Pilkettä
Pilkettä

Paras punajuurikeitto – niin hienon väristäkin!

Meillä on viime syksystä saakka noudatettu tehokkaasti meal prep-periaatetta, eli olemme valmistelleet viikon aterioita etukäteen ja näin varmistaneet fiksun ruokailun läpi viikon ja kevyemmän ruokalaskun (ks. Meal prep-viikkojen ruokalistat). Lautaselle on kuin onkin päätynyt monipuolisesti erilaisia kasviksia ja juureksia, ja vaihdellen kanaa, lihaa ja kalaa. Kasvisruokiakin tulee syötyä säännöllisesti, ja hiljattain pidimme myös hyvin kasvisruokapainotteisen viikon kun pihistelimme ruokalaskusta. Silloin keksittiin myös se paras punajuurikeitto.

Punajuuret ovat herkullisia, mutta hieman työläitä kokattavia. Niiden kypsymisaika on muita juureksia pidempi, ja niitä kuoriessa saa helposti värjättyä yhden jos toisenkin paikan kauniin violetinpunaiseksi. Vinkki: Pese kädet kunnolla ennen kuin rupeat pyyhkimään niitä valkoiseen keittiöpyyhkeeseen. 😉 Punajuurikeitto on kuitenkin loppu peleissä varsin helppo tehdä: sen kun kuorit, pilkot ja annat keittyä. Loppuun vielä soseutus ja se on siinä. Todella herkullista ja vieläpä edullista ruokaa – kannattaa kokeilla!

Paras punajuurikeitto

  • 1 bataatti
  • 500 g punajuuria
  • 1 sipuli
  • 1 tlk (400 g) kookosmaitoa
  • 6 dl vettä
  • 2 kasviliemikuutiota (sellaisia, joiden annostelu on 1 per 0,5 vettä)
  • 1-2 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • (Halutessasi hieman chiliä)

Kuori ja pilko punajuuret nopan kokoisiksi kuutioiksi. Kuumenna vesi kattilassa ja lisää punajuuri- ja liemikuutiot sen joukkoon. Punajuurilla kestää pisimpään kypsyä, joten ne kannattaa laittaa keittymään jo sillä aikaa kun valmistelet muita aineksia. Kuori ja raasta inkivääri, pilko valkosipulinkynnet ja lisää ne kattilaan. Kuori ja pilko bataatti ja sipuli, lisää ne kattilaan. Jatka kasvisten keittämistä kunnes punajuuretkin ovat haarukalla kokeiltaessa pehmenneet. Aikaa kannattaa varata ainakin 45 minuuttia. Lisää joukkoon kookosmaito ja aja keitto sileäksi tehosekoittimella tai sauvasekoittimella. Voit halutessasi ohentaa keittoa lisäämällä vettä – itse pidän paksuista sosekeitoista. Nauti esimerkiksi raejuuston ja tuoreen leivän kera.

Lisää punajuurireseptejä:

Punajuuririsotto on kerrassaan herkullista

Lisää reseptejä löytyy blogin reseptihakemistosta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *