Pähkinäinen omena-sellerisalaatti vuohenjuustolla

Minun rupesi tekemään mieli waldorfinsalaattia! Perinteiseen waldorfinsalaattiin tulee omenaa, juuriselleriä ja saksanpähkinöitä ja siinä on myös majoneesipohjainen kastike. Minä päätin kuitenkin tehdä sen perusmauilla hieman erilaisen, ja samalla ruokaisamman salaatin. Jääkaapistani löytyi nimittäin pala aivan ihanaa, pitkään kypsytettyä vuohenjuustoa, jonka ajattelin sopivan näiden makujen kanssa erinomaisesti. 😉

15waldorf
PÄHKINÄINEN OMENA-SELLERISALAATTI VUOHENJUUSTOLLA

100 g pitkään kypsytettyä, kovaa vuohenjuustoa
1 suuri omena
4-5 sellerinvartta
70 g saksanpähkinöitä
1-2 rkl sitruunamehua
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl dijonsinappia
Mustapippuria
Suolaa

Pese omena ja poista kanta. Leikkaa omena ohuiksi siivuiksi tai tikuiksi. Siirrä siivut kulhoon ja lisää päälle sitruunamehu – se estää omenoita tummumasta. Pese sellerin varret ja leikkaa ne poikittain ohuiksi siivuiksi. Lisää sellerit omenoiden joukkoon. Lisää mausteet, öljy ja sinappi ja sekoita. Rouhi saksanpähkinät (säästä muutama koristeluun) ja leikkaa juusto kuutoiksi, sekoita salaatti hyvin. Salaatin voi hyvin antaa tekeytyä jonkin aikaa ennen tarjoilua ja se säilyy jääkaapissa useamman päivän.
Tämä salaatti toimii hyvin niin alkupalana, lisukkeena kuin itse aterianakin.

Lisäys: vuohenjuusto ja pähkinäinen omena-sellerisalaatti taipuvat loistavasti myös gourmet-leiväksi! Pohjana käytin täältä blogista löytyvää, viljatonta paahtoleipää. Herkkuleivän kokoamisohjeet löytyvät täältä.

22omenasellerileipa

Kommentit (15)
  1. Hiidenuhman keittiössä
    16.9.2013, 07:57

    Minullakin on waldorfinsalaatti to do -listalla. Vuohenjuusto kyllä kuulostaa ihanalta tässä salaatissa. Hieno idea!

  2. Ja saksanpähkinät kruunasivat minulle koko komeuden…ovat lempipähkinöitäni. 😉 Minä kanssa haaveilen edelleen myös peruswaldorfista, mutta haluaisin valmistaa sen juuriselleriraasteen kanssa, eli joudun jälleen odottelemaan kotiinpaluuta. 😛

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *