Pana Chocolate-raakasuklaat

Suklaahiiren elämäntyö jatkuu, ja tällä kertaa kansaa valistetaan Pana Chocolaten raakasuklaista, joita saa muun muassa Citymarketeista – eli aika laajan yleisön saatavilla Suomessakin. 😉 Kyseessä on Australiassa perustettu merkki, joka hankkii käsin poimitut kaakaopapunsa Boliviasta, kookoksen Filippiineiltä, kaakaovoin Perusta, agavenektarin Meksikosta, luomukanelin Sri Lankasta ja villicarobin Espanjasta (ks. mitä on carob?). Ei kai siitä muuta voi tulla kuin jotain hyvää? 
Perusteellisena ihmisenä testasin niin monta makua kuin käsiini sain. Valikoimaan olisi näiden lisäksi kuulunut vielä hyvin mielenkiintoisen kuulloinen Rose eli ruusu, jota on kyllä testattava heti kun tilaisuus tulee.

2704panachocolate.jpg

Raw Chocolate

Perusversio, johon kiteytyy kaikille muillekin mauille yhteiset piirteet: hurmaavan pehmeä, tryffelimäinen koostumus, ja carobin ja kanelin vivahde maussa, joka tuo pientä eksoottisuutta. Sitä joko rakastaa tai sitten kaipaa kovaa perussuklaata. Minä tykkään, tykkään paljon.

Fig & Wild Orange

Kuivatun viikunan ja appelsiinin aromit sopivat erinomaisesti Pana Chocolaten perussuklaareseptin makuihin – tämä oli yksi parhaista. 🙂

Goji & Coconut

Hauska ja eksoottinen, kookos ja goji sopivat kanelin ja carobin kanssa. Kookos on isoina lastuina eikä hiutaleina, niin kuin odotin.

Hemp & Nibs

Olin toiveikas tämän maun suhteen, sillä rakastan rouskutella kaakaonibsejä (katso esimerkiksi mokkachiavanukas tai kirsikka-kaakaonibsvalkosuklaa). Tämä ei kuitenkaan ollut lempparini, en vain lämpene sille hampulle. Tässäkin johonkin palaan oli sattunut kova hampunkuorenpala tms jonka tulin sylkäisseeksi pois. Olen aikaisemminkin kokeillut hamppusuklaata Seed & Beanin valmistamana. Siinä ei ollut ikäviä sattumia, mutta en rakastunut siihenkään (saman merkin laventeli- ja sitruuna-kardemummatummat suklaat ovat kyllä kokeilemisen arvoisia!).

Mint

Mintun maku tuntui aluksi todella voimakkaalta, mutta kun siihen tottui, se oli parempi kuin muissa minttusuklaissa. Aivan eri luokkaa kuin perustummasuklaa Marabou Mint 70 % tai CocoVin mintturaakasuklaa. Jos todella tykkäät mintusta, valise tämä. 😉
PS. Minttusuklaan ystävän kannattaa tsekata myön minttu-mutamuffinssien ja doughy mint chocolate chip cookiesin (taikinaiset minttusuklaahippukeksit) resepti. 😉


Nuts (puuttuu kuvasta)


Pähkinät olivat kivan rouheina palasina, mutta siinä kävi vähän sama juttu kuin Coconut & Goji- ja Sour Cherry & Vanilla-suklaiden kanssa – sattumista iloa oli silloin kun ne osuivat syömääsi suupalaan. Ehkäpä sattumia olisi saanut olla enemmän.

Sour Cherry & Vanilla

Ihan kiva, mutta olisin toivonut kirsikan erottuvan selkeämmin. Nyt kirsikat olivat melko harvakseltaan ja aika suurina paloina, joten ne erottuivat silloin kuin pala sattui suuhun. Vanilja ei maistunut kovin voimakkaasti.
PS. Kirsikkasuklaan ystävän kannattaa kokeilla myös raakaa kirsikkavalkosuklaata, kirsikka-mantelivalkosuklaata kirsikka-suklaaganachetorttua ja kirsikka-kaakao-kookosproteiiniherkkua. 😉


Aiempia kirjoituksia kauppojen suklaista:
Voihan valkosuklaa (Arctic Chocin ja ichocin valkosuklaat)
Testissä CocoVin raakasuklaat
CocoVi raakasuklaanvalmistuspaketti
Eettisemmät erikoissuklaat testissä
Endangered Species-suklaat Iherbistä
Kuinka paljon suklaata pieni ihminen oikein tarvitsee?

Raakasuklaan teko itsekin on helppoa ja hauskaa, ja makua voi varioida loputtomiin. Tässä vielä muutama blogissa julkaistu raakasuklaaresepti:
Banaani-kardemummaraakasuklaa
Carob-konvehdit
Chocolate Chip Cookie Dough Cookies (taikinaiset suklaahippukeksit)
Doughy Mint Chocolte Chip Cookies (taikinaiset minttusuklaahippukeksit)
Raakasuklaa (perusresepti)
Raaka valkosuklaa (katso myös kirsikka-, kirsikka-kaakaonibs– ja kirsikka-manteliversiot)
Rouheiset superkaakao-kookoskeksit

(function(i,s,o,g,r,a,m){i[‘GoogleAnalyticsObject’]=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,’script’,’//www.google-analytics.com/analytics.js’,’ga’);

ga(‘create’, ‘UA-66125539-1’, ‘auto’);
ga(‘send’, ‘pageview’);

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *