Siemennäkkäri
SIEMENNÄKKÄRI
1 dl auringonkukansiemeniä
1 dl pellavansiemeniä
1 dl seesaminsiemeniä
1 rkl psylliumia
0,5 dl kookosöljyä
2,5 dl kuumaa vettä
Kurpitsansiemeniä koristeluun
Kuumenna kattilassa 2,5 dl vettä ja lisää kookosöljy sinne sulamaan. Sekoita kuivat aineet keskenään. Kun öljy on sulanut, sekoita kuivat aineet nesteeseen. (Seoksesta tulee nopeasti jännittävää liisteripuuroa, älkää säikähtäkö. : D) Levitä seos leivinpaperilla peitetylle pellille, apuvälineeksi sopii esim. nuolija tai lasta. Ripottele kurpitsansiemeniä päälle koristeeksi. Paista tunti 150 ˚C asteessa. Ota sen jälkeen levy uunista ja leikkaa se sopivan kokoisiksi paloiksi. Siirrä palat ritilälle, ja pistä ne vielä uuniin jälkilämpöön muutamaksi tunniksi.
Syö haluamillasi päällisillä, oma vakioni on juusto ja keitetty kananmuna, nam. 🙂
Jos et pidä kookosöljyn mausta, käytä hajutonta ja mautonta öljyä. Hankin itse kookosöljyni edullisesti Iherbistä. Oma suosikkini on Jarrow Formulas Extra Virgin Coconut Oil, joka tuoksuu ja maistuu mielestäni ihanalta. Nutiva Organic Extra Virgin Coconut Oil on sitten mieto vaihtoehto. Ensikertalaiselle alennuskoodi Iherbiin IRI825. 😉 Kookosöljyä saa kyllä nykyisin myös kotimaasta luontaistuotekaupoista ja suuremmista marketeista.
Reseptin bongasin alunperin Cecilia Folkessonilta.
[…] ja viljattoman siemennäkkärin resepti oli blogissa ensimmäistä kertaa jo vuonna 2013, ja se on edelleen yksi blogin suosituimmista ja haetuimmista resepteistä. Olen sitten […]
[…] ollut hitti vieraideni keskuudessa). Aiemmin olen tehnyt Cecilia Folkessonin blogista bongaamaani siemennäkkäriä jo pitkään. Se kuuluu yksiin blogini suosituimmista resepteistä eikä ihme – se on helppoa […]