Terveelliset kananugetit ovat helppoa arkiruokaa

Tänä syksynä haluan tuoda blogissa esiin arkiruokailua. Olen viime aikoina koittanut innostaa poikaystävääni kokeilemaan uusia reseptejä ja puolipakottanut häntä tutustumaan potentiaalisiin vaihtoehtoihin pistämällä hänet lukemaan minun kanssani erilaisia ruokalehtisiä ja linkkaamalla blogien reseptejä ”tätä voitaisiin kokeilla”-saatesanoilla – onneksi hän on niin kärsivällinen minun kanssani. 😀  Homma on kuin onkin tuottanut tulosta ja reseptirepertuaariin on lisätty viime aikoina muun muassa helppo makaronilaatikko ilman makaronien keittämistä ja terveelliset kananugetit, jotka ovatkin varsinainen herkku. 😉

Olen reseptien tuputusoperaatiossani suosinut sellaisia reseptejä jotka olisivat a) hänelle maistuvia ja b) helppoja tehdä. Jos kokkaaminen on hirveän työlästä, ei sitä jaksa tehdä usein. Terveelliset kananugetit sopivat kumpaankin ehtoon, sillä niihin tarvitaan oikeastaan vain kolme raaka-aineitta (lisukkeita voi varioida mielensä mukaan) ja ne ovat todella yksinkertaisia. Nugetit syntyvät puolessa tunnissa kun jaamme hommat ja teemme linjaston: hän leikkaa broilerit suupaloiksi sillä aikaa kun minä valmistan kuorrutteen, nugettien paistuessa minä teen aiolin tai muun majoneesin ja hän sekoittaa pari muuta dippiä. Loppuajan pilkomme kasvistikkuja dipattavaksi. Ruoanlaitto on oikeastaan varsin hauskaa puuhaa kun sen tekee yhdessä. 😉

Terveelliset kananugetit

  • 1 kg maustamattomia broilerin fileeleikkeitä
  • 10-12 dl maissihiutaleita (esim. Corn Flakes, tarvittaessa gluteenittomia)
  • 2 kananmunaa
  • 1 tl suolaa
  • Lisäksi haluamiasi vihanneksia dipattavina tikkuina, esimerkiksi porkkanoita, kurkkua, paprikaa tai kirsikkatomaatteja

Leikkaa broileri saksilla suupaloiksi. Aja maissihiutaleet hienoksi muruksi tehosekoittimessa. Sekoita joukkoon suola ja kumoa seos syvälle lautaselle. Riko munat toiselle lautaselle ja vatkaa niiden rakenne rikki haarukalla. Dippaa broilerit ensiksi munaan ja kierittele sitten maissihiutaleissa. Nosta kuorrutetut palat leivinpaperilla peitetylle pellille ja jatka kunnes kaikki palat on kuorrutettu. Paista kiertoilmauunissa 225 C asteessa 15-20 min palojen koosta riippuen. Palojen koko vaikuttaa myös tarvitsemiesi maissihiutaleiden määrään – mitä pienemmät palat, sitä enemmän nugetteja saat ja sitä enemmän hiutaleita tarvitaan.

Kuori ja pilko kasvikset ja valmista dipit ja kastikkeet sillä aikaa kun nugetit ovat uunissa. Tarjoa lämpimät nugetit kasvisten ja dippikastikkeiden kanssa.

Vinkki: voit halutessasi kokeilla kuorruttamiseen myös seesaminsiemeniä tai kookoshiutaleita!

Aioli – valkosipulimajoneesi

  • 1 kananmunan keltuainen
  • 1/2 rkl valkoviinietikkaa tai vaaleaa balsamicoa
  • 1 tl dijon-sinappia
  • 1-2 valkosipulinkynttä murskattuna
  • Suolaa ja mustapippuria maun mukaan
  • 1-1,5 dl miedon makuista oliiviöjyä tai muuta kasviöljyä

Mittaa keltuainen, etikka, sinappi ja murskattu valkosipuli korkean ja kapean kulhon pohjalle. Aja ne sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi. Rupea lisäämään öljyä ohuena norona, mutta pidä koko ajan sauvasekoitin päällä ja mahdollisimman lähellä kulhon pohjaa. Kun öljy rupeaa sekoittumaan majoneesiksi, voit ruveta liikuttelemaan sauvasekoitinta vapaammin ylös-alas kulhossa. Lisää öljyä kunnes koostumus on sopivan paksu. Öljyn lisääminen ei suinkaan ohenna koostumusta, vaan voi myös paksuntaa sitä. 😉 Maistele ja lisää suolaa ja mustapippuria makusi mukaan.

Mango-chilidippikastike

  • 1 prk lasten mangososetta (esim. Piltti)
  • 1-2 tl srirachaa tai muuta chilikastiketta

Sekoita ainekset keskenään. Maistele sopiva tulisuus.

Laiskan kermaviilikastike

  • 1 prk kermaviiliä
  • 1 ps haluamaasi dippijauheseosta

Sekoita ainekset keskenään.

Terveelliset kananugetit bongasimme alunperin Yhteyshyvän reseptilehtisestä.

Lisää suolaisia ja makeita herkkuja löytyy Reseptihakemistosta. 😉

Kommentit (2)
  1. Sari Spåra
    3.11.2018, 12:24

    Ihanan helppo resepti. Ja mikä parasta, valmistuu uunissa eikä tarvitse uppopaistaa.

    1. Niinpä – todella simppeliä. 🙂 Makua voi sitten hakea kastikkeista oman viitseliäisyyden mukaan. 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *