Pilkettä
Pilkettä

Ruusuinen kardemumma-kookosvanukas

Bongasin taannoin Appelsiineja ja hunajaa-blogissa ruusuvedellä maustetun kookosmalabin ohjeen. Ruusuvesi kiinnosti minua kovasti, ja kookos maistuu aina, joten päätin lähteä kokeilemaan mitä saisin noilla mauilla aikaiseksi. 😉 Käytin pohjana aiemmin postaamani herkullisen kanelisen kookosvanukkaan (coconut custard pudding). En ole aikaisemmin käyttänyt ruusuvettä, mutta ajattelin että jos se kerran toimii kookosmalabin kaltaisessa vanukkaassa, niin miksei sitten minunkin kookosvanukkaassakin. 😉 Kookosvanukkaani resepti pohjautuu alunperin brittiläisten munavanukkaaseen (egg custard pudding), joka koki ensiksi muunnoksen kookosvanukkaaksi.  Nyt vuorossa ovat sitten itämaiset mausteet. 😉 Malabi on arabimaiden kermavanukas, ja ruusuvesi ja kardemumma ovat minulle tutumman intialaisen keittiön perusjälkiruokamausteita. Jaelin ruusuisen kookosmalabin inspiroimana lähdin kokeilemaan ruusuvettä yhdessä kookoksen ja kardemumman kanssa. Ruusuveden löysin aasialaisesta ruokakaupasta.

Kanelinen kookosvanukas ei mielestäni juuri kaivannut ylimääräistä makeutta, mutta tähän se mielestäni sopii – ruusu ja kardemumma tulevat paremmin ja pehmeämmin esille.

18ruusukookosvanukas2

RUUSUINEN KARDEMUMMA-KOOKOSVANUKAS

4 kananmunaa
2 dl kookosmaitoa
1 – 2 rkl erytritolia (tai muuta makeutusta, esim. hunajaa)
2 – 3 tl ruusuvettä
¾ tl jauhettua kardemummaa
Hieman vaniljauutetta tai –jauhetta
(Marjoja tai hedelmiä koristeluun)

Vispaa raaka-aineet sekaisin keskenään ja siirrä ne pieneen uunivuokaan tai uuninkestävään astiaan. Aseta vuoka suurempaan uunivuokaan, ja lisää suurempaan vuokaan kiehuvaa vettä kunnes se yltää noin puoleen väliin vanukasvuokaa. Kypsennä vanukasta uunissa 150 ˚C asteessa noin 50-60 minuuttia. Kypsyyden voi tarkistaa työntämällä veitsen keskelle vanukasta – vanukas on kypsä, mikäli veitseen ei tartu mitään. Tarjoa marjojen hedelmien tai vaikkapa kermavaahdon kanssa.

HUOM: Minä valmistin tämän annoksen yhteen 500 ml vetoiseen vuokaan, mutta reseptin voi halutessaan jakaa myös pienempiin annosvuokiin. Lyhyempi kypsennysaika saattaa tällöin riittää!

HUOM: Jos käytät koristelussa pakastemarjoja, lisää ne vasta juuri ennen tarjoilua! Sulavista marjoista irtoava mehu värjää vanukkaan.

18ruusukookosvanukas1

Muita kookosherkkuja:
Chocolate Chip Cookie Dough Cookies (taikinaiset suklaahippukset)
Kanelinen kookosvanukas (cinnamon coconut custard)
Kookoskeot
Leipäjuustoa kookosmaidossa
Raparperiä ja leipäjuustoa kookosmaidossa

(function(i,s,o,g,r,a,m){i[’GoogleAnalyticsObject’]=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,’script’,’//www.google-analytics.com/analytics.js’,’ga’);

ga(’create’, ’UA-66125539-1’, ’auto’);
ga(’send’, ’pageview’);

Kommentit (11)

  1. Lammasta Rogan Josh ja mango-kardemummalassia – Kauneus & Terveys -blogit

    […] Makeat: Kanelinen kookoosvanukas uunissa (coconut custard pudding) Ruusuinen kardemumma-kookosvanukas […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *