Pilkettä
Pilkettä

Revittyä possua ihanan itämaisittain (pulled pork) ja kotitekoinen aioli

Ruokablogeissa on kevään aikana esiintynyt muutama hittiresepti, joita kaikki ovat kokeilleet. Ensiksi testasin banaanipannarit (joskin omilla suhteilla), ja nyt oli sitten alkuvuoden suosikin ylikypsän, revityn possun (nyhtöpossu, pulled pork) vuoro. Revittyyn possuun ei nyt ollut mitään valmistusreseptiä (tieto vaan kuinka kypsäksi pitää saada), joten mausteet meni ihan fiilispohjalta ja mielitekojen mukaan JA AI ETTÄ SIITÄ TULI HYVÄÄ. Keittoaika tällä possulla on 3-4 tuntia, ja koko sen ajan leijaili keittiössä taivaalliset tuoksut. Possun kaveriksi tein aiolia, perinteistä valkosipulimajoneesiä. Aiemmin olen vain epäonnistunut majoneesinteossa, mutta tällä kertaa onnistuin ja koostumuksesta tuli ihanan paksua. 🙂 Tässä muuten taas esimerkki paleoateriasta. 😉

16pork5
Revittyä possua, aiolia, meloniavihersalaattia balsamicolla.
(Ps. kuten aiemmassa postauksessani mainitsin, meloni ja balsamico ovat ihana yhdistelmä!)

AIOLI

1 keltuainen
1 rkl sitruunamehua
2 tl dijon-sinappia
1 valkosipulinkynsi
1,5 dl öljyä
Mustapippuria
Suolaa

HUOM: Kaikkien raaka-aineiden tulee olla huoneenlämöisiä.
Sekoita keltuainen, sitruunamehu ja mausteet keskenään. Aseta sauvasekoitin kulhon pohjalle ja rupea kaatamaan öljyä vähitellen, ohuena norona, sekoittaen samalla. Pidä sekoitin aluksi aivan kulhon pohjalla. Kun koostumus alkaa muistuttaa majoneesia, voit liikutella sekoitinta vapaammin.

REVITTY POSSU ITÄMAISILLA MAUSTEILLA (PULLED PORK)

850 g porsaan ulkofileetä
Vettä
200 g juuriselleriä
2 sipulia
½ valkosipuli
2 kasvisliemikuutiota
4 tähtianista
1 kanelitanko
10 kardemummansiemenkotaa (vihreää kardemummaa)
15 mustapippuria
5 kuivattua piri piri-chiliä

Tee ristiviillot lihan rasvapuolen pintaan. Kuumenna hieman vettä padassa ja lisää lihakimpale pataan. Lisää vettä niin että liha peittyy, kuumenna vesi kiehuvaksi. Kuori pinnalle kertyvä vaahto pois. Pilko ja kuori juuriselleri ja sipulit. Kuori myös valkosipulinkynnet. Lisää selleri ja sipulit pataan. Muserra liemikuutiot ja lisää loputkin mausteet veteen. Keittele lihaa maltillisesti 3-4 tuntia. Minä käänsin possun kaksi kertaa keiton aikana. Testaa lihan kypsyys haarukan avulla. Alle kilon ulkofileelle riitti hyvin kolme tuntia, luullisen lihan kanssa sääntö on että lihan pitää irrota luusta. Nosta kypsä liha liemestä lautaselle jäähtymään. Riivi/revi liha haarukoiden avulla suikaleiksi kun se on jäähtynyt sopivasti.

16pork1 16pork2

16pork3 16pork4

Ulkofilee on vähän ”turhan hienoa” possunosaa tähän, mutta kaupassa ei nyt ollut muuta. Esim. luullinen lapa tai porsaan uuniliha olisivat olleet kelpo valintoja.
Vinkki:
Lihan keittoliemestä saa oivan pohjan johonkin keittoon/sosekeittoon tai sillä voi maustaa esimerkiksi jonkin muusin (esim. kukkakaalimuussi), älä heitä sitä pois! Katso Lihankeittoliemen hyötykäyttö muussissa-postaus.

Käytin tähän hommaan valurautapannua, joka on ollut suvussa iät ja ajat. Olen aivan rakastunut valurautapannuihin. Kelpo pata kestää ikuisuuden, ja minullahan on myös valurautainen pikkulettupannu (kts. Banaanipannarit). 😉 Loistokapineita hyvin pienellä hoidolla – kts. valurautapannun hoito.

Katso myös:Törkeän hyvää pulled porkia barbeque-kastikkeella

(function(i,s,o,g,r,a,m){i[’GoogleAnalyticsObject’]=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,’script’,’//www.google-analytics.com/analytics.js’,’ga’);

ga(’create’, ’UA-66125539-1’, ’auto’);
ga(’send’, ’pageview’);

Kommentit (22)

  1. Laskiaispullabattle (LCHF) – Pilkettä

    […] keskenään ja säilytä jääkaapissa. Keltuaisen voi käyttää pullien voiteluun tai esimerkiksi majoneesiin! […]

  2. Tacomaustettu naudanpaisti ja korianteriaioli – Pilkettä

    […] majoneesireseptejä: Aioli Majoneesin perusresepti Minttuaioli Piparjuurimajoneesi […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *