Helppo ja nopea sinihomejuustolohi

Tykkäämme kumpikin poikaystävän kanssa juustoista ja juustolajitelma hyvillä lisukkeilla (ja hyvällä punaviinillä) on yksi lempitavoistamme herkutella (ks. Vinkit juustolajitelman kokoamiseen). Yritykseni hivuttaa aina turhaan hivuttaa settiin homejuustoja – iban ,inkä tahansalaisia homejuustoja – ovat kuitenjin lähes poikkeuksetta turhia. Mies kyllä maistaa kiltisti kaikkea, mutta sini-, valko- ja punahomejuustot jäävät yleensä aina pientä maistiaispalaa lukuunottamatta minun heinikseni. Senhän voi tietty laskea myös han vain hänen tappiokseen ja minun voitokseni, mutta sinnikkäänä yritän edelleen saada homejuustojen maailman avautumaan hänellekin. Nyt uskon että saavutin jonkinasteen erävoiton kun pöytään katettiin sinihomejuustolohi. 😉

Kaveripariskunta tuli meille kyläilemään ja olimme tehneet poikaystävän kanssa diilin: hän siivoaa ja minä teen ruoan. Minulla oli kuitenkin työpäivä, joten ruoanlaitolle ei ollut hirveästi aikaa. Niinpä päätin mennä nopealla uunilohella ja kuorrutin sen poikaystävän makumieltymyksistä piittaamatta sinihomejuustolla (olin kyllä varma että ruoassa sinihomejuusto uppoaisi helpommin kuin juustolautaselta). Olin oikeassa: sinihomejuustolohi syötiin loppuun hetkessä, ja varalla ollutta limelohta jäi yli. Kun seuraavan kerran ostimme lohta, poikaystävä ehdotti että mitä jos tekisimme sitä hyvää sinihomejuustolohta. Piste sinihomejuustolle!

Helppo sinihomejuustolohi

  • 1 kg lohifileetä
  • 100-150 g murenevaa sinihomejuustoa (esim. Aura)
  • Mustapippuria
  • (Suolaa)

Aseta lohifilee nahkapuoli alaspäin leivinpaperilla peitetylle pellille tai uunivuokaan. Taputtele fileen pinta kuivaksi talouspaperilla ja rouhi lohen päälle myllystä mustapippuria ja halutessasi hieman suolaa (sinihomejuuston suolaisuudesta riippuen). Murenna sinihomejuusto ensiksi kulhoon ja levitä sitten murut tasaiseksi kerroksesi lohifileen päälle. Paista lohifileetä uunissa 200 C asteessa sen paksuudesta riippuen 20-30 minuuttia. Nauti lämpimänä haluamiesi lisukkeiden kanssa.

Vinkki: Suosittelen lämpimästi tarjoamaan sinihomejuustolohen kanssa bataattimuussia tai uunibataatteja! Bataatin makeahko maku luo kivan kontrastin suolaiselle sinihomejuustolle. 😉

Lisää herkullisia kalareseptejä:

Lisää reseptejä löytyy blogin reseptihakemistosta.

Kommentit (1)
  1. Voi, kyllä on simppelin ja hyvän kuuloinen resepti!:) meillä minä olen se, joka vielä ei sinihomejuustosta tykkää… opettaisikohan tää ruoka mutkin siihen? Uskon kyllä, että lohen päälle voisi sopia myös esim pehmeä feta murustettua. Tuorejuustolla olen tehnytkin 🙂

    Ida
    http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *