Ravintolavinkit Madridiin – viisi paikkaa, joissa kannattaa käydä

Olin kuun vaihteessa pitkän viikonlopun Espanjassa, Madridissa, jossa ystäväni on nyt asunut useamman vuoden. Tykkään matkustamisesta ja paikallisoppaan kohteesta saa aina enemmän irti – mikäs sen parempaa! Ruoka on ehdottomasti yksi niistä asioista mitä odotan innolla matkoillani. Onneksi ystävääni voi aina luottaa hyvän ruoan suhteen ja löysimme monta kivaa paikkaa, joista parhaat vinkkaan nyt tässä kirjoituksessa. Aiemmin kirjoitin jo oman postauksensa Madridin gluteenittomasta taivaasta, Celiciososta. 😉

Kootut ravintolavinkit Madridiin

Mama Campo (Calle de Trafalgar 22)

Madridissa ollaan aika lihan- ja leivänsyöjiä, ja luomu ja lähiruoka ovat vähän sellaisia moderneja kotkotuksia, mutta Mama Campo toi siihen kivan freesiä vaihtelua. Söimme täällä alkuun karamelisoituja artisokkia (rakastan artisokkia, ja niitä saa tuoreena Suomesta niin harvoin..) ja pääruoaksi paahtopaistia ja paistettuaturskaa. Annokset olivat nättejä ja maukkaita, ja täällä oli myös täysin yllättäen yksi parhaista gluteenittomista leivistä mitä olen koskaan syönyt. Siinä oli paksu kuori ja pehmeä, sitkeä sisus – aivan kuin ”oikeaa” maalaisleipää. Mama Campo sijaitsee kauniin ja rauhallisen Plaza de Olavide-aukion kupeessa ja se sopii erinomaisesti myös terassilla syömiseen.

Mama Campossa oli hauska sisustus
Espanjassa kannattaa syödä artisokkia
Mama Campon gluteeniton leipä oli kuin perinteistä maalaisleipää

Angelita (Calle Reina 4)

Ystäväni valitsi Angelitanvähän fiinimpää illallista varten – nappivalinta! Tunnelma oli rento, ei valkoisia pöytäliinoja eikä pönötystä, mutta mielenkiintoisia ja huolella tehtyjä annoksia hyvien viinien kanssa paritettuna. Asiakaspalvelu ei ole aina Espanjassa huipussaan, mutta täällä henkilökunta oli oikein ystävällistä ja kertoi huolella ruoista ja viineistä. Englantikin onnistui ja gluteenitonta leipää löytyi. Annoksista parhaimpina jäivät mieleen ratatouille, joka oltiin tehty hauskasti ihan tartarpihvin näköiseksi, ja ibericopossu bataatilla. En ollut tajunnut että porsaanliha voi itsessään maistua niin hyvältä! Ibericopossua kannattaa ehdottomasti maistaa, vaikka muuten ei olisikaan possufani. Niin maukasta, pähkinäistä ja pehmeää… Aterian kruunasi raikas mangopannacotta paahdetulla sokerilla ja karamelisoidulla popkornilla. Ihana kirpeys! Suosittelen paikkaa lämpimästi. 🙂

Ratatouille oltiin naamioitu hauskasti tartarpihviksi ja itse tartarpihvi tarjottiin luun ytimestä

Kirpeän makea mangopannacotta ja jälkiruokaviini kruunasivat aterian
Angelitan sisustuksesta tulee vähän mieleen turkulainen STORAGE

La Buga del Lobo (Calle Argumosa 11)

Meksikolaishenkinen ravintola, joka sijaitsee kävelymatkan päässä Reina Sofian museosta joten aivan museon kyljessä olevien turistiraflojen sijaan kannattaa tehdä pikkukävely vaikkapa tänne. Sisustus oli vähän liian överi minun makuuni (voimakkaita värejä, outoja piirrustuksia ja maalauksia ihmismäisistä eläimistä ja vihaisista tiikereistä), mutta henkilökunta oli ystävällistä ja rentoa ja ruoka ihan hyvää perustasoa. Erityistä tässä paikassa oli se, että listan ruoista löytyi kattava allergeenitauloukko, johon oli listattu mitä allergeeneja (muna, maito, gluteeni yms…) mikäkin annos sisältää. Itse söin pääruoaksi possua paahdetulla maissilla, perunoilla ja avokadolla, mutta potin räjäytti jälkiruoaksi syöty cassavakakku kookoskeitolla. Ihan mahtavaa! Minunhan pitää aina päästä maistamaan kaikkea erikoista, ja kun minulle selvisi että cassavakakku oli gluteeniton, minun oli pakko saada maistaa sitä. Mehevän taikinainen cassavakakku ui lämpimässä, makeassa kookoskeitossa ja sen päällä oli kirpeää passionjäätelöä. Ihana kirpeän ja makean yhdistelmä, joka yllätti todella positiivisesti!

Mehevää cassavakakkua, makeaa kookoskeittoa ja kirpeää passionjäätelöä

Pez Tortilla (Calle del Pez 36)

Hiiteen miljöö, tämän paikan tortillat, eli espanjalaiset perunamunakkaat, puhuvat puolestaan. Tämä pieni tortillabaari on usein iltaisin tupaten täynnä eivätkä kaikki mahdu istumaan, mutta niiden tortillojen takia kannattaa kestää. Monesti tortilla espanolat on läpihyydytettyjä, mutta täällä niissä on kummallakin puolella hyvä paistopinta, mutta keskeltä ne ovat valuvan pehmeitä – herkullista! Lisäksi niistä saa eri makuvaihtoehtoja, kuten esimerkiksi kinkku-brie-tryffelin tai vuohenjuusto-sipui-rucolan. Lisäksi täällä on hyvä olutvalikoima (ainakin yksi gluteeniton olutkin löytyy listalta).

Ei se ulkonäkö, vaan se maku 😉

Mercado San Ildefonso (Calle de Fuencarral 57)

Ruokaan keskittynyt kauppahalli, josta saa trendikästä katuruokaa joka lähtöön. Me söimme jättikatkarapuja (gambas) ja grillattua flank steakia, juomaksi haimme baarista kuivaa roseeta. Kiva paikka kaveriporukalla ja jos haluaa testailla erilaisia makuja!

Jaettavaa katuruokaa rennosti kauppahallissa

Muita reissujuttuja löytyy Matkustaminen-hakemistosta.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *