Pilkettä
Pilkettä

Pirteä vadelmahelmipuuro (gluteeniton ja maidoton)

Välillä ihan ihmettelen miksi niin harva kokkailee helmipuuroa. Se on helppoa, halpaa, kotimaista ja gluteenitonta. Itse tykkään etenkin sen hauskasta, pehmeitä helmiä sisältävästä koostumuksesta, mikä tekee puuron syömisestä erityisen hauskaa! Kun kyselin kavereilta helmipuurokokemuksia, totesi muutama sen olevan tylsä. Se on kuitenkin helppo korjata! Helmipuuro saa aivan uuden elämän kun sitä tehdään perinteisen, maitopohjaisen version sijaan vaikkapa kookosmaidolla ja vaniljalla tai kaneleilla ja omenalla, mistä olen aiemmin laittanut reseptin blogiinkin (ks. vaniljainen, maidoton helmipuuro ja omena-kanelihelmipuuro). Nyt uusin ihastukseni on pirteä ja raikas vadelmahelmipuuro.

omena-kaneli-helmipuuroOmena-kanelihelmipuuro sopii syksyyn

Itse elän puurovuotta, ja siihen ovat kuuluneet muun muassa seuraavat reseptit:

Helmipuuro
Mustikka-kardemummavispipuuro
Omena-kanelihelmipuuro
Raparperipullapuuro
Riisiuunipuuro kookosmaitoon
Riisivanukas suolakaramellikastikkeella
Snickers-tuorepuuro
Suklaa-tattaripuuro suolakaramellikastikkeella
Vaniljainen tapiokavanukas

vadelmahelmipuuro helmipuuro marjoilla

Vadelmahelmipuuro (gluteeniton ja maidoton)

8 dl vettä (tai maitoa/kasvimaitoa)
200 g pakastevadelmia
2 dl helmisuurimoita
(1 tl vaniljauutettaa)
Ripaus suolaa
Makeutusta maun mukaan, esimerkiksi hieman hunajaa, sokeria tai steviatippoja

Mittaa vesi ja vadelmat kattilaan. Kiehauta neste ja lisää helmisuurimot kunnolla kiehuvan nesteen sekaan. Lisää myös mausteet ja laske lämpöä. Jatka puuron keittelyä noin 10 minuuttia ja tarjoa lämpimänä tai haaleana. Puurosta tulee jääkaappisäilytyksessä hieman jähmeämpää, mutta minä vain tykkään. 😉

Vinkki: Jos mietit mitä muuta tehdä helmisuurimoista kuin puuroa, niin esimerkiksi Sweet Food O’Mine-blogin sahramipannukakkua kannattaa kokeilla. 🙂

Edellinen kirjoitukseni: NERå – melkein kaikki myös gluteenittomana

neråNERån gluteeniton grillibroileripita

Kommentit (4)

  1. Sari

    Oi, että miten houkuttelevalta tuo vadelmainen helmipuuro kuulostaa. Tsekkasin jo kaapit, mutta en löytänyt helmisuurimoita. Täytyy muistaa seuraavalla kauppareissulla.
    Meilläkin eletään puurovuotta ja puuroa on löytynyt pöydästä, jos yhtä sun toista. Kiitos, muuten reseptin jakamisesta. Tuo sahramipannukakku on kyllä älyttömän hyvää.

    • siiri

      Kiitos, Sari! Puuro on tosiaan todella varioitava ruoka – paljon muuta kuin sitä peruskaurapuuroa. Itsellä Puuron uusi aika-kirja on tuonut eteen monia uusia reseptejä ja ihan uusia raaka-aineitakin puuroille. 🙂

      http://blogit.terve.fi/pilketta/puuron-uusi-aika/

  2. Suosikki tv-sarjani, jotka saan katsoa yksin – Pilkettä

    […] Edellinen kirjoitukseni: Pirteä vadelmahelmipuuro (gluteeniton ja maidoton) […]

  3. Makea kaurapuuro marjoilla – ilman valkoista sokeria – Pilkettä

    […] suolakaramellikastikkeella Snickers-tuorepuuro Suklaa-tattaripuuro suolakaramellikastikkeella Vadelmahelmipuuro Vaniljainen […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *