Raparperi ja kondensoitu maito tekevät täydellisen piirakan

Keväällä ja kesällä useampi lempiruokani tulee sesonkiin: ensiksi parsa (esim. parsarisotto on ollut viime aikoina pop), ja nyt raparperi. Ai että. Tykkään toki hedelmistä joita saa marketeista vuoden ympäri, ja pakkasessa pidän aina marjoja, mutta tuoreet raaka-aineet ovat yksinkertaisesti omaa luokkaansa. Raparperi menee minulle melkein missä tahansa muodossa. Siitä voi tehdä monia erilaisia piirakoita ja makeita herkkuja, mutta se sopii hauskasti myös suolaisiin ruokiin, kuten lammaspataan ja salsaksi tai chutneyksi grillatuille lihoille. Raparperin suurkulutus alkaa nyt.

Ks. koottu lista blogin raparperiresepteistä

Aiemmin tässä kuussa testasin Nigella Lawsonin flan-reseptiä, jonka pääraaka-aineena oli kondensoitu maito. Se on hyvin makeaa ja siitä sain idean kokeilla miten se sopisi raparperin kanssa – ja niinhän se kondensoitu maito pyöristääkin kirpsakan raparperin juuri täydellisesti. Piirakan pohjan tein helposti kekseistä, joten tähän piirakkaan ei sen kummempia jauhovarastoja tarvita. Tästä raparperipiirakasta tuele helposti myös gluteeniton, kun vaan valitsee pohjaan gluteenittomat keksit. 😉 Raparperipiirakka kondensoidulla maidolla on tosi näpsäkkä resepti vaikkapa mökille, sillä keksit ja kondensoitu maito säilyvät kaapeissa hyvin vierasvarana!

Raparperi + kondensoitu maito + keksipohja – helppoa ja herkullista!

Seuraa blogia:

Facebook / Instagram Bloglovin

Raparperipiirakka kondensoidulla maidolla

Ainekset (8 annosta)

Pohja
200 g
(gluteenittomia) Digestive-keksejä (esim. Semperiltä löytyy peräti kahta gluteenitonta Digestiveä: pelkkä Digestive ja Kauradigestive)
100 g
voita
Täyte
200-300 g
raparperia
1 tlk
kondensoitua maitoa (397 g, esim. Dovgan- tai Markomilk-merkkinen)
2
kananmunaa
1 h 00 min
{
AKTIIVINEN 15 min
PASSIIVINEN 45 min

Tee näin:

Sulata voi. Jauha keksit hienoksi muruksi monitoimikoneella, blenderissä tai käsin huhmareella (työläämpi vaihtoehto, mutta oiva mökkikeittiöön ;)). Sekoita voisula keksimurun joukkoon. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjan peitoksi (halkaisija noin 20 cm) ja taputtele keksimuruseos vuoan pohjalle ja reunoille. Pilko raparperinvarret noin 0,5 cm paksuisiksi siivuiksi. Levitä siivut keksipohjan päälle. Kumoa kondensoitu maito tölkistään kulhoon. Sekoita joukkoon kananmunat. Kumoa maitoseos raparperinpalojen päälle ja paista uunissa 175 C asteessa noin 40 minuuttia, kunnes kondensoitu maito on hyytynyt ja asettunut. Sen ei tarvitse olla aivan jämäkkää, mutta ei enää hyllyvää. Anna piirakan jäähtyä ensiksi huoneenlämmössä ja sitten mielellään yön yli jääkaapissa. Irrota raparperipiirakka vuoasta vasta kun se on täysin jäähtynyt.

hyvinvointi ruoka-ja-juoma
Kommentit (2)
  1. Minä laitan sissiolosuhteissa keksit minigrip-pussiin ja mäiskin kaulimella/kattilalla ne rikki.

    Olen myös tehnyt raparperipiirakan kookosmaitoon.

    Kivaa kesää!

    1. Joo tuo pussikikka on ihan loistava! Itselläkin raparperi ja kookos kuuluvat suosikkimakuyhdistelmiin, ja on se päässyt blogiinkin esim täällä:

      https://blogit.terve.fi/pilketta/ihana-mansikka-raparperipiirakka/
      https://blogit.terve.fi/pilketta/viljaton-raparperi-kookospiirakka-ilman/

      Aurinkoista kesää sinnekin! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *