Splizzeria – gluteenitonta pitsaa
Turun Splizzeria muutti juuri kauppatorin kupeesta itäiseen keskustaan yliopistoalueelle. Sen rohkaisemana minäkin kävin vihdoinkin testaamassa kyseisen paikan gluteenitonta pitsaa. Gluteenittomien pitsojen tarjonta on lisääntynyt ilahduttavasti, ja Fafa’s on ottanut listoilleen gluteenitonta pitaleipää. Aiemmin olen tilaillut Woltin kautta Pizzariumin gluteenitonta pitsaa, ja Splizzeriakin löytyy sen vaihtoehdoista mikäli ei pysty/jaksa lähteä paikan päälle. Woltista olen aiemmin tilannut myös parhaat sushit suoraan kotiovelle. Woltista alennusta ensimmäisestä tilauksesta koodilla YUP1. Uuden Splizzeria sijaitsee minun näkövinkkelistäni ihan hyvällä paikalla, ja sinne voin jatkossakin mennä omin jaloin.
Splizzeria pitsapohja on ohut, siinä missä Pizzariumin on paksu ja pullava. Splizzerian pohja tehdään paikan päällä Semperin gluteenittomista jauhoista – plussa viitseliäisyydestä! Kummankin paikan pitsapohjat ovat maultaan aika samoissa, mutta itse tykkään keskimääräisesti enemmän ohuista pohjista, joten siitä plussa. Splizzeriassa idea on että yhdessä pitsassa on kaksi makua, ja niinpä minun pitsassani olikin puolet buffalomozzarellaa, tomaattia, pestoa ja pinjansiemeniä, ja toiset savulohta, herkkusieniä ja korianterijugurttia. Täytteitä ei ollut ihan hirveästi, ja niinpä Pizzarium voittikin ehkä siltä erää. Splizzerian makuyhdistelmät olivat kuitenkin kivoja!
Kuva Pizzariumin verrokkipitsasta
Splizzeria Turku
Kiinamyllynkatu 5a
Splizzeriassa gluteeniton pitsa tehdään erikseen muista ja puhtaista raaka-aineista. Se paistetaan uunissa omalla alustassaan, mutta samassa uunissa muiden pitsojen kanssa. 100 % gluteenittomuutta ei voida siis taata.
Jos tykkäät tehdä gluteenittoman pitsasi itse, katso seuraavat reseptit:
Paras viljaton pitsapohja tapiokasta
Luottopohja kookosjauhoista (ei maistu kookokselta)
Helppo, jauhoton ja vähähiilihydraattinen pitsa