Ravintolavinkit Turku – jokaiselle jotain

Kesällä moni matkailee kotimaan sisällä ja ravintolavinkeille riittää kysyntää. Rakastan ruokaa, joten minulle on karttunut melkoinen määrä kokemuksia nykyisen kotikaupunkini Turun ravintolatarjonnasta – miksen pistäisi hyvää kiertämään? 😉 Tämä Ravintolavinkit Turku-postaus on kirjoitettu aikuisen näkökulmasta, en edes yritä sanoa että tietäisin mikä lapsiperheille sopii – he tietävät itse paremmin. 😉 Omassa lapsuudessani minä söin aika lailla kaikkea eikä lasten menuja tarvittu…

Rentoa ja mutkatonta

NERÅ, blanko ja tintå

Nämä kolme tarjoavat oivasti vaihtoehtoja niin kulinaristeille kuin vähän ennakkoluuloisemmin uusiin makuyhdistelmiinkin suhtautuville. Tänne on hyvä tulla kaverien ja kaveripariskuntien kanssa. Poikaystäväni ehdoton suosikkiannos on lammaspasta, jota saa blankosta ja neråsta.

Lue lisää:
NERå – melkien kaikki myös gluteenittomana
Lammasta blankossa

nerån gluteeniton kanapita

Vähän parempaa

E. Ekblom

Turussa ehdoton suosikkini on E. Ekblom – viiniravintola, joka tarjoaa kolmen ruokalajin menua noin kolmella kympillä. Mikä hinta-laatusuhde! Lisäksi E. Ekblom on oikein viihtyisästi sisustettu ja kivassa paikassa joen rannalla.

Lue lisää:
Tyttöjen viikonloppu ja ensimmäinen vieras omassa kodissa

Erään illan jälkiruioka E. Ekblomissa

Roster

Roster on Kaappaus keittiössä-ohjelmasta tutun Kari Aihiaisen noin vuoden vanha ravintola aivan Turun tuomiokirkon kupeessa. Hauska, vähän rouheampi miljöö. Erityisesti suosittelen kolmen ruokalajin All in-lounasta, joka maksaa 34 euroa.

Lue lisää:
Rosterin kolmen ruokalajin lounas

Rosterissa pääsin maistamaan herkullista vasikan kieltä

NOOA

Vähän kauempana keskustasta vierasvenesataman tuntumassa sijaitsee ravintola nooa, jossa on suomalaisia makuja ja lähiruokaa. Niitä voi nauttia ihaillen suurista ikkunoista jokimaisemaa ja siellä on myös kattoterassi. Tänne voi hyvin tehdä sunnuntaikävelyn vaikka perheen kanssa.

Lue lisää:
NOOA – suomalaisia makuja ja lähiruokaa

Nooan karitsaa

Kaskis ja Kakolan ruusu

Jos tietää mitään Suomen fine dining-skenestä, ei ole voinut välttyä kuulemasta Kaskiksesta. Kaskis on kyllä erinomainen vaihtoehto jos rakastaa huolella paritettuja ruokia ja viinejä, mutta pöytävaraus pitää tehdä hyvissä ajjoin (viikonloppuiltaa jos havittelee, kannattaa ottaa puhelin käteen pari kuukautta ennen). Kakolan ruusu on samojen omistamien uusi ravintola, joka on aika saman henkinen, mutta miljöönä on Kakolan vanha vankila ja keittiössä hyödynnetään paljon grilliä. Kakolan ruusu on kauempana keskustasta ja se on isompi – sinne myös pääsee helpommin.

Lue lisää:
Kaskis kesäiltana ja ihana illallinen

Kaskiksen piimä-rosmariinisorbetti marjoilla

Kasvisruokaa

Kuori

Turkuun avattiin viime vuonna uusi kasvisravintola Kuori, joka tarjoaa lounasta ja a la carte illallista. Lounaan falafelbaari on ihan mahtava!

Lue lisää:
Kasvisravintola Kuori

VG Wok

Kasvissyöjälle nopeaa, mutta maistuvaa thairuokaa tarjoaa VG Wok, joita on Turussa peräti pari kappaletta. VG Wokissa kasvisruoka on sen verran maistuvaa että siitä on tullut monen sekasyöjänkin vakipaikka. 😉

Fafa’s

Fafa’sin halloumipita ja falafelit lienevät monelle tuttu herkku. Valikoimista löytyy myös gluteenitonta pitaa. 😉

Lue lisää:
Gluteenitonta pitsaa ja pitaa ravintolasta

Sushi Turku

Karu Izakakya

Karu on ehdottomasti japanilaisen ruoan ykköspaikka. Sieltä saa loistavat sushit ja sashimit, mutta myös lämmintä ruokaa. Maistelumenu on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen, lue lisää täältä. Ravintola on pieni, joten pöytävaraus kannattaa.

Karu Izakayan maistelumenuun kuuluu myös jälkiruoka

Kado

Kado on kauppahallissa oleva pieni sushipaikka. Se on auki vain lounasaikaan, joten jos on keskellä päivää liikkeellä, kannattaa poiket sinne. Herkullista!

Kivoja kahviloita

Café Art

Tunnelmallinen, perinteinen kahvila kivassa paikassa jokirannassa

Tiirikkala

Rento hipsteripaikka, josta saa niin lounasta, viiniä, kahvia kuin leivonnaisiakin. Täältä löytyy myös monia gluteenittomia kakkuja!

Tiirikkalan gluteenittomien kakkujen valikoima eräällä vierailullani

Brunssi Turku

Aboa Vetus MBakery

Buffet-brunssi, jossa on erityisen hyvä jälkkäripöytä. Gluteenittomana ja vegaanisenakin löytyy useampaa jälkkärivaihtoehtoa. 😉 Aboa Vetuksen miljöö on kiva ja brunssin voi yhdistää museokäyntiin. 😉

Lue lisää:
MBakeryn brunssi sopii hyvin porukoille

Tämä ihana suklaa-hedelmäkakkukin oli gluteeniton

Gluteeniton – Ravintolavinkit Turku

Kaikki edellä mainitsemani paikat pystyvät järjestämään myös gluteenitonta ruokaa, mutta jos etsit erityisesti paikkaa, josta saa gluteenitonta pitsaa tai burgeria, tässä on pari vinkkiä

Gluteeniton pitsa Turku

Paikkoja, joista saa gluteenitonta pitsaa on monia. Omia suosikkejani on Dennis ja ehkä vähän yllättäen ihan Kotipizza, mutta jos haluaa jotain mitä ei muualta saa, niin esimerkiksi aiemmin mainitsemissani neråssa ja tintåssa on gluteenittomia pitsapohjia.

Lue lisää:
Gluteenitonta pitsaa ja pitaa ravintolasta

Pizzariumin gluteenitonta pitsaa

Gluteeniton burgeri Turku

Gluteenittomia burgereitakin saa nykyään melkein mistä vaan, mutta suosikkejani ovat Hiili American Grill & Bar ja Naughty Burger. Myös Woolshedissa on kelpo sämpylä.

Lue lisää:
Hiili – rehellinen burgeri, gluteenittomana!

Hiilen Smokin’ Bacon Burger
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *