Pilkettä
Pilkettä

Raparperiä – nam!

Se on taas täällä – nimittäin raparperikausi! Ja se nyt ainakin on kesän merkki. Raparperi on parhaimmillasiksi. Minä pidän raparperistä. Positiivinen suhtautuminen on varmaan peruja maun lisäksi lapsuuden suosikkilaulustta Raparperin alla. Sitä tuli rallateltua runsaasti, kun kerran omalla äidilläkin oli kasvimaa, jossa kasvoi suuri raparperipuska. 😉

Pikaisen herkun raparperistä saa esimerkiksi freesaamalla sitä voissa, makeuttamalla hieman ja kermavaahdon kanssa. Maitotuotteet ovatkin hyvä kaveri raparperille, sillä raparperin sisältämä oksaalihappo sitoo kalsiumia. Maitotuotteet, etenkin kerma, sopivat myös maun puolesta, sillä ne pehmentävät raparperin hapokkuutta. Se sopii myös erilaisiin rahkaherkkuihin, ja kookoskerman kanssa raparperi toimii myös erinomaisesti. Äidilläni on myös tapana tehdä fantastista raparperi-inkiväärihilloa.
Nyt tuunasin yhdestä lemppariaamiaisestani – leipäjuustoa kookosmaidossa – kesäisen raparperiversioin. 😉

21raparperijuusto

RAPARPERIÄ JA LEIPÄJUUSTOA KOOKOSMAIDOSSA

Leipäjuustoa
Raparperiä
Kookosmaitoa/-kermaa
Voita
Kanelia
(Makeutusta)

Pilko raparperi ja freesaa voissa niin että se pehmenee. Kuutioi leipäjuustot ja lisää ne pannulle. Paistele raparperiä ja juustoa hetki niin että juusto rupeaa lämpenemään ja ruskistumaan. Lisää kookosmaito ja kaneli, keittele hetki kasaan ja nauti.

Makeutuksesta: Joillekin riittää kookoksen tuoma makeus, mutta mikäli haluat vähän lisämakeutta, niin esim. erytritoli tai stevia toimivat. Erytritoli on hyvä lisätä paistettaessa, nestemäisen stevian kookosmaidon kanssa. Minä lisäsin lopuksi kolme tippaa steviaa. Lopputulos oli herkullinen. Taisinpa nuolla kulhonkin. 😉

Pitääpä ruveta pohtimaan mitäs muuta raparperistä keksisi tänä vuonna, potentiaalia riittää. Eiköhän tännekin vielä lisää raparperireseptejä saada. 😉

(function(i,s,o,g,r,a,m){i[’GoogleAnalyticsObject’]=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,’script’,’//www.google-analytics.com/analytics.js’,’ga’);

ga(’create’, ’UA-66125539-1’, ’auto’);
ga(’send’, ’pageview’);

Kommentit (10)

  1. Ihana mansikka-raparperipiirakka – Kauneus & Terveys -blogit

    […] raparperireseptejä: Raparperia ja leipäjuustoa Raparperichutney Raparperikaritsanpotkat Raparperipiirakka 1 […]

  2. Mausteinen raparperichutney ja muita kesäisiä reseptejä – Kauneus & Terveys -blogit

    […] Minäkin siis miellän raparperin ensimmäiseksi makeisiin juttuihin (ks. raparperipiirakka ja raparperiä ja leipäjuustoa kookosmaidossa), mutta se taipuu myös muuhun. Sain vastikään äidiltäni muovikassillisen raparperinvarsia, […]

  3. Ruusuinen kardemumma-kookosvanukas – Kauneus & Terveys -blogit

    […] Muita kookosherkkuja: Chocolate Chip Cookie Dough Cookies (taikinaiset suklaahippukset) Kanelinen kookosvanukas (cinnamon coconut custard) Kookoskeot Leipäjuustoa kookosmaidossa Raparperiä ja leipäjuustoa kookosmaidossa […]

  4. Raparperipiirakkaa juhlan kunniaksi – Kauneus & Terveys -blogit

    […] ”vanhojen” tapahtumien juhlimista, joten yllätys oli melkoinen. ? Lupailin myös aiemmassa Raparperiä ja leipäjuustoa-postauksessani lisää raparperireseptejä, ja tässä sellainen nyt seuraa. […]

  5. Nopea raparperipuuro ja kootut raparperireseptit – Kauneus & Terveys -blogit

    […] viljattoman piirakan, ja sen jälkeen keksin, että siitä syntyy taivaallista herkkua pannulla kookosmaidon ja leipäjuuston kanssa. Jälkimmäinen on yksi kesäisitä aamiaissuosikeistani! Ja täytyy sanoa (sori, äiti), […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *