Primelife by Umppu
Primelife by Umppu

Hei tsemppiä

Mää en vaan voi sille mitään, mutta inhoan sanaa tsemppiä 🙂 Mitä se oikeesti tarkoittaa? Se on sana mitä käytetään, kun ei muuta keksitä ja ei välttämättä oikeesti haluta toivottaa  edes onnea  for real 🙂 No mutta siis tsemppiä vaan kaikille. Tänään mulla on kokonaan treeni vapaa päivä, ja pientä palauttelua venyttelyjen merkeissä. 

femtolasik1

Palaan hieman vanhaan aiheeseen, eli vajaa vuosi sitten tehtyyn Femtolasik silmäleikkaukseeni. Mulla on ollut rillit, jos joku muistaa ja koin ne ihan hiton hankalaksi niin treenatessa, töissä kun vapaa-ajalla. Päätin sitten ottaa härkää sarvista ja tehdä asialle jotain niinkun mulla on tapana. 

IMG_2126

Jari Lepäälä, joka on yksi Suomen parhaista ”leikkureista” operoi mun silmät. Toimenpide ei montaa minuuttia kestänyt. Nyt kun leikkauksesta on kohta vuosi niin voin sanoa, että en edes muista aikaa silmälaseilla ja olo on helpottunut. Piti tehdä valintoja joko rillit ja ei aurinkolaseja tai aurinkolasit ja et nää mitään. Mun silmille ei sopinut piilarit ollenkaan, koska ne alkoi kaihertaa ja kutiaan muutaman tunnin jälkeen. Femtolasik menetelmä oli todella nopea, helppo, kätevä ja paranin siitä todella nopeasti. En tarvinnut mitään uimalaseja sen jälkeen vaan olin heti iskussa. Meni hermot kun morjestelin ihmisille ja sitten kun ne tuli kohdalle olikin naama jonkun ihan muun, kun olin kuvitellut. Osa myös sano, että musta on tullut ylpee, kun en enää morjesta, mutta syy oli että en nähnyt. http://drj.fi/silmaillaan/2013/05/it-takes-two-to-tango/ tossa on linkki Jarin blogiin ja sielä on varmasti infoa lisää silmäleikkauksista. Voin sanoe, että tää oli yks parhaimmista päätöksistä ikinä ja ainut mikä jäi kaivelemaan oli miksi en tehnyt tätä aiemmin. Mulla karsasti silmät eli toinen kattoi lintua ja toinen kivee ja nyt kaikki on poissa 🙂 Vähän lupailtiin, että tarvisin aikasintaan 43 vuotiaana ikänäköön laseja 🙂 Lupaan ettette kadu! Terkkuja Jarille 🙂

IMG_4121

Mulla kävi tänään kummasti. Syön bcaa:ta pävittäin ja nyt mulla on sellaisia kapseleita, missä on jauheta sisällä. normaaliin tapaan vedellä alas ja hommien jatko. Kurkussa tuntui vähän oudolta ja yhtäkkiä tuli röyhtäys ja ne saakelin pillerin jauhot levähti mun suuhun. Olin jo nielly ne useita minuutteja sitteen WHAAAT? Ja kirjaimellisesti hyi helvetti mikä maku. Vähän kun olis buranaa pureskellut 🙂 Opetus muista juoda siis kunnolla vettä aina kun huuhdot jotain kurkusta alas 🙂

IMG_4641IMG_3740Tossa on taas vähän motivaatio kuvaa ennen ja jälkeen 🙂 On aina hyvä muistutella itseänikin, että mistä sitä on lähdetty liikenteeseen. Kaikki on aina mahdollista, jos vaan on päättäväisyyttä ja intohimoa sen totuttamiseen. Tää aika tässä lajissa on parasta, kun saa treenata rauhassa kunnon energialla ja keskittyä kehittymiseen. Saa mennä eteenpäin kehoa kuunnellen, mihinkä olen nyt keskittynyt oikein kunnolla. Jos koko kroppa on väsynyt ja jumissa, niin silloin lepään. Tuntuu muutenkin, että noi nopeet sykeenvaihtelu aeroobiset on se mun juttun, eikä ne crossari maratoonit. virheistä oppii 🙂

IMG_7179 IMG_7182 IMG_7186

Tänää ajattelin aamulla repästä kuvittelin olevani todella fashion. Ilmeisesti meni toi mun stailaus päin persettä, kun töissä haukuttiin heti manneks ja vielä kun tulin tulin kotiin, niin Vilin kaveri Kalle kysäs: et mikkä ny noi sun vaatteet on 🙂  Silti musta on noi nilkkahameet on aivan ihania ja mielummin tässävaiheessa kesää pidän tollasta, kun vedän näihin maksamakkaran värisiin kinttuihin ne ihanat minishortsit, mitä keskusta on pullollaan. Myös kävely keskustassa ilman paitaa on musta ihan laitonta ja niitäkin pari näky tänään.

IMG_7187Ihanaa kun ihmiset alkaa vihdoin virkoamaan ja saamaan taas inspiraation panostaa hieman itseensä. Ilmoja pitelee ja asiakkaat on hyvällä tuulella 🙂 Mulla onkin maailman ihanimmat asiakkaat 🙂 Töiden puolesta on tulossa kivoja projekteja esimerkiksi kesällä meidän SEXYhair kamppis……. ja sitten PRIMEN kanssa tehtiin sopimus Tamperelaisen mallitoimiston kanssa ja lähdemme tekemään Miss Tampere kilpailua. Kilpailu on muutamana viimevuonna kasvanut, kehittynyt ja mennyt eteenpäin. Viime vuonna kilpailu oli jo todella tasokas verrattuna aiempiin vuosiin. Ihana mahtavaa ja jos hyvin menee saan itse istua tuomaristossa. Kilpailu käydään loppu kesästä Tampereen yökerhossa FatLadyssä 🙂

Kesä tulee ja terassit houkuttelee 🙂 Tässä vähän faktaa alkoholista ja kaloreista 🙂 Huomisiin -Umppu

Nämä ovat alkoholijuomien pahimmat kaloripommit

3.4.2012 kello 09.43

Alkoholijuomissa piilee usein melkoinen kaloripommi ja juomat kerryttävät helposti kiloja vyötärölle. Vaikka täydellinen alkoholijuomista luopuminen ei kuulusikaan omaan repertuaariisi, on hyvä virkistää muistia ilojuomien kalorimäärien suhteen.

Viiniäkin on lupa nautiskella Italian dieetissä
Viiniäkin on lupa nautiskella Italian dieetissä

Alkoholi saattaa olla etenkin painoaan tarkkailevalle henkilölle salakavala kaveri, sillä alkoholijuomien kalorimääriä ei välttämättä tule laskeneeksi mukaan päivän kalorisummaan.

Alkoholissa on kuitenkin energiaa lähes yhtä paljon kuin rasvassa: yhdestä grammasta alkoholia saa noin 7 kilokaloria. Vaikka gramman sisältämä kalorimäärä ei tunnu huikaisevalta, tulee muistaa, että juomat sisältävät yleensä paljon muutakin kuin pelkkää alkoholia.

Suurin osa juomien energiasta tuleekin sokerista, joita löytyy erityisen paljon likööreistä ja muista makealta maittavista juomista. Takaraivossa kannattaa pitää myös se, että makeilla virvoitusjuomilla lantratut drinkit ovat melkoisia sokeripommeja.

Varsinaisia kaloripommeja ovatkin juuri liköörit, eivätkä muut väkevät alkoholijuomat kuten rommit ja viskit jää paljon pekkaa pahemmaksi. Myös oluen ja siiderin päivittäinen tissuttelu saattaa kostautua pian lisääntyvänä elopainona. Kolme makeaa 0,33 litran siideriä pitää sisällään yli 500 kaloria.

Keveimpiä alkoholijuomia ovat siis vähäsokeriset juomat. Kuivat viinit ja keinotekoisesti makeutetut light-versiot pitävät sisällään selvästi vähemmän kaloreita kuin makeat kollegansa.

Alkoholi ei kuitenkaan missään tapauksessa ole laihduttajan juoma, vaikka puhutaankin light-versioista.

Viinit

Kuiva valkoviini/12 cl/82 kcal
Makea valkoviini/12 cl/116 kcal
Punaviini/12 cl/85 kcal

Oluet

Olut (keskiolut, 4,5 til %)/0,33 l/141 kcal
Olut (vahva, 7,5–8 til%)/0,33 l/227 kcal
Olut (alkoholiton)/0,33 l/70 kcal

Siiderit ja lonkero

Siideri (kuiva, 4,7 til%)/0,33 l/117 kcal
Siideri (kevyt, 4,7 til%)/0,33 l/93 kcal
Siideri (makea, 4,7 til%)/0,33 l/168 kcal
Lonkero (4,7 til%)/0,33 l/182 kcal

Väkevät alkoholijuomat

Väkevät alkoholijuomat (viski, konjakki, vodka, rommi, gin…)/4 cl/80–120 kcal
Liköörit/4 cl/120–150 kcal

Lähteet: Fineli, www.kalorilaskuri.fi, www.pienipaatospaivassa.fi 
(MTV3)

Kommentit (2)

  1. MinnaK

    Moikka. Ajattelin infota, että sun blogisi ei päivity blogilistalla(ei ainaskaan mulla ole tapahtunut koko fitfashion aikana). Muut bloggaajat ovat huomanneet samaa ja ovatkin lisänneet blogin uudelleen koko blogilistalle, jotta toimii. Kiva ois sunkin juttuja lukea päivittäin:)

    • primebody

      Joo koitan laittaa tänään

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *