Paras gluteeniton brownie maistuu mantelilta

Keväällä tein pellillisen kerrassaan ihanaa brownieta eräisiin juhliimme. Se oli ehkä paras gluteeniton brownie ikinä ja heti oli selvää että reseptin pitäisi päästä blogiin. Ajattelin juhlavalmisteluita tehdessä että otan browniesta kuvat seuraavana päivänä – kyllä pellillisestä kuitenkin jotain jää jäljelle. No ei jäänyt.

Paras gluteeniton brownie sai uusintayleisönsä kun serkkuni tuli kyläilemään miesystävänsä kanssa. Voi sanoa että mantelibrownie sai jälleen hyvän vastaanoton ja nyt ehdin jopa ottamaan kuvat reseptipostausta varten. Mantelibrownie on kerrassaan täydellistä kahvin kanssa ja kokonaisuutta raikastaa kivasti creme fraiche-kermavaahto. Minä en siis oikeastaan tykkää hirveästi tavallisesta kermavaahdosta, sillä äidilläni oli aina tapana sekoittaa rahkaa kermavaahdon joukkoon ja näin lopputulos oli kivan hapan ja raikas Creme fraiche toimii samaan tapaan, mutta on vielä vähän pehmeämmän makuista kuin rahka. Poikaystäväni totesti että tästä lähtien kaikki kermavaahto voi sitten olla tällaista. 😀 Ehkä se riittää kertomaan että mantelibrownie ja creme fraiche-kermavaahto ovat jotain todella herkullista ja ehdottomasti kokeilun arvoista. 😉

Vinkki: Jos haluat browniesta vähähiilihydraattisen, valitse suklaaksi vähintään 70 % kaakaota sisältävä suklaa ja käytä lisämakeutuksena esimerkiksi steviatippoja tai erytritolia. 😉

Jos tykkäät suklaisista herkuista, kokeile myös näitä:

Chili-suklaapannacotta
Itse tehdyt bountyt
Lakritsimutakakku

 

 

Mantelibrownie - paras gluteeniton brownie

Ainekset (20 annosta)

Mantelibrownie
400 g
normaalisuolaista voita
400 g
tummaa suklaata
8
kananmunaa
300 g
mantelijauhoa (neljä pientä pussia)
2-4 dl
sokeria
pari rkl
amarettoa tai muuta pähkinälikööriä
Koristeluun
tomusokeria
tuoreita marjoja
Creme fraiche-kermavaahto
4 dl
kuohukermaa
200 g
creme fraichea
1-2 tl
vaniljauutetta
sokeria tai muuta makeutusta maun mukaan
1 h 05 min
{
AKTIIVINEN 20 min
PASSIIVINEN 45 min

Tee näin:

Sulata suklaa ja voi miedolla lämmöllä kattilassa tai vesihauteessa, varo polttamasta suklaata. Nosta seos pois liedeltä jäähtymään. Sitten kun suklaaseos on hieman jäähtynyt, lisää kananmunat yksitellen välissä sekoittaen. Lisää mantelijauhot ja loraus amarettoa tai muuta pähkinälikööriä. Tarkista maku ja lisää ripaus suolaa ja maun mukaan sokeria tai muuta makeutusta. Kumoa taikina leivinpaperilla vuoratulle, syvälle uunipellille ja paista uunissa 175 C asteessa 35-45 minuuttia. Anna jäähtyä hieman ennen tarjoilua.

Koristele brownie siivilän läpi sirotetulla tomusokerilla ja tuoreilla marjoilla ennen tarjoilua. Valmista creme fraiche-kermavaahto. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Mausta kerma vaniljalla ja sekoita joukkoon creme fraiche. Lisää sokeria maun mukaan, älä vatkaa liikaa ettei kuohkeus katoa.

Brownie on täydellistä kahvin kanssa.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *