Paras varhaiskaali-nuudelisalaatti – salaisuus piilee kastikkeessa

Kesällä maistuvat raikkaat salaatit. Tykkään erityisesti ruokaisista salaateista, jotka oikeasti vievät nälän. Ruokaisuutta haen usein paahdetuista juureksista, kasviksista, joissa on kunnolla tekstuuria, linsseistä, pähkinöistä ja nuudeleista. Näin alkukesästä varhaiskaali on kerrassaan ihanaa, ja sitä tulee syötyä jopa enemmän kuin tavallisia vihersalaatteja. Yksi salaattibravuureistani onkin juuri varhaiskaali-nuudelisalaatti, jonka salaisuus on maukkaassa kastikkeessa.

Varhaiskaali-nuudelisalaatti

  • 1 varhaiskaali (n. 800 g)
  • 3-4 porkkanaa
  • 200-250 g leveää riisinuudelia
  • 2 (naisen) kourallista cashewpähkinöitä paahdettuna
  • 200 g erilaisia salaatteja (esim. rucolaa, pinaattia, lehtisalaattia)
  • 1 ruukku tuoretta korianteria silputtuna. (voit vaihtaa myös minttuun tai thaibasilikaan – tai sekoittaa niitä korianterin joukkoon)
  • 1/2 dl paahdettua seesaminsiemenöljyä

Kastike:

  • 2 rkl riisiviinietikkaa vaaleaa balsamicoa
  • 2 rkl (gluteenitonta) soijakastiketta 
  • 2 rkl kalakastiketta (tai lisää soijakastiketta)
  • 2 rkl ruskeaa sokeria tai fariinisokeria
  • 1/2-1 punainen chili hienonnettuna (tulisuudesta ja mieltymyksestäsi riippuen)
  • 2 rkl oliiviöljyä

Kuumenna uuni 200 C asteeseen. Aseta leivinpaperiarkki pellille ja ripottele sille cashewpähkinät. Paahda uunissa 5-10 minuuttia, kunnes cashewpähkinät tuoksuvat ja ovat saaneet kauniin kullanruskean värin. Pähkinät palavat herkästi, joten niitä kannattaa vahtia paahtamisen aikana. Jätä pähkinät jäähtymään. Suikaloi tai raasta varhaiskaali ja porkkanat ohueksi. Valmista kastike sekoittamalla sen ainekset keskenään. Siirrä porkkanat ja kaali kulhoon ja sekoita kaikki kastike niiden joukkoon. Jätä marinoitumaan. Keitä riisinuudelit pakkauksen ohjeiden mukaan, mutta jätä ne hieman al denteksi etteivät ne pääse kypsymään mössöksi asti. Nuudelien kypsyttyä valuta ne siivilässä ja siirrä sitten toiseen kulhoon tai kattilaan odottamaan. Sekoita seesamiöljy hyvin nuudelien joukkoon, jotta ne pysyvät irtonaisina. Saksi nuudeleita samalla hieman lyhyemmiksi. Sekoita nuudelit kaali-porkkanasalaattiin sitten kun ne eivät ole enää kuumia. Sekoita hyvin. Salaatin ollessa haaleaa, voit sekoittaa joukkoon lopun salaatin paahdetut cashespähkinän ja tuoreet yrtit. Tarjoa heti sellaisenaan tai lisukkeena haluamallesi proteiininlähteelle. 

Vinkki: Varhaiskaali-nuudelisalaatti on kerrassaan herkullista broilerin ja satay-kastikkeen kanssa! Ks. Resepti.

Lisää reseptejä löytyy blogin reseptihakemistosta.

Kommentit (4)
  1. Hei! Tulin blogiisi tämän reseptin myötä, joten en tiedä tapaasi kirjottaa reseptejä 😊 Moniko tästä reseptistä syö?

    1. Tervetuloa Heli! 🙂 En yleensä merkkaa monelleko resepti on, sillä se riippuu niin paljon syöjästä ja mitä muuta pöydässä on tarjolla. Meillä tästä salaatista riitti viimeksi isot annokset kuudelle syöjälle kun tätä tarjottiin broilerin fileiden lisukkeena. Jos tarjolla olisi vaikkapa broileria, perunoita ja tätä salaattia, riittäisi salaatista varmasti useammallekin. Sanotaan nyt vaikka 6-8 hengelle. 😉 Toivottavasti vastauksestani oli apua! 🙂

      1. Kyllä oli 👍🏻 Kiitos tästä!

        1. Jes, todella kiva kuulla! 🙂 Tämä on kyllä niiiin maukasta 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *