Pilkettä
Pilkettä

Taivaallinen tiramisu raakakakkuna

Tein jouluna erinomaisesti onnistunutta puolukka-kinuskiraakakakkua, ja siitä innostuneena päätin kokeilla toista raakakakkua seuraavien vieraiden varalle. Marjaisen linjan sijaan lähdin uhkarohkeasti kokeilemaan omaa ikisuosikkiani ja himojeni kohdetta: tiramisua. 😉 Idean sain Hesarissa taannoin julkaistusta raakatiramisun ohjeesta, mutta soveltamiseksihan se sitten taas meni. 😉 Aiemmat viljattomat tiramisukokeiluni eivät ole tuottaneet tyydyttävää tulosta, mutta tällä kertaa lopputulos oli juuri sitä mitä halusin. 🙂 Miehelle ja vieraillekin maistui niin hyvin että santsipalatkin maistuivat. Tiramisua tuleekin tästedes varmasti taas saatua useammin kun näin helppo ja hyvä resepti on nyt hallussa. 😉

01tiramisu2 03tiramisu1 03tiramisu2 03tiramisu3

RAAKATIRAMISU

Pohja:
2 dl manteleita
1 dl kuivattuja, kivettömiä taateleita
1 tl jauhettua kardemummaa
½ tl (ruusu-)suolaa
(1 rkl vettä)
Muutama tippa karvasmanteliaromia
Nestemäisiä steviatippoja (esim. English toffee tai vanilja) maun mukaan

Täyte:
1 tlk (400 ml) kookosmaitoa tai –kermaa
1 tl vaniljauutetta
2 rkl pikakahvijauhetta tai (raaka-)kahvia
2 rkl lucumaa (voi jättää pois)
½ rkl psylliumia
¾ dl kaakaovoita
2 rkl kookosöljyä
Nestemäisiä steviatippoja (esim. English toffee tai vanilja) maun mukaan

Koristeluun:
(Raaka-)kaakaojauhetta, kaakaonibsejä, mantelilastuja (raaka-)suklaata rouhittuna, marjoja…

Sulata täytteeseen tarvittava kaakaovoi ja kookosöljy vesihauteessa. Aja kaikki täytteen ainekset tasaiseksi massaksi tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella (näin lucumastakaan ei jää paakkuja). Tarkista sopiva kahvin maku ja makeus. Anna täytteen seistä jääkaapissa noin puoli tuntia. Mittaa pohjan ainekset tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi massaksi. Voit lisätä hieman vettä jos pohja tuntuu hyvin kuivalta. Lisää sula kookosöljy ja mausteet, sekoita tasaiseksi. Taputtele pohja kookosöljyllä öljyttyyn irtopohjavuokaan (halkaisija 18 cm), jonka pohjalla on leivinpaperi. Kaada päälle täyte ja anna tekeytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Siivilöi päälle kaakaojauhetta ja koristele halutessasi ennen tarjoilua.

Vinkit:
Minä tein tämän tiramisun irtopohjavuokaan (halkaisija 18 cm), jonka pohjalle pingotin leivinpaperin ja seinät öljysin kookosöljyllä. Kakku pysyi hyvin kasassa ja irtosi vuoasta siististi. 🙂
Älä rupee pihistelemään pohjan suolassa, se on juttu! Taateleiden ja hyvän suolan yhdistelmä on kuin ihanaa suolakaramellia. 😉

Muita raakaherkkuja Herkut ja jälkiruoat-reseptihakemistosta. 😉

Kommentit (12)

  1. Gluteeniton joulu – parhaat joulureseptit vuosien varrelta – Pilkettä

    […] cointreaukermalla Puolukka-kinuskiraakakakku Raaka puolukkamousse suolakaramellikastikkeella Raakatiramisu (tai raakatiramisumousse) Riisivanukas suolakaramellikastikkeella Riisiuunipuuro kookosmaitoon […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *