Pilkettä
Pilkettä

Viehkeä seljankukka sopii myös juustokakkuun

Viime viikonloppuna jaoin kesän lempicocktailini Hugon reseptin, jossa maistuvat minttu, seljankukka ja sitruuna. Seljankukka sopii toki muuallekin, ja jos seljankukkamehuun tai likööriin on sijoittanut, kannattaa sitä käyttää useampaankin herkkuun. Itse olen tällä hetkellä ihastunut Ikean edulliseen seljankukkamehutiivisteeseen, joka sopii niin cocktailin pohjaksi kuin juustokakkuakin maustamaan. Ja tässä se tulee: seljankukkajuustokakku.

Kokeile seljankukkamehua myös Hugo-cocktailiin

Mascarpone on parasta ikinä. Se on siis italialainen tuorejuusto, jonka maku on aivan omaa luokkaansa: siinä missä perustuorejuusto maistuu vähän happamalta ja tympeältä, maistuu mascarpone vain herkullisen kermaiselta ja samettisen pehmeältä. Aivan täydellistä juustokkakuun ja muihin jälkiruokiin (katso esimerkiksi lime-kookos-mascarponemousse ja portviini-suklaamousse). Seljankukka maistuu raikkaalta ja persoonalliselta, ja mascarponen tuoma pehmeys pyristää seljankukan makua täydellisesti. Lisäraikkautta hain juustokakkuun sitruunamehulla ja sitruunankuorella. Poikaystävä totesi että tämä on kyllä yksi sun parhaista kakuista.

Antaa seljankukkajuustokakun puhua puolestaan.

Resepti on tuttuun tapana gluteeniton, mutta pohjan voi halutessaan tehdä myös tavallisista Digestive-kekseistä.

Seljankukkajuustokakku sopii kesään

Seljankukkajuustokakku

Ainekset
( 12 Annosta )

Pohja
160 g
Digestive-keksejä (gluteenittomia, esim. Semper)
75 g
sulaa voita
Täyte
4 kpl
liivatelehtiä
500 g
mascarponea
4 dl
kuohukermaa
1,5 dl
IKEA seljankukkamehutiivistettä
1
luomusitruunan mehu ja kuoret
tilkka
kiehuvan kuumaa vettä
2 tl
vaniljauutetta
4 h 30 min
{
AKTIIVINEN 30 min
PASSIIVINEN 4 h 00 min

Tee näin:

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Valmista pohja. Murskaa keksit tehosekoittimessa/blenderissä tai kaulimen avulla muovipussissa. Sekoita voisula keksimuruihin. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjan ja reunojen väliin (vuoan halkaisija n. 20 cm). Painele keksimuruseos tasaiseksi kerrokseksi vuoan pohjalle. Nosta vuoka jääkaappiin siksi aikaa kun teet täytettä.

Sekoita sitruunankuoriraaste, sitruunamehu, seljankukkamehu ja vaniljauute mascarponen joukkoon. Vaahdota kerma kuohkeaksi vaahdoksi toisessa kulhossa. Kuumenna vesitilkka (n. 1/2 dl riittää) ja purista liivatelehdistä ylimääräiset vedet pois. Lisää liivatelehdet yksitellen kuuman veden joukkoon niin että ne liukenevat täysin. Lisää liivateliemi ohuena nauhana mascarponeseokseen – sekoita samalla jos pystyt, tai rivakasti heti liivatteen lisäämisen jälkeen. Kääntele mascarponeseos varovasti kermavaahdon joukkoon – niin että ne sekoittuvat tasaisesti, mutta älä vatkaa liikaa, jotta kuohkeus säilyisi. Kumoa täyte vuokaan pohjan päälle. Tasoita pinta lastan tai veitsen avulla ja anna jähmettyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia, mielellään yön yli. Kun olet irrottamassa kakkua vuoasta, ujuta ohut lasta tai veitsi reunoja pitkin niin että kakku irtoaa vuoan reunoista nätisti. Nauti!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *