Pilkettä
Pilkettä

Turvallista perusruokaa Pippurimyllyssä

Loppiaisena kävimme neljän hengen seurueessa syömässä lounasta Pippurimyllyssä. Se kuuluu Turun ravintolatarjonnan vanhempaan päähän, se on perustettu 1974. Ravintolan miljöö oli miellyttävä – tilava, ja seinillä oli vanhoja taidenäyttelyjulisteita sopivasti valaistuna. Olimme viikonloppuna häissä ja siellä tuli mässäiltyä oikein yllin kyllin ja vaikka millä, joten ajattelin päästää vatsani vähän helpommalla ja yksinkertaisemmalla tällä viikolla. Tilasin vain suolalla ja pippurilla maustettua marmorihärkää chilimajoneesin ja lämpimien kasvisten kanssa (kappas, suoraan paleota).

07pippurimylly1

07pippurimylly2

Pihvi oli ihanan mureaa, suolaa ja pippuria oli sopivasti ja etenkin chilimajoneesi oli todella hyvää. Kasvikset olivat sen sijaan hieman tylsiä ja mauttomia. Seurueen miehet tilasivat wienervalssin eli paneroidun vasikanleikkeen ja olivat tyytyväisiä. Lämpimiin ruokiin sisältyi myös salaattipöytä. Valikoima oli perus; vihersalaattia, kaalisalaattia, porkkanaraastetta, pastasalaattia, raejuustoa jne. Minä otin vain kaalisalaattia (ei coleslaw, kastikkeettoman näköinen), vihersalaattia ja mausteöljykastiketta ja yllätyin salaattini maistui makealta! En tiedä mihin makeutta oli tungettu – kaalisalaattin vai öljykastikkeeseen – mutta sen olisi voinut jättää pois. En tykkää tällaisista piilosokereista.

Kaikki ravintolan asiakkaat olivat joko hieman iäkkäämpää väkeä tai lapsiperheitä, ja menu oli kyllä jokseenkin sen mukainen. Hyviä, selkeitä perusvaihtoehtoja, ei mitään yllättävää tai jännittävää. Pihviä varmaan kolmella eri pippurikastikkeella, punaviinikastikkella jne. Tyyliltään samankaltainen Kultainen hirvi (kts. Kolme ravintolaa viikonlopussa) vie kyllä mielestäni voiton Pippurimyllystä. Hirven menusta löytyy hyvät klassikot, mutta myös kiinnostavia erikoisuuksia. 😉

Ravintola Pippurimylly
Stålarminkatu 2

Kommentit (4)

  1. Joulun jälkimaininkeja ja tapaamisia | Pilkettä

    […] isäni tuli puolisoineen käymään luonamme Turussa. Kävimme lounastamassa Pippurimyllyssä, samoin kuin noin vuosi sitten. Menu tuntui pysyneen samana. Miehet ottivat päivän erikoisena olleen häränsisäfileen […]

  2. E. Ekblomin Jannen Kattila – kyllä kiitos! | Pilkettä

    […] Turun illallispaikoista: Delhi Darbar (toinen ja kolmas kerta) Fontana Café Kultainen Hirvi Mami Pippurimylly (toinen kerta) […]

  3. Hevosen sisäfileepihvi ja herkkusienibéarnaise | Pilkettä

    […] Pihviaterioita ravintoloissa: Joulun jälkimaininkeja ja tapaamisia (Pippurimylly) Sopivan punaista pihviä ja erinomainen juustolautanen (van Buuren, Hollanti) Turvallista perusruokaa Pippurimyllyssä […]

  4. Hevosen sisäfileepihvi ja herkkusienibéarnaise – Kauneus & Terveys -blogit

    […] Pihviaterioita ravintoloissa: Joulun jälkimaininkeja ja tapaamisia (Pippurimylly) Pubi-illallinen Le Clochardissa (Hollanti) Sopivan punaista pihviä ja erinomainen juustolautanen (van Buuren, Hollanti) Turvallista perusruokaa Pippurimyllyssä […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *