Paras gluteeniton porkkanakakku

Miellä oli hiljattain ystävieni kanssa mitä herkullisin nyyttärihenkinen kotibrunssi. Jokainen meistä toi jotain erilaista, ja lopputulos peittosi minkä vaan ravintolan brunssin: pinaattimunakasta, ruokaisaa salaattia, juustoja, hilloa ja hedelmiä, marjoja jogurttia, tuoretta leipää ja croissantteja, ja jälkkäriksi paras gluteeniton porkkanakakku, jota olen syönyt. Kakun leiponut ystäväni antoi minulle käyttämänsä reseptin, ja jatkoin tuotekehittelyä siitä vielä pikkaisen eteenpäin – minulla kun on aina vaikeuksia noudattaa reseptejä tarkasti. 😉 Lopputulos on mehevä, ja tässä reseptissä kuorrute ei varmastikaan lopu kesken. Tämä gluteeniton porkkanakakku on ehdottomasti uusi bravuurikakkuni!

Paras gluteeniton porkkanakakku

Porkkanakakku:

  • 400 g porkkanoita
  • 3-4 kananmunaa
  • 2-3 dl sokeria
  • 1,5 dl kookosöljyä tai muuta haluamaasi miedonmakuista kasviöljyä
  • 3 dl gluteenitonta jauhoseosta (esim. Semper Fin Mix)
  • 1 dl pähkinäjauhoa (esim. mantelijauhoa tai pekaani- tai hasselpähkinöistä jauhettua jauhoa)
  • 2-3 tl kanelia
  • 1/2 tl jauhettua inkivääriä
  • Ripaus jauhettua neilikkaa
  • Ripaus jauhettua muskottipähkinää
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 1 tl leivinjauhetta

Kuorrute:

  • 100 g huoneenlämpöistä suolatonta voita
  • 400 g huoneenlämpöistämaustamatonta tuorejuustoa
  • 1,5-2 dl tomusokeria
  • 1 tl vaniljauutetta
  • 1/2-1 (luomu-)appelsiinin kuori (koosta riippuen)

Koristeluun

  • Pähkinöitä tai pähkinärouhetta

Vinkki: voit maustaa taikinan yksittäisten mausteiden sijaan myös piparkakkumausteella.

Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Vaahdota munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää muna-sokerivaahdon joukkoon porkkanaraaste ja öljy. HUOM: jos käytät kookosöljyä, lämmitä se juoksevaksi). Sekoita kuivat ainekset keskenään erillisessä kulhossa. Lisää jauhoseos muna-porkkanaseokseen ja sekoita huolellisesti. Kumoa taikina leivinpaperilla vuorattuun tai huolella voideltuun ja korppujauhotettuun (esim. gluteenittomat korppujauhot tai kookoshiutaleet sopivat vuoan jauhottamiseen) kakkuvuokaan (vetoisuus noin 3 l) ja paista porkkanakakkua uunissa 175 C asteessa n 50 minuuttia. Tarkista kakun kypsyys tikun avulla. Anna kakun jäähtyä täysin ennen kuorruttamista. Valmista kuorrute kakun jäähtyessä – senkin on hyvä ehtiä jähmettymään jääkaapissa ennen porkkanakakun kuorruttamista. Sekoita voi ja tuorejuusto. Siivilöi joukkoon tomusokeri ja mausta vaniljauutteella ja appelsiininkuorella. Nosta kuorrute jääkaappiin siksi kunnes kakku on jäähtynyt ja on aika kuorruttaa kakku. Levitä kuorrute jäähtyneen kakun päälle lastan tai nuolijan avulla. Koristele pähkinöillä tai pähkinärouheella. Nauti! 😉

 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *