Omenatalkoot – 55 x omenaresepti

Tänä vuonna omenasato on kerrassaan valtava. Tutut tarjoavat omenoita vähän joka suunnasta ja jopa tuntemattomiltakin saisi omenalahjoituksia kun omenoita on ylitarpeen. Sopii minulle, sillä kerrostaloasukkina minulla ei ole omaa omenalähdettä. 😉 Perinteinen omenapiirakka ja omenacrumble ovat kuitenkin nopeasti tehty ja sitä rupeaa kaipaamaan uusia vaihtoehtoja. Viime vuonna järjestettiin kukkakaalitalkoot, tänä vuonna vuorossa on #omenatalkoot.

Omena-tattaricrumble on gluteeniton herkku

#omenatalkoot – parhaat omenareseptit kiertoon

Minun blogistani löytyy reseptit omena-tattaricrumbleen, omena-kanelihelmipuuroon, paleo-omenapiirakkaan ja runsasproteiiniseen omenapiirakkaan kikhernepohjalla, mutta päätin koota niiden lisäksi herkullisia ja monipuolisia omenareseptejä luottoblogeistani ja ruokasivustoilta. Suurin osa resepteistä on valmiiksi gluteenittomiakin. Joukossa on mukana paljon sellaisia, jotka minulla on omalla versiointilistallani – kuten esimerkiksi karamellinen omenapannarirulla, joka olisi ihana saada gluteenittomana. 😉 Ilmianna oma omenareseptisi!

55 x omenaresepti

Suolaiset omenareseptit

Hillot yms.

Runsasproteiininen omenapiirakka kikhernepohjalla sopii myös aamiaiseksi

Makeat piirakat ja kakut

Omena-kanelihelmipuuro tuo kivaa vaihtelua perinteiseen helmipuuroon

Muut jälkiruoat ja pikkuruoat

Onko sinulla suosikkireseptejä tai muita omppuvinkkejä jaettavaksi? 🙂

Kommentit (2)
  1. Sari Spåra
    2.5.2019, 11:22

    Wau! Mahtava kooste.
    Täytyy laittaa tämä muistiin, kun seuraavan kerran tulee tenkkapå, mitä omenista valmistaisi 🙂

    1. Hyvä että löytyi! 🙂 Omppuja tuppaa olemaan sitten kunnolla kun niitä on – ihan niin ettei tiedä mihin niitä pistäisi 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *