Perunanachot – parasta kasvismättöä

Myöhäinen kesälomani vetelee viimeisiään. Lomani alkoi viiden päivän matkalla Puolaan Sopotiin ja Gdanskiin, jonka jälkeen tein Suomi-kierroksen. Koukkasin Turusta Helsingin kautta Ouluun (ks. Ravintolavinkki Ouluun: Cafe Rooster), josta palasin jälleen Helsinkiin, jossa tapasin lukiotyttöporukkaani. Tapaamme usein kokkailun ja koti-illallisen merkeissä, ja kun tällä kertaa haettiin ideaa mitä pistettäisiin pöytään, oli meillä yksi selkeä testaamisen arvoinen ruoka. Tänä kesänä ruokablogeissa on nimittäin levinnyt yksi selkeä hittiresepti: perunanachot. Jos resepti on niin hyvä että sitä tulee tehtyä viidesti viikossa niin kai sen on pakko olla hyvää?

jauheliha-kesäkurpitsavuokaElokuussa jauheliha-kesäkurpitsavuoka kohosi hittireseptiksi, jota lukivat tuhannet ihmiset. Perunanachot on vähintään saman hypen arvoinen. 😉

Perunanachot koostuvat perunasta (yllätys, yllätys), joka paahdetaan siivuina uunissa. Perunanachot kruunataan tyypillisillä nacholisukkeilla, eli juustokastikkeella, tomaatilla, punasipulilla, avokadolla ja halutessa vielä korianterilla. On muuten melkoinen setti! Perunanachot-perusohje on ihan lihaton, mutta me lisäsimme reseptiin ruokaisuutta paketillisella jauhelihaa. Myös paistetut broilerin fileesuikaleet toimisivat varmasti hyvin. Hannan soppa-blogista löytyy myös resepti täysin vegaaniseen perunanachot-reseptiin, jossa juusto ja muut maitotuotteet on korvattu kasvipohjaisilla tuotteilla. Alunperin resepti on lähtöisin Anu Braskin Vegaanimättöä-kirjasta.

kasvisnachoperunanachot

Perunanachot

1,5 kg perunoita
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl tacomaustetta (joko kaupan tai itse tehtyä, ks. resepti)
Suolaa myllystä, jos mausteseoksessa ei ole sitä valmiiksi

Juustokastike:
2 dl creme fraichea, kermaa tai maitoa
400 g (2 pkt) cheddar-sulatejuustosiivuja
1 tuore, mieto punainen chili silputtuna (tai maun mukaan – myös silputut säilykejalopenot toimivat)

Päälle:
2 isoa tomaattia
1 punasipuli (näin kesällä käytä sipuleista myös varret!)
2 kypsää avokadoa
2-3 limeä
1 ruukku tuoretta korianteria
Mustapippuria myllystä

Lisäksi halutessasi lihaa:
1 pkt vähempirasvaista jauhelihaa (10 %) tai 300-400 g broilerin fileesuikaleita
Tacomaustetta ja suolaa maun mukaan

Pese perunat huolellisesti ja siivuta ne noin 0,5 cm paksuisiksi kiekoiksi. Mausta perunasiivut tacomausteella ja pyörittele öljyssä niin että mausteet ja öljy peittävät perunasiivut tasaisesti. Levitä siivut leivinpaperilla peitetylle pellille ja paista uunissa 225 C asteessa noin 20-30 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet väriä. Käytä tarvittaessa kahta peltiä mikäli perunat meinaavat jäädä paksuksi kasaksi!
Valmista juustokastike perunoiden ollessa uunissa. Kuori juustot muoveistaan ja lämmitä ne kerman/maidon kanssa pienessä kattilassa. Älä keitä. Hienonna chili/jalopeno ja lisää se juustokastikkeen joukkoon kun juusto on sulanut. Pidä kastike lämpimänä.
Kuutioi tomaatit ja avokado, hienonna punasipuli, leikkaa limet lohkoiksi ja silppua tuore korianteri. Kokoa perunanachot suureen uunivuokaan tai laakealle vadille. Levitä perunasiivut pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. Lisää päälle liha, mikäli käytät sitä. Valele perunakerros kauttaaltaan juustokastikkeella. Ripottele juustokastikkeen päälle tomaatti, avokado ja sipuli. Viimeistele korianterisilpulla ja rouhaise päälle vielä hieman mustapippuria myllystä. Koristele annos limelohkoilla tai tarjoa ne erillisestä kulhosta jos ne meinaavat upota juustokastikkeeseen. Jokainen syöjä voi puristaa limestä mehua oman annoksensa päälle oman maun mukaan. Ja sitten perunanachot ovat valmiita nautittaviksi. 😉

Eikös ollutkin hyvää? 😀

Samankaltaisia reseptejä:

Kukkakaalipitsa kasvistäytteillä
Munakoiso-artisokkapitsa
Raejuustolaatikko (erinomaista mättöä!)
Tacogratiini
Tacojauhelihapiirakka
Tacomaustettu naudanpaisti ja korianteriaioli

tacopiirakkaTacopiirakka on illan istujaisten hittiruoka

Edellinen kirjoitukseni: Cafe Rooster – ravintolavinkki Ouluun

cafe roosterCafe Roosterin sisustus miellyttää silmää

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *