Maukkaat ja helpot porkkana-linssipyörykät

Aurinkoista pääsiäistä kaikille! Viime viikkoina olen pysytellyt enimmäkseen kotosalla ja vältellyt turhia kauppareissuja, eikä pääsiäiseemme kuulunut tänä vuonna sen kummempaa juhlakattausta. Pakastimesta löytyi karitsanpotkia (ks. marokkolaiset karitsanpotkat) ja gluteenittoman mämmin raaka-aineet löytyivät valmiiksi kotoa, mutta muuten. Kaupassa käymisen vähentäminen on saanut minut käyttämään luovuuttani uudella tavalla kuivakaappien raaka-aineiden suhteen. Eniten uutta puhtia on saanut uusien kasvisreseptien kokeilu, sillä kuivakaapeista on löytynyt juurikin niihin sopivia aineksia, kuten papuja ja linssejä. Osa kokeiluista on ollut vähemmän onnistuneita kuin toiset, mutta linssicurry, chili sin carne ja tämän postauksen porkkana-linssipyörykät ovat esimerkkejä niistä resepteistä, jotka tulevat jäämään vakiorepertuaariin. Resepti on mukailtu inspiroivan Viimeistä murua myöten-blogin porkkananugeteista.

Porkkana-linssipyörykät

Pellillinen pyöryköitä

  • 4 dl punaisia linssejä (kuivia)
  • 4-8 valkosipulinkynttä murskattuna (itse tykkään laittaa reippaasti)
  • 8 dl kasvislientä keittämiseen
  • 4 keskikokoista porkkanaa hienoksiraastettuna
  • 4 dl maukasta juustoraastetta (esim. emmental, kypsä gouda tai cheddar, tai vaikkapa parmesaani/pecorino)
  • 2 dl (gluteenittomia) korppujauhoja
  • 2 tl juustokuminaa (jeeraa)
  • Mustapippuria myllystä
  • Suolaa, jos siltä tuntuu – minulle kasvisliemen ja juuston suola riittivät)

Huuhtele linssit siivilässä. Mittaa kattilaan kasvisliemi, porkkanaraaste ja murskatut valkosipulinkynnet. Keitä seos kypsäksi ja jätä kattilaan jäähtymään noin tunniksi. Voit halutessasi survoa seosta hienommaksi sauvasekoittimiella, mutta se ei ole. välttämätöntä. Lisää kattilaan juustoraaste, korppujauho ja mausteet. Sekoita huolellisesti.  Nosta kattila jääkaappiin noin tunniksi ja muotoile sitten massasta pyöryköitä leivinpaperilla peitetylle pellille. Paista pyöryköitä uunissa 200 C asteessa noin 30-40 minuuttia porkkana-linssipyöryköiden koosta riippuen. Nauti sellaisenaan dippien kera tai esimerkiksi riisin, tsatsikin ja tomaattikastikkeen kanssa.

Kokeile myös näitä kasvisruokia:

treeni-ja-ravinto reseptit gluteeniton kasvisruoka
Kommentit (6)
  1. Ai helppo? Kolme tuntia kestää, ennen kuin pääsee syömään!?

    1. Itselleni helppo tarkoittaa vähää vaivaa, nopeus onkin sitten asia erikseen. 🙂

  2. Oi miten ihana resepti! Mainiota, kun pullat valmistuvat vähän kuin itsessään uunissa.
    Tämän laitan itselleni muistiin!

    1. Jep, minä olen näiden helppojen + kerralla paljon-reseptien fani. 😉 Ja tämä oli tosiaan miehellekin maistuvaa kasvisruokaa!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *