Raaka puolukkamousse suolakaramellikastikkeella
Oi hurja, jouluhan tässä alkaa lähestyä! Omassa arjessani se ei juurikaan näy, paitsi sitten kun avaan Facebookin tai rupean selaamaan seuraamiani blogeja Bloglovinin kautta (kätevä tapa koota kaikki blogit joista tykkäät samaan feediin! Ei tarvitse käydä kyttäämässä koska tulee uusi postaus). Facebookissa ihmiset huutelevat parhaiden joulureseptien perään (gluteenittomat piparit, maidoton riisipuuro jnejnejne) ja ruokablogeissakin jouluiset reseptit ovat selvästi yleistymään päin. Noh, mitä muut edellä – sitä minä perässä. Pilkettä-blogin joulunodotuksen korvaa ihana, raaka puolukkamousse suolakaramellikastikkeella.
Tämä raaka puolukkamousse sai ideansa puolukka-kinuskiraakakakusta, jonka resepti oli blogissa jo kolmisen vuotta sitten. Se on ollut siitä lähtien yksi bravuureistani, jota tarjoan ilomielin jos vieraita on luvassa. Puolukkamousse on raakakakkua hieman kevyempi vaihtoehto ja sitä on helpompi tehdä kerralla pienempikin annos, jos kakulle ei meinaa riittää syöjiä (raakakakun voi tosin myös pakastaa!). Tämä puolukkamousse on raakakakun tapaan maidoton, ja se saa kermaisen makunsa ja koostumuksensa cashewpähkinöistä – ihana makupari hapokkaille puolukoille! Koko kokonaisuuden kruunaa vielä taateleista tehty suolakaramellikastike – tästä ei jälkiruoka enää parane. 😉
Lisää puolukkareseptejä:
Pehmissmoothie
Puolukka-kinuskiraakakakku
Puolukkapiirakka
Puolukka-pähkinäpuuro
Puolukka-piparjuurimaustevoi pihville
Raaka puolukkamousse suolakaramellikastikkeella
3 dl cashewpähkinöitä
4 dl puolukoita
1-1,5 dl kookosmaitoa tai kermaa (esim. Kara)
1 tl vaniljauutetta
Maun mukaan steviatippoja, vaahterasiirappia tai muuta haluamaasi makeutusta
Suolakaramellikastike:
1 dl kuivattuja, kivettömiä taateleita
1,5-2 dl kookosmaitoa
¼-1/3 tl (ruusu-)suolaa
Liota cashewpähkinöitä ja kastikkeen taateleita väljässä vedessä jääkaapissa (eri astioissa) vähintään neljä tuntia, mieleellän yön yli. Liotuksen jälkeen kumoa pähkinät siivilään ja huuhtele ne kevyesti hanan alla. Mittaa puolukat, cashewpähkinät ja desi kookosmaitoa tehosekoittimeen. Aja tasaiseksi massaksi. Jos koostumus tuntuu turhan paksulta, lisää hieman kookosmaitoa. Mausta vaniljalla ja lisää makeutusta suuhusi sopiva määrä. Anna moussen tekeytyä jääkaapissa puolisen tuntia ennen tarjoilua.
Valmista suolakaramellikastike. Kumoa taatelien liotusvesi pois ja pistä taatelit huuhdeltuun tehosekoittimeen kookosmaidon ja suolan kera. Aja tasaiseksi massaksi. Lisää kookosmaitoa kunnes kastikkeen koostumus on sopivan paksua. Jaa mousse annosmaljoihin tai tarjoa isommasta tarjoilukulhosta. Puolukkamousse säilyy jääkaapissa joitain päiviä.