Pilkettä
Pilkettä

Helppo makaronilaatikko ilman makaronien keittämistä

Keväällä julkaisin täällä blogissa Mistä nirsoilin lapsena (ja ehkä aikuisenakin)-kirjoituksen, jossa kävin läpi minun ja siskoni nirsoiluja. Minä söin melkein mitä vaan (mitä nyt nirsoilin parista hassusta jutusta, kuten raaoista tomaateista), mutta siskoni oli tarkempi….

Lääketieteen opiskelijat huuhaata vastaan

Viime viikolla uutisoitiin Turun yliopiston lääketieteen opiskelijoliden perustamasta Vastalääke ry:stä, jonka on tarkoitus toimia vastaliikkeenä ”huuhaaseen” ja uskomushoitoihin (YLE, Turun sanomat). Olen itse koulutukseltani biokemisti ja työskentelen tutkijana syöpäbiologian parissa, joten kaikki terveyteen ja tutkimukseen…

Lihaton lokakuu – gluteenittomat reseptivinkit

Lihaton lokakuu on täällä – osallistutko sinä siihen? Minä en juuri perusta ruokavalion rajoituskausista, enkä osallistu lihattomaan lokakuuhun, tipattomaan tammikuuhun tai harrasta karkkilakkoja. Mielestäni kaikkien on hyvä pyrkiä syömään enemmän kasvipohjaisia ruokia, mutta eikö sitä…

Mitä TV-sarjoja katson tänä syksynä

Kun kelit kylmenevät, lämpimän sohvan kutsu voimistuu. 😉 Viime viikolla puhuin blogissa itsestäni, sillä blogini pyörii niin pitkälti ruoan ja reseptien ympärillä ettei oma persoonani välttämättä tule tutuksi lukijoille muuten kuin rivien välistä (ks. 30…

5 x ravintolavinkki Prahaan

Olin vastikään Prahassa yhdistetyllä työ- ja lomamatkalla. Vietin ensiksi pitkän viikonlopun Prahan vanhassa kaupungissa poikaystävän kanssa ja sen jälkeen hän lensi kotiin ja minä jäin osallistumaan tiedekonferenssiin (täältä löytyy edellisen kansainvälisen tiedekonferenssin matkakertomus, jos kiinnostaa…

30 kysymystä ja vastausta

Viime aikoina blogeissa on kiertänyt 30 kysymyksen haaste, jossa bloggaaja vastaa häntä koskeviin kysymyksiin. Pilkettä-blogi pyörii pitkälti ruoan ympärillä ja välillä tuntuu etten anna paljoakaan itsestäni blogissa. Blogillani on kuitenkin uskollisia seuraajia, jotka ovat pysyneet…

Itse tehty kauramaito

Suomalaiset ovat ehdottomasti maitokansaa, eikä missään päin maailmaa kulu yhtä paljoa maitoa kuin täällä. Monessa paikassa ajatuskin maidosta ruokajuomana on melkeinpä kauhistus, mutta täällä kouluruokalassa kuluu litratolkulla maitoa – miten muuten saisi täyteen sen kolme…

Hotellivinkki Prahaan – täydellinen sijainti

Terveiset Prahasta! Palasin sieltä maanantaina reilun viikon yhdistetyn työ- ja lomamatkan jälkeen. Osallistuin siellä järjestettyyn tiedekonferenssiin, mutta lensin sinne jo pari päivää etukäteen poikaystävän kanssa. Vietimme ihanan, pitkän viikonlopun mittaisen kaupunkiloman vanhassa kaupungissa kunnes konferenssini…

Pitkään haudutettu olutpaisti on varma tapa onnistua

Opin äidiltä paljon ruoanlaitosta, mutta liharuokia en oppinut tekemään. Meillä kokattiin paljon kasvis- ja kanaruokia, punaista lihaa meni lähinnä jauhelihan ja makkaran muodossa. Joulukinkku oli ainoa paisti, mitä meillä tehtiin. Hyvin tehty liha on kuitenkin…

Viime aikoina tapahtunutta

Tuntuu kuin viime viikot olisivat kiitäneet ohi ennen näkemättömällä vauhdilla. Syksy on työpaikalla aina kiireistä aikaa kun projektit pitää käynnistää uudelleen kesän tauon jälkeen ja yleensä elokuun loppuun ja syyskuuhun mahtuu normihommien lisäksi useampi seminaari/symposium/konferenssi…