Taivaallinen irish coffee-juustokakku

Nyt tuli tehtyä kakkua t o d e l l a hyvää kakkua. Mauksi valikoitui poikaystäväni herkku irish coffee, joka maistuu myös itsellenikin. Kakun koostumus oli kuohkeaa ja pehmeää, ja irish coffeen maku oli juuri sopivan voimakas. Suklainen pohja sopi kokonaisuuteen erittäin hyvin. Lyhyestä virsi kaunis, kakku puhuu kyllä puolestaan. Voin sanoa olevani ylpeä, tämä on paras tekemäni kakku.

Lisäys: Viskiksi kannattaa valita joku pehmeänmakuinen viski savuisempien vaihtoehtojen sijaan. Itselläni oli käytössä Bushmills, ja se ainakin toimi tässä hyvin.

29irischoffeejuustokakku1

29irishcoffeejuustokakku2

IRISH COFFEE-JUUSTOKAKKU
SUKLAINEN IRISH COFFEE-JUUSTOKAKKU

Pohja:
100 g tummaa suklaata (väh. 70 %)
60  g vähäsuolaista voita
½ dl mantelijauhoa
2 isoa kananmunaa
2 rkl erytritolia (tai sokeria)

Täyte:
600 g maustamatonta tuorejuustoa
3 kananmunaa
150 g (1 prk) creme fraichea
1 tl vaniljauutetta
1,5 dl erytritolia (tai sokeria)

¾ dl viskiä
3 rkl vahvaa kahvia
Koristeluun suklaarouhetta

Sulata voi ja suklaa kattilassa tai mikrossa miedolla lämmöllä. Sekoita tasaiseksi ja anna jäähtyä hetken. Lisää joukkoon munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita joukkoon mantelijauhe ja erytritoli. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjan peitoksi ja voitele vuoka. Kaada suklaamassa vuokaan ja paista pohjaa uunissa 200 ˚C asteessa noin 10 minuuttia. Laske uunin lämpötila 175 ˚C asteeseen. Sekoita tuorejuusto ja erytritoli keskenään. Lisää joukkoon munat yksitellen. Sekoita joukkoon creme fraiche, vaniljauute, viski ja kahvi. Kaada taikina vuokaan pohjan päälle ja paista uunissa 175 ˚ C asteessa noin 40 minuuttia, kunnes kakun pinta on saanut aavistuksen kullanruskeaa väriä, ja keskusta on vielä hieman tutiseva. Anna kakun jäähtyä täysin ennen tarjoilua. Kakku on erinomaista jääkaappikylmänäkin, joten se sopii hyvin edellisenä päivänä valmistettavaksi.

Muita kakkuja:
Cake pops
Jäädytetty suklaamoussekakku
Juustokakkuleivokset appelsiini-marja-chiahillolla
Kastanja-suklaabrownie (paleo)
Mausteinen banaaniblondie (paleo)
Minttu-mutamuffinsit
Mutakakku margaritakermalla
Nigellan joulusuklaakakku
Pistaasi-suklaabrownie (paleo)
Vaniljainen mustikkajuustokakku

Kommentit (16)
  1. Outi ruohola
    30.3.2014, 17:25

    Wow. Jälleen upea resepti. Kiitos ! Tein heti. Olet kyllä tosi taitava. Oo. Tehnyt niin monta sun reseptiäsi: leipiä, pullia, ruokaa. KIITOS! Näillä ohjeilla ja eväillä pärjää ilman sortumista viljoihin.

  2. Voi kiitos itsellesi, Outi! Ihana kuulla noin positiivista palautetta. 🙂 Itsellekin tulee niin hyvä mieli, jos minun bloggailuistani voi olla muillekin noin paljon iloa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *