Whisky Sour ja muut cocktailit, joilla vuosi vaihtuu tyylillä

Uusi vuosi, uudet kujeet! Parin päivän päästä juhlitaan taas kuluneen vuoden päättymistä ja uuden alkamista. Monella iltaan kuuluu juhlat herkullisine ruokineen ja juomineen – näin meilläkin. Perinteisen kuohuviinin lisäksi oiva valinta juhlajuomaksi ovat tyylikkäät klassikkococktailit, kuten esimerkiksi Whisky Sour.

Parhaat cocktailit syntyvät oikeista raaka-aineista, eikä Whisky Sour ole poikkeus

Perinteisesti Whisky Sour valmistetaan bourbonista, joka on yhdysvaltalaista whiskyä, jonka raaka-aineista yli puolet on maissia. Bourbon-viskit kypsyvät eurooppalaisia serkkujaan, irlantilaisia ja skotlantilaisia viskejä, nopeammin, ja ne ovat tyypillisesti maultaan melko pehmeitä ja hieman makeita verrattuna irlantilaisiin ja skotlantilaisiin viskeihin. Pitkään kypsyttämällä bourbonienkin maku muuttuu kuivempaan suuntaan. Suurin osa yhdysvaltalaisista viskeistä onkin juuri bourbonia, joskin esimerkiksi monelle tuttu Jack Daniels on tennessee-viskiä. Tunnetuin bourbon lienee Jim Beam, mutta se ei ole mielestäni maultaan kovin erityistä. Meidän baarikaapistamme löytyykin Woodford Reserve-bourbonia, joka sopii whisky sourin lisäski toiseen klassikkococktailiin, Old Fashionediin. Kokonaan maissista valmistettujakin bourboneita löytyy, kuten esimerkiksi Hudson Baby Bourbon.

Vielä perinteistäkin parempi Whisky Sour

Perinteinen whisky sour makeutetaan sokerisiirapilla ja sinä käytetään pelkkiä angostura-bittereitä, mutta siitä syntyy vielä herkullisempi versio kun sokerisiirapin korvaa aromikkaalla vaahterasiirapilla ja tavallisten angostura bittereiden lisäksi juomassa käytetään myös appelsiiniin vivahtavia orange bittersejä. Valitettavasti niitä saa Suomessa lähinnä ravintoloiden tukuista, joten kannattaa pitää ulkomaanreissuilla silmät auki. 😉

Whisky Sour

2 cocktailia

  • Jääpaloja
  • 1 kananmunan valkuainen
  • 8 cl bourbon-whiskya (esim. Woodford Reserve tai Maker’s Mark)
  • 6 cl sitruunamehua (tuorepuristettua)
  • 4 cl vaahterasiirappia (tai sokerisiirappia)
  • Muutama tippa angostura-bitteriä (ja orange angostura-bitteriä)
  • Luomuappelsiinin kuorta koristeluun 

Kaada raaka-aineet shakeriin ja lisää mukaan jäitä. Ravista shakeria, jotta ainekset sekoittuvat ja valkuainen vaahdottuu. Mitä kauemmin ravistaa, sitä paremmin valkuainen vaahtoaa ja kestää. Poista jäät. Ravista juomasekoitusta uudestaan ilman jäitä. Valmistele tarjoilussa käytettävä lasi täyttämällä se jäillä. Kaada juomasekoitus lasiin. Viimeistele halutessasi juoma siivuttamalla appelsiinin kuoresta suikaleita drinkin koristeeksi. Voit halutessasi taivutella suikaletta lasin päällä, jotta appelsiinin eteeriset öljyt irtoavat, ja tekevät juomasta entistä maukkaamman. Nauti heti.

Lisää cocktail-ideoita uudenvuoden juhliin:

Seuraa blogia:

Facebook / Instagram Bloglovin

hyvinvointi ruoka-ja-juoma
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *