aivan perseestä. Onneks se oli eilen jees ja kaikki meni kiltisti nukkuun ilman venkoilua. Söin ensimäistä kertaa illalla klo 22.00. Sitten kaivoin koneen esiin ja aloin vastaamaan niihin kyymeniin sähköposteihin ja viesteihin, mitä tulee joka eetteristä kokoajan. Mulla oli vielä kotityöt tekemättä, joille en jaksanut antaa edes ajatusta.

Tuntuu että  oravanpyörä tän hetkisessä elämässä on loputon. No mihinkä tässä elämäntilanteessa matuis se seksi? Kun illalla rojahdat kirjaimellisesti siihen sohvalle alkaa se oma aika. Aamu kuudesta (ja usein myös keskellä yötä) olen palvellut muita ihmisiä enkä jaksa antaa itsestäni enää mitään. Haluan olla vaan ihan omissa oloissani, oman viltin alla siinä sohvan kulmassa enkä tehdä mitään tai vastata kekenkään toisen tarpeisiin, koska tää hetki on mun. Kun mies tulee energiaa täynnä pelaamasta ja tulee mun viereen niin karjaisen että ÄLÄ KOSKE MUHUN. Tää on nyt mun paikka, mun hetki ja haluan olla rauhassa.

Parisuhde on tosi kiemurainen ja sitä se tulee aina olemaan ja varsinkin lapsiperheissä. Musta tärkein asia suhteessa on olla avoin. Kertoa niitä omia tuntemuksia, fiiliksiä ja tunteita toiselle. On myös tärkeä osata kuunnella sitä toista. Mulle arjessa pienet asiat mistä tulen iloiseksi tai onnelliseksi on niitä parhaita. Mää tykkään että musta välitetään ja tehdään asioita pyytämättä. Joskus ne ihan pienet asiat voi olla niitä ratkaisevia tekijöitä ja nyt puhun niistä kotitöistä, kukista ja vaikka suukosta ja haluksesta.

Jos mä olisin taas kotona oleva äiti palaamalla ajassa taaksepäin pari vuotta. Olin kun kävelevä katastrofi. Saatoin laahustaa monta päivää samoissa vaatteissa käymättä edes suihkussa, koska olin niin väsynyt.  nukuin yössä ehkä 2 h useita kuukausia putkeen.. Ne hetket kun kuvittelin nukkuvani niin oikeasti imetin öisin. Kun mies tulee töistä kotiin ja kysyy: onko ruokaa voisin heittää häntä ensimäisellä käteen osuvalla kukkaruukulla ja huuttaa, että tee vittu ite omat ruokas.  Ihan vaan siitä syystä että väsymys oli jo mennyt yli ja jokaisesta päivästä selviäminen oli kun maratoonin jukseminen. Jos otetaan sama asia uudelleen… kun mies tulee kotiin ja sanookin että ”hei.. mä toin kaupasta ruokaa, kun ajattelin että oot niin väsynyt ja sulla on varmaan kamala nälkä… olisi asetelma jo huomattavasti parempi ja yhtään kukkaruukkua ei menisi rikki ja sanoisin että kiitos olipa kauniisti ajteltu. Mä silloin kokisin että musta välitetään.

Väsyneenä siihen toiseen purkaa sitä kiukkua ja koko päivä saattaa alkaa tiuskimisella. Musta on erittäin tärkeää muistaa huomioda se toinen ja koittaa asettua hänen asemaan. Ei voi missään tapauksessa olettaa että NAISELLE kuuluu kaikki kotityöt vaikka hän olisi päivät kotona. Jos mää vaikka sanon samoista asioista miljoona kertaa alkaa ne jossain vaiheessa kyrsiin niin paljon, että se asia saa aivan käsittämättömät mittasuhteet. Musta tuntu että pahimmassa tilassa olin (pari vuotta sitten) valmis lähestulkoon eroamaan, kun se helvetin ”mies laukku” oli keskellä eteistä joka saakelin päivä.

Mää sain toissapäivänä mun mieheltä viestin, että tuotko kaupasta vaippoja ja banaaneita… Kun oon töistä ihan poikki niin aina ei kiinnosta mennä sinne kauppaan pyöriin… Sain kuitenkin vielä viestin perään, että hei: Voit ottaa pitkän kauppareissun ja mää laitan pikkuset nukkuun. Mää olin ihan fiiliksissä. Voitteko kuvitella että sain jo melkein se orgasmin siitä että pääsin yksin sinne kauppaan ilman minkäänlaista kotiintuloaikaa. Banaani viestillä ja kauppa viestillä oli mulle todella suuri ero ja merkitys. Toisen koin käskyksi ja toisen välittämiseksi.

Kun pääsin kotiin niin ruoka oli valmiina odottamassa. Mää koin sinä päivänä itseni todella merkitykselliseksi ja esimerkiksi tämä on verrattavissa siihen esileikkiin. Jokainen nainen haluaa kokea itsensä merkitykselliseksi samoin toki myös se toinen osapuoli. Jos mä ajattelen tilannetta toisin. Tulisin töistä kotiin, koti kun pommin jäljiltä ja mies raapimassa munia sohvalla kännykkä kädessä niin voi olla varma että mitään ei heru, koska se kyrsiintyminen näkyy jo mun naamasta siinä eteisessä. Homma menis niin että osoittaisin mieltä ja jupisisin ääneen (niin että toinen varmasti kuulee) ”taas on koti kun paska läävä ja aina mää on se ainut kuka täällä siivoo. Mitään ei tapahdu kun äiti ei oo kotona siivoomassa. Nääkin on taas levitetty tähän keskelle lattiaa ja etkö sää aikuinen ihminen osaa blaa blaa blaa.. Mulla ainakin seksiin liittyy paljon muuta, kun se itse seksi. Pitää olla se fiilis ja siihen fiilikseen vaikuttaa täysin se toinen osapuoli.

Mää tiedän paljo parisuhteita, missä ei harrasteta ollenkaan seksiä ja uskokaa tai älkää se on aika yleistä. Moni vanhempi saattaa lasten myötä kasvaa erilleen, koska kumpikaan ei osaa asettua toisen asemaan. Varsinkin silloin kun mulla oli yksi taapero ja vauva talossa oli tilanne aika mahdoton. Joku on sun ihossa kiinni lähes 24/7. Toinen sylissä ja toinen lutkuttaa sun tissejä lähes vereslihalle kolmen tunnin välein (unohtamatta sitä helvetin tiheen imun kautta) niin se on ihan normaalia että sen hetken kun saa olla rauhassa ei halua että kukaan koskee tai tulee edes lähelle. Asioista pitää puhua ja kertoa avoimesti myös sille puolisolle, jotta molemmat ymmärtää.

Jos vaikka ajtellaan että mies ajattelee olevansa fiksu ja järjestää lapset hoitoon viikonlopuksi takaa-ajatuksena villi seksin täyteinen yö… mennään tässä jo ainakin omalla kohdallani aivan persii edellä puuhun. Parempi vaihtoehto olisi antaa sille äidille sitä omaa aikaa, vaikka kasvohoidon merkeissä, jolloinka hän kokee JÄLLEEN että hänestä välitetään ja se kasvohoito voisi jopa toimia sinä esileikkinä. Se että nainen ei halua seksiä lasten ollessa pieniä on sekin täysin normaalia, toki onhan niitä kai olemassa sellaisia himonussijoita mihinkä kategoriaan en itse kuulu. Kun vanhemmilla on vähän yhteistä aikaa niin mää ainakin itse pidän todella tärkeänä sitä että jutellaan. Kysytään että mitä sulle kuluu jne… mulle se ei tarkoita sitä että housut alas ja hommiin.

Usein ne järjestetyt hotelliyöt tai kerran vuodessa lapsivapaa viikonloppu johon ladataan kaikki odotukset menee aivan keturallee, koska taustalla on niin paljon niitä asioita mistä ei olla puhuttu. Mikään ei ole niin ärsyttävää kun se että ainut kosketus mitä saat on sellainen mikä viittaa suoraan siihen että tänään haluan seksiä. Se on se kosketus, josta voit olla varma että just sinä päivänä et sitä ainakaan saa (ainakaan multa hah).

Mulle parisuhteessa se läheisyys on todella tärkeää. Mitä vähemmän sitä on sitä kauemmas se vie toisistaan. Mää en arjessa tarvi mitään kummalisuuksia tai yllätyksiä. Musta olis jopa painajaismaista, jos Koskinen odottelis mua makkarissa joku posteljoonipuku päällä ja kun astuisin sisään hän tokasis:  ”beibe mulla on sulle postia” odottaen jotain infernaalista roolileikkiä… Saati että se makais sielä jonain sushitarjottimena kuvittelevansa olevan todella eroottinen. Kuka oikeesti haluaa syödä toisen pippelin päältä RAAKAA KALAA kysynpähän vaan?

Mää haluan tällä kirjoituksella sanoa sen että jokaisen olis syytä tarkastella sitä omaa käytöstä. Jos aloitat aamun aina nalkuttamalla tai valittamalla niin se vaikuttaa siihen koko päivään negatiivisesti. Siitä tulee kierre, joka jatkuu pitkin päivää. Toinen alkaa ärsyttään yhä enemmän ja enemmän ja siinä onkin edessä jo loputon suo. Muista että sinä esileikkinä voi okeesti toimia se, että aamulla raappaat ne puolison autonikkunat, viet roskat, laitata ruokaa, imuroit, peset pyykkiä, keräät likaiset kalsaris lattialta (plus sukat), korjaat sun levällään olevat kengät ja vaatteet ympäri taloa, putsaat ne paskarannut mitkä olet itse aiheuttanut, laitata lapset nukkuun pyytämättä ja annat joskus omaa aikaa sille puolisolle. Älä koskaan pidä toista itsestään selvyytenä.

Kuvat Noora Näppilä

Asu House of Brandon* toppi*, mekko*

-Umppu

Kommentit (15)

 1. Merkurius

  Umppu, oot todella upea ja rohkea ihminen. Mutta jos tuo kuvaus sun arjesta ei ole liioteltu, niin asioiden TÄYTYY muuttua jotenkin. Sä et voi jaksaa tolla tahdilla loputtomiin. Sun pitää saada lapset ymmärtämään se, että äidillekin täytyy antaa edes vessarauha. Älä suostu kaikkeen vaan vaadi oikeasti sitä omaa aikaa, muutenhan sä sekoat siellä. Oot ihailtavan omistautunut äiti ja pidät hirmu hyvää huolta lapsistasi. Mutta se on myös lasten etu ettet polta ittees loppuun. Jaksamista! <3

  1. primebody

   Joo ei se aina noin kaoottista oo… Mulla on kalenterissa arkisin vapaapäiviä ihan itselleni ja oon silloin kaikessa rauhassa yksin kotona. Joskus teen töitä, urheilen ja joskun nukun jos huvittaa. Oon oppinut kuuntelemaan itseeni ja tiedän kun menee liian lujaa :). <3

  2. Aapeli

   Aamen ja kiitos. Just tätä yritin viimeks tänää selittää miehelle, että jos alkaa kourimaan väsynyttä äitiä heti töistä tultuaan niin voin kertoo ettei paljoo sytytä. Haha.

   Vastaa

   Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *