Pilkettä
Pilkettä

Reissupäivän ruokailut ja perusruokavarasto

19aamiainen19lounasTerveisiä Utrechtista! Tästä alkoi opiskeluvaihtoni Hollannissa (kts. Muutto Hollantiin), täällä menee nyt sitten tämä syksy. Lähdin aikaisella aamukoneella, ja nopeutin aamua ottamalla aamiaisen mukaan lennolle: keitettyjä kananmunia, macadamiapähkinöitä ja tummaa suklaata. Minulla oli vaihto Tukholmassa. Hollannissa oli sitten vielä matka Amsterdamista Utrechtiin, ja perille päästyäni alkoikin taas olla vähän nälkä. Lounas olikin sitten varsinaista cross kitcheniä. Ostin Amsterdamin lentokentältä italialaisen vihersalaatin parmesaanilla ja pestokastikkeella, ja täydensin sitä Arlandasta ostamallani hirvisalamilla ja kirsikkatomaateilla. 😀 Ei huono.

Pakkailin myös mukaan kaikenlaista kuivatavaraa, mitä en jaksa ruveta Hollannissa metsästämään/en halua ostaa uusia pakkauksia/että olisi jotain heti perille päästyä.

MUKAAN:
Vitamiinit, kookosvoita, proteiinijauhetta (Country Life Biochem Sports), macaa, raakakaakaota, kaakaonibsejä ja hieman mausteita.
Matkalaukkuni koetteli jo sallittua painorajaa (oli hiem an sen yli) ja lasinen kookosvoipurkki olisi ollut helpoin yksittäionen poistettava, mutta ei. Elin jo koko kesän ilman kookosvoita, sitä aina himoiten, joten päätin ottaa riskin että joutuisin lentokentällä heittämään sen pois. Ei tarvinnut. 🙂

LISÄKSI:
19paahtis
Paahtoleipä
(Kts. Kunnon paahtoleipää)
-Leivoin edellisenä päivänä paahtoleivän kokonaisena mukaan otettavaksi. En tiedä minkälaiset keittiövarustelut minua odottavat perillä, enkä ainakaan laske leipävuoan varaan. Lisäksi leivän  mukaan ottaminen sen sijaan että olisi pakannut tai metsästänyt periltä mantelijauhoa, pofiberia ja psylliumia tuntui yksinkertaiselta.
Siemennäkkärisetti (kts. Siemennäkkäri)
-Mittasin yhteen purkkiin kaikki tarvittavat kuiva-aineet, eli perillä tarvitsee vain lisätä vesi ja öljy, ja paistaa. 🙂

Kimppakämpässäni piti olla perusvarusteltu keittiö. En laskenut hirveästi sen varaan ja ihan hyvä niin. Keittiö on sellainen perusopiskelijakämpän keittiö. Pieni, hieman sotkuinen ja jokseenkin rempallaan, mutta vedenkeitin ja perusastiat yhteiskäyttöön. Lieden neljästä levystä yksi toimii kunnolla. Minulle on varattu yksi hylly jääkaapissa ja yksi keittiönkaappi. Myös pakastin löytyy. Taisi olla ihan kaukonäköistä leipoa kunnon paahtoleipä kotona etukäteen. Aamiaiseni ovat monesti kananmunapainotteisia, mutta ihan hyvä olla jotain muitakin aamiaisvaihtoehtoja kuin liedenkäyttöä vaativia, siltä varalta että joku neljästä kämppiksestä haluaisi kokkailla aina samaan aikaan.

Saatuani lounasta ja tutustuttua hetken uuteen kotiini, lähdin tutustumaan lähimpään suureen ruokakauppaan. Tulen kyllä pitämään hollantilaisista ruokakaupoista. Kasvikset olivat paljon halvempia (kukkakaali 0,69€/kg, avokado 0,99€/kg!). Puoli kiloa hollantilaisia mansikoita maksoi 1,29€ – olkoon kuinka kasvihuonetuotteita tahansa – hyviltä ne maistuivat!

Ensimmäisen kauppareissun saldo:
19utrecht
Avokadoja, mansikoita, ranskankermaa, jogurttia, creme fraichea, voita, kananmunia, juustoa, ruohosipulituorejuustoa, pari purkkia kookosmaitoa ja kookoskermatiivistettä, sekä kolme levyä suklaata… (Totesinkin Äiti ja tyttäret Tukholmassa-postauksessani olevani suklaahamsteri…) Kyllä näillä alkuun pääsee, mutta paljon varmasti unohtui – esim. suola. Huomenna uusi tutkimusmatka. 😉

Kommentit (6)

  1. LCHF/paleo ja matkustaminen – Kauneus & Terveys -blogit

    […] Lentokoneiden ruokien varaan ei kannata laskea. Annokset ovat minimaalisia, ja harvoin niin herkullisiakaan. Itse olen pakannut lennoille mukaan mm. grillibroileria, juustoa, keitettyjä kananmunia, salamitankoja, kuivalihaa, pähkinöitä ja tummaa suklaata, kasvispuolta saa täydennettyä esimerkiksi kirsikkatomaateilla, porkkanoilla, omenilla ja muilla hedelmillä. Olen myös monesti ostanut jostain lentokentän kahvilasta take away-salaattiannoksen ja täydentänyt sitä omilla mukaan otetuilla herkuillani. Toimii, täyttää ja maistuu. ? Lisää vinkkejä voi lukea Reissunpäivän ruokailut-kirjoituksesta. […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *