Pipsan kardemummalohi

Entisen mallin, sittemmin keittokirjan (Pipsan keittiössä) julkaisseen ja Suomen Top Chefiä tuomaroineen Pipsa Hurmerinnan kardemummalohen reseptiä levitettiin tehokkaasti muutamia vuosia sitten. En ole niin makean ystävä, joten siirappi hieman epäilytti, mutta kardemummaa en voinut vastustaa – se on yksi lempimausteistani. Käytän sitä niin leivonnaisiin (esim. runebergintortut, kanelipullamuffinssit, mustikkaskonssi, mausteinen banaaniblondie, pistaasi-suklaabrownie…) kuin liharuokiinkin (Lammasta Rogan Josh, pulled pork itämaisittain) – ja nyt sitten kalaankin. Puolitin siirapin määrän ja lopputulos oli makeudeltaan juuri sopiva! Minun suussani tämä oli selkeästi makeaa puolikkaallakin siirappimäärällä (muttei vielä liian), mutta jos rakastat makeaa niin tee alkuperäisen ohjeen mukaan. 😉

Muita kardemummaherkkuja:
Ihana mustikka-kardemummacurd
Vohvelit ja pirteä päärynähillo kanelilla ja kardemummalla
Lammasta Rogan Josh ja mango-kardemummalassia
Ruusuinen kardemumma-kookosvanukas

Taisi tulla selväksi että pidän kardemummasta? 😉

Lisää kalareseptejä löytyy Pääruoat-hakemistosta.

kardemummalohi1

kardemummalohi2

KARDEMUMMALOHI
4 annosta

4 lohifileetä (yht. n. 600-800 g)
1 sitruuna

Kastike:
1 tl savupaprikajauhetta
2 tl jauhettua kardemummaa
1 tl suolaa
1 tl cayennepippuria
½ dl vaahterasiirappia (alkuperäisessä ohjeessa 1 dl)

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään pienessä kipossa. Voitele lohifileet kastikkeella, nosta ne leivinpaperilla peitetylle pellille ja paista uunissa 200 ˚C asteessa 10 minuuttia (minulla 15 minuuttia). Purista lohen päälle sitruunamehua ennen tarjoilua. Tarjoa haluamasi kasvislisukkeen kanssa. Meillä oli tällä kertaa keitettyä parsakaalia voilla ja salaattia.

Minä olin suolannut lohta jo hieman ennen kastikettakin, mutta lopputulos ei ollut lainkaan liian suolainen. Annoin lohipalojen myös marinoitua kastikkeessa pari tuntia ennen ruoanvalmistusta. Käyttämäni lohipalat olivat nahattomia, joten öljysin leivinpaperin oliiviöljyllä etteivät kalat tarttuisi kiinni (eivätkä tarttuneet).

kardemummalohi3

(function(i,s,o,g,r,a,m){i[’GoogleAnalyticsObject’]=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,’script’,’//www.google-analytics.com/analytics.js’,’ga’);

ga(’create’, ’UA-66125539-1’, ’auto’);
ga(’send’, ’pageview’);

Kommentit (13)
  1. Rommirusina
    4.3.2014, 07:36

    Eipäs ole itsellä tullut mieleenkään, että kaardemumman voisi yhdistää myös lohen kanssa, tätä makupariahan pitää testata joskus.

  2. Joo, oli minullekin aika yllättävä yhdistelmä. Pari ensimmäistä suupalaa meni yllättävää kokemusta sulatellessa, mutta sitten siihen jäikin jo koukkuun.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *