Pääsiäisen nopein ja helpoin gluteeniton rahkapiirakka

Stop the press! Ruokabloggaaja käyttää puolivalmisteita!
Onhan se hienoa tehdä kaikki itse ja ihan alusta asti, mutta välillä on ihanaa saada jotain aikaiseksi helposti ja nopeasti. Himoitsin tänä pääsiäisenä ihan hirveästi pullapohjaista rahkapiirakkaa, mutta en ole vieläkään vakiinnuttanut omaan käyttööni mitään gluteenitonta versiota perinteisestä pullataikinasta. Sen makuisia taikinoita kyllä löytyy, mutta lapsuuden herkussani rahkapiirakassa koostumus on tärkein eikä siitä voinut tinkiä. Lisäksi aikaa meni Helsingin ja Turun välillä reissaamiseen, ja nelipäiväisen pääsiäisen sijaan (ks. 10 kuvaa pääsiäiseltä 2018), kaksi päivää meni tutkijan töissä. Niinpä pakasteesta saatava pullataikina ja valmiiksi maustettu sitruunarahka varmistivat tänä pääsiäisenä sen, että minunkin uunissani paistui gluteeniton rahkapiirakka.

rahkapiirakka.jpgpaasiainen-rahkapiirakka.jpg

Rahkapiirakka kuuluu pääsiäiseen
Rahkapiirakka kuuluu pääsiäiseen

Gluteeniton rahkapiirakka

1 pkt (450 g) Pirkan gluteenitonta pullataikinaa (pakaste)
Gluteenitonta jauhoseosta kaulitsemiseen
2 prk maustettua sitruunarahkaa (esim. Valio tai Arla)
2 kananmunaa
(Halutessasi kourallinen pakastettuja tyrnejä – ei mitään rusinoita :P)

Sulata pullataikina pakkauksen ohjeiden mukaan. Kauli taikina leivinpaperille noin sentin paksuiseksi neliöksi, reunat saavat olla aavistuksen paksummat. Yksi paketti ei riitä kokonaiseen peltiin, mutta täyte pysyy kyllä taikinan päällä. Jos haluat pellillisen, tuplaa resepti. Riko kananmunien rakenne kulhossa ja voitele pullasudin avulla kaulitun pullan reunat. Sekoita rahka jäljelle jääneeseen munaan. Kumoa rahkaseos taikinan keskelle ja levitä lusikan avulla kohti reunoja. Jätä noin 1,5 cm voidellusta ulkoreunasta peittämättä täytteellä. Voit halutessasi ripotella rahkan päälle vielä hieman tyrnejä, itse en tykkää mistään rusinoista missään pullissa. 😉 Paista uunissa 200 C asteessa noin 15-25 minuuttia – kunnes rahka on hyytynyt ja reunat ovat saaneet hieman väriä. Anna jäähtyä. Gluteeniton rahkapiirakka on herkullista myös jääkaappikylmänä syötynä seuraavana päivänä. 😉

Lue myös: Mistä nirsoilin lapsena (ja ehkä aikuisenakin)

Neilikat ovat lempikukkiani
Neilikat ovat lempikukkiani
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *