Pilkettä
Pilkettä

Veriappelsiinipiirakka Key Lime Pien tapaan

Veriappelsiinikausi on täällä! Herkullisten veriappelsiinien kausi on lyhyt – vain pari kuukautta – joten niitä kannattaa syödä kun niitä kerrankin saa. Viime vuonna yksi ruokablogien puhutuimmista resepteistä oli veriappelsiinirisotto ja tulen varmasti tekemään sitä tänäkin vuonna. Itsellä veriappelsiinikauden korkkasi tänä vuonna veriappelsiinipiirakka.

Veriappelsiinipiirakka Key Lime Pien tapaan

Jälkiruokaklassikko Key Lime Pie on varmasti monille tuttu. Siinä on ihanan samettinen, vanukasmainen täyte, jota kirpeä sitrus ihanasti raikastaa. Jos lime toimii, niin miksei veriappelsiinikin? Ja voi pojat, sehän toimi. Veriappelsiinipiirakka Key Lime Pien tapaan tehtynä on kerrassaan herkullista. Veriappelsiinin maku erottuu hienosti täytteestä ja mitä punaisemmat veriappelsiinit, sitä hienomman sävyn veriappelsiinipiirakka saa. Lisäksi veriappelsiinipiirakka on helppo tehdä myös gluteenittomana kunhan käyttää gluteenittomia keksejä. Kannattaa ehdottomasti kokeilla!

Veriappelsiinipiirakan väri vaihtelee hedelmän punaisuuden mukaan

Veriappelsiinipiirakka

Pohja:

  • 200 g digestive-keksejä (gluteenittomista Semper on suosikkini)
  • 100 g voita

Täyte:

  • 2 pienen/keskikokoisen (luomu-)veriappelsiinin kuoret ja mehu
  • 1 tlk (397 g) kondensoitua maitoa
  • 5 kananmunan keltuaista

Sulata voi ja jauha keksit hienoksi muruksi tehosekoittimessa tai blenderissä. Vimpaisten puutteessa keksit kannattaa pistää vaikkapa muovipussiin ja murskata kaulimella. 😉 Sekoita voisula ja keksimuru tasaiseksi massaksi. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjan päälle (vuoan halkaisija n. 20 cm). Voitele reunat ja taputtele keksimassa vuoan pohjalle ja reunoille.Paista pohjaa uunissa 175 C asteessa 7-8 minuuttia. Laske uunin lämpötila 150 C asteeseen ja valmista sillä aikaa täyte. Raasta veriappelsiinien kuoret ja purista niistä mehut. Sekoita kondensoitu maito, kananmunan keltuaiset, veriappelsiinimehu ja -raaste keskenään. Kumoa täyte esipaistetulle pohjalle ja paista veriappelsiinipiirakkaa vielä 20-25 minuuttia. Täytteen kuuluu olla keskeltä vielä hieman hyllyvää kun otat piirakan uunisa. Anna veriappelsiinipiirakan tekeytyä jääkaapissa ennen tarjoamista ainakin pari tuntia, mielellään yön yli.

Vinkki: Maidottoman version voit tehdä vaihtamalla voin kookosöljyyn tai margariiniin ja kondensoidun maidon kondensoituun kookosmaitoon. Sitäkin löytyy valmiina säilykkeenä hyvin varustelluista, isommista marketeista. Kauppiaille voi aina esittää toiveita, jos tuote ei ole vielä valikoimissa. 😉

Vinkki: Yljääneet valkuaiset voi käyttää vaikkapa proteiinilettuihin, ks. resepti!

Samankaltaisia reseptejä kondensoidulla maidolla:

Sokeriton tammikuu tai herkkulakko? Katso terveellisten herkkujen reseptit täältä. 😉

Lisää reseptejä löytyy blogin reseptihakemistosta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *