Pilkettä
Pilkettä

Sitruunaiset mantelineliöt kahvipöytään

Huh, hellettä! Viime aikoina lämpö on hellinyt Suomea siihen malliin että uunia ei ole juuri viitsinyt käyttää. Lautaselta on löytynyt tavallista enemmän salaatteja ja herkkupuolella jäätelö on ollut ehdoton kuningas. Oli kuitenkin yksi resepti, jonka takia päätin lämmittää asuntoani uunilla: mantelineliöt.

Sitruuna, ricotta ja mascarpone tekevät mantelineliöt

Kuten kaikilla, on minullakin tiettyjä lempimakuja ja lempiraaka-aineita. Niihin kuuluvat muun muassa manteli, sitruuna ja italialaiset tuorejuustot ricotta ja mascarpone. Niitä onkin näkynyt blogissa tänä keväänäkin useampaan otteeseen, kuten esimerkiksi manteli-ricottakakussa, sitruunarisotossa ja sitruuna-ricottapannareissa. Mantelineliöt ovat resepti, jossa yhdistyy kaikki nuo herkut. Se on kerrassaan täydellinen herkku kahvipöytään ja blogille totuttuun tapaan gluteeniton. Ehkä kaikista parasta se on espressokupin ja sitruunasorbetin tai vaniljajäätelön kanssa. Kelit ja maut tekevät tunteen ihan kuin olisi Italian auringossa.

Vinkki: Kokeile ripotella taikinan päälle ennen paistamista raparperipaloja jos sellaisia vielä löytyy – sekin sopii hienosti makuihin! 😉

Sitruunaiset mantelineliöt

Ainekset
( 16 Annosta )

Taikina
150 g
voita
5
kananmunaa
1-2 dl
sokeria (tai muuta makeutusta maun mukaan)
1 rs
mascarponea (250 g)
1 rs
ricottaa (250 g)
3
luomusitruunan kuori raastettuna
7 dl
mantelijauhoa
1,5 dl
perunajauhoa
2 tl
leivinjauhetta
1 dl
sitruunan mehua
2-3 rkl
mantelilikööriä tai Cointreauta (esim. Amaretto)
Pinnalle
1,5 dl
mantelilastuja
1,5 dl
marenkeja murenneltuna
1 h 00 min
{
AKTIIVINEN 30 min
PASSIIVINEN 30 min

Tee näin:

Sulata voi ja annan sen jäähtyä. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää joukkoon voisula, mascarpone, ricotta ja sitruunankuoret, sekoita tasaiseksi. Sekoita kuivat ainekset keskenään erillisessä kulhossa ja lisää ne munaseokseen. Mausta taikina sitruunamehulla ja manteliliköörillä. Tarkista sopiva makeus. Kumoa taikina leivinpaperilla vuoratulle syvälle uunipellille ja tasoita tarvittaessa pinta. Ripottele pinnalle mantelilastuja ja marenkimuruja. Paista uunissa 175 C asteessa 20-25 minuuttia, kunnes mantelineliöt ovat kauniin ruskeita. Tarjoa kahvim ja halutessasi vaniljajäätelön tai sitruunasorbetin kanssa. 😉

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *