Täyteläinen kana-herkkusienipata minipadassa

Hei kaikki, leikin hollantilaista! Kauppojen tarjonnan perusteella Hollannissa on kovin suosittua valmistaa ruoka siten, että jokainen saa oman annoksensa suoraan sen valmistusastiasta tarjoiltuna. Tästä hyvä esimerkki on mini pannetje – puolen litran kannellinen pata. 22pannetjeMinähän villiinnyin ostamaan sellaisen heti ensimmäisestä vastaan tulleesta kaupasta. Jälkeenpäin ajateltuna, ei se ehkä kovin käytännöllinen ole, mutta leikitään nyt sitten hollantilaista ja testataan. 😉 Pääni löi reseptien suhteen aika lailla tyhjää. Googlailu hakusanalla ”mini pan” (jonka lainasin ihan padan pakkauksesta), ei auttanut. ”Mini pannetje”-hakusanalla rupesikin sitten löytymään vaikka mitä – hollanniksi. Google translaten avulla sitten selvittelin miten mini pannetjea oikein kuuluu käyttää. Yleisimpiä olivat reseptit, joissa lihaa ruskistettiin ja kasviksia hieman kuulloteltiin, sitten kaikki lykättiin pataan ja pata uuniin. Aika simppeliä, vaikka olen edelleenkin sitä mieltä että kokkaustapa tuottaa liikaa tiskiä. 😛 Tietoa hakiessani kävi myös ilmi, että mini pannetje on kansanomainen versio jossain päin maailmaa ilmeisesti varsin hypetetyistä Le Creuset Cocoteista. Suomessa nämä eivät kai vielä ole ehtineet hitiksi?
Uusi ruoanvalmistustapa, uusi uuni, uusi keittiö kaikin puolin ja hyvin vähän hankittuja raaka-aineita, joten päätin lähteä yksinkertaisella liikkeelle.
HUOM: Tämän reseptin voi aivan yhtä hyvin valmistaa yhteen isoon astiaan.

22kana2
KANA-HERKKUSIENIPATA
1 annos – moninkertaista resepti tarvittaessa!

n. 150 g maustamatonta broileria (esim. 1 rintafilee)
150 g herkkusieniä
1 sipuli
100 g ruohosipulituorejuustoa
1 rkl dijonsinappia
Drogheria Alimentari Garlic & Red Pepper-mausteseosta TAI valkosipulijauhetta, chiliä ja basilikaa
Voita

Pilko kana ja ruskista se voissa, lisää suola. Pilko sipuli ja lisää  pannulle, kuullottele hetki. Lisää tuorejuusto, sinappi ja mausta. Pilko herkkusienet ja lisää ne pannulle. Sekoita kaikki keskenään ja siirrä pataan. Sulje kannella (tai peitä foliolla jos käytät kannetonta vuokaa) ja kypsennä uunissa 200 ˚C asteessa 20-25 minuuttia. Nauti esim. vihersalaatin kanssa.

HUOM: Sienet on hyvä pilkkoa melko pieniksi, jotta ne mahtuvat pataan. Sieniä ei myöskään ole tarkoitus kypsentää pannulla, ne kypsyvät tarpeeksi uunissa.

Olin tosiaan vähän skeptinen sen suhteen tuleeko tämä ruoka mitenkään paremmaksi mini pannetjessa kuin pelkällä paistinpannulla tehden, mutta kyllä siinä joku taika taisi olla! Padan kannen alta paljastui mehevä, kermainen ja todella maukas kana-herkkusienipata. Olin ajatellut, että tästä ruoasta tulisi miedohko, mutta kyllä tässä makua riitti – todella maukasta, oli ensimmäinen ajatukseni. 22kana1Täytin padan aivan piripintaan ennen uuniin laittoa, ja se olikin oikein sopiva mitta – sienet kun kutistuvat kypsyessään. Ruokaan oli myös muodostunut mitä parhain liemi – paksu, kermainen ja maukas. Pataan ei siis lisätty mitään muuta nestettä tuorejuusto ja se mikä sienistä ja sipulista irtosi. Ihanaa lientä. En tiedä meneekö kiitos loistavasta liemestä mausteille vai kasvisten lempeästä hauduttamisesta ja niiden nesteiden säästämiselle. Ruoan nimeäminen aiheutti hieman päänvaivaa. Pata tai muhennos, en tiedä miksi tätä oikein pitäisi kutsua. Jos joku osaa kertoa näiden eron tai muuten nimetä ruoan, niin kertokaa ihmeessä. 🙂 Seuraavaksi houkuttaa testata mitä tummasta lihasta ja juureksista saisi aikaan tässä padassa… 😉

22mausteDrogheria Alimentari Organic Garlic & Red Pepper on kätevä mausteseos myllyssä. Siinä on valkosipulia, chiliä, basilikaa, suolaa ja persiljaa. Valkosipuli ja chili maistuvat oikeasti, ja antavat kivaa potkua. Iherbistä ja luomua. Myös Iherbistä hankittu Simply Organic Chophouse Seasoning-maustemylly (kts. Tacolounas-, Herkuttelua arkena– ja Juhannuksen herkut-postaukset) on ollut kovassa käytössä. Iherbistä alennusta ensimmäisestä tilauksesta koodilla IRI825. ;)

Kommentit (5)
  1. Nurinkurinen kana-salamipiirakka padassa | Pilkettä
    31.8.2013, 13:18

    […] minipadan (kts. Täyteläinen kana-herkkusienipata minipadassa), rupesin etsimään sille sopivia reseptejä, ja sitä kautta minulle aukesi aivan uusi maailma […]

  2. Kanelinen kookosvanukas uunissa (coconut custard pudding) | Pilkettä
    27.9.2013, 05:37

    […] tämän herkun valmistusastiana sai jälleen mini pannetjeni (keraaminen minipata, cocotte). Se on sittenkin osoittautumassa varsin monipuoliseksi astiaksi. […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *