Tomaatti-rosmariinifocaccia
Jälleen uusi, herkullinen leipäresepti. Paistonaikana uunista leijailleet tuoksut saivat veden kielelle! 🙂
TOMAATTI-ROSMARIINIFOCACCIA
4 kananmunaa
1 prk (200g) aurinkokuivattu tomaatti-tuorejuustoa
3 rkl oliiviöljyä (+hieman ekstraa pinnalle)
2 dl mantelijauhoa
1,5 rkl kookosjauhoa
2 rkl psylliumia
2 tl leivinjauhetta
Kirsikkatomaatteja
Kuivattua rosmariinia
(Suolahiutaleita)
Vatkaa munat vaahdoksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja oliiviöljy. Sekoita kuivat aineet keskenään, ja lisää ne munaseokseen. Öljyä vuoka (halkaisija n. 24 cm) ja kaada taikina sinne. Sivele pinnalle hieman oliiviöljyä. Ripottele pinnalle rosmariinia ja suolahiutaleita, ja asettele kirsikkatomaatinpuolikkaita. Paista uunissa 200 ˚C asteessa 25-30 minuuttia.
Vinkki: Tästä saa oivan tarjottavan vieraille, tai herkullisen piknikevään. 😉 Ensi kerralla pistän focaccian päälle myös aurinkokuviattuja tomaatteja, nyt niitä ei ollut.
Resepti on muokattu Mammas delikata mat-blogin versiosta.
[…] Muita leipäreseptejä: Juustoinen hamppu-auringonkukansiemenleipä Juusto-seesaminsiemenleipäset Juustosämpylät Kesäkurpitsa-siemensämpylät Paahtoleipä 1 Paahtoleipä 2 Porkkanaleipä Pähkinäinen raejuustoleipä Saksanpähkinä-pellavansiemenleipä Siemennäkkäri 1 Siemennäkkäri 2 Sämpylät Tomaatti-rosmariinifoccacia […]
[…] Muita leipäreseptejä: Juustoinen hamppu-auringonkukansiemenleipä Juusto-seesaminsiemenleipäset Juustosämpylät Paahtoleipä 1 Paahtoleipä 2 Porkkanaleipä Pähkinäinen raejuustoleipä Saksanpähkinä-pellavansiemenleipä Siemennäkkäri 1 Siemennäkkäri 2 Sämpylät Tomaatti-rosmariinifoccacia […]