Pilkettä
Pilkettä

Rustiikkiset piparkakkutryffelit

Jos jokin voi olla vielä suklaata herkullisempaa, niin kotitekoiset suklaatryffelit! Tumman suklaan maku tulee monesti tryffeleissä vielä suklaata intensiivisemmäksi, vaikka reseptiin tulisi kermaa. Etenkin viskitryffelit ovat yksi luottoresepteistäni, niitä on tullut tehtyä lukemattomat kerrat.  Tryffelit ovat myös kelpo lahja tai vieminen. 😉

Viime viikkoina kaupat ovat vähitellen alkaneet täyttyä jos jonkinlaisesta jouluhärpäkkeestä (ainakin täällä Hollannissa), joten kai se on saanut piparintuoksun pyörimään alitajunnassani ja päätin tehdä vähän pehmeämpiä, piparkakkumausteilla terästettyjä tryffeleitä. Näiden tryffelien suklaamassa sulaa käsissä sen verran nopeasti, että siitä on turha yrittää muotoilla virheettömiä palloja.  Voi myös olla etten malttanut antaa suklaamassan jäähtyä tarpeeksi kauan. 😛 Minä päätin joka tapauksessa suosiolla tehdä rustiikkisemman näköisiä tryffeleitä – näyttävät ainakin itse tehdyiltä, ja kaikkihan arvostavat sitä. 🙂 Eikä minulta pääse kysymään annoinko lapseni muotoilla tryffelit. 😉 Rustiikin ulkoasun viimeistelin ripottelemalla kaakaojauheen ja kanelin tryffelien päälle, kun muissa tryffeliresepteissäni olen kieritellyt tryffeleille tasaisen kaakaopinnan.

28piparitryffeli2
Piparkakkutryffelit

160 g tummaa suklaata (väh. 70 %)
1 dl kermaa
25 g voita
2-3 tl piparkakkumaustetta
Kaakaojauhetta ja kanelia kuorrutukseen

Sulata voi ja suklaa kattilassa miedolla lämmöllä. Lisää kerma ja mausteet, sekoita massa tasaiseksi, ja nosta kattila liedeltä kun suklaaseos alkaa kuplia. Nosta seos jääkaappiin jäähtymään noin tunniksi. Muotoile seoksesta sitten käsin palloja. Pistä pieneen kulhoon pari ruokalusikallista kaakaojauhetta ja mausta kanelilla, sekoita. Ripottele jauhetta tryffelien päälle, pinnan ei tarvitse olla tasainen – sen voi jättää pilkukkaaksi. Säilytä jääkaapissa.

Muita pikkuherkkuja tai naposteltavia:
Chocolate Chip Cookie Dough Cookies (taikinaiset suklaahippukeksit)
Hedelmäbrandytryffelit (kirsikkapálinkatryffelit)
Kookoskeot (ks. piparikookoskeot)
Paahdetut kanelimantelit
Viskitryffelit

pipariproteiinipallotKatso myös pipariproteiinipallojen resepti

Kommentit (35)

  1. Hiidenuhman keittiössä

    Kiva idea tehdä joulunmakuisia tryffeleitä!

    1. Siiri

      Juu vähän tuli otettua varaslähtöä. 😉 Piparkakkumausteet ovat kyllä ihania!

      Vastaa

      Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *